Prenumerera på nyheter från Svenska Svenska FN-förbundet – En bättre värld via RSS

FN-rörelsen växer! 8 april, 2016

Nu växer den svenska FN-rörelsen. Antalet medlemmar i FN-förbundet ökade under förra året med över 400 och vi är i idag över 6 500 medlemmar.

Svenska folkrörelser kämpar med sjunkande medlemsantal och vikande engagemang, men Svenska FN-förbundet går emot trenden. Under 2015 ökade antalet medlemmar i förbundet med 450.

– Det är glädjande att engagemanget för de internationella frågorna och FN avspeglar sig i att fler väljer att bli medlemmar i Svenska FN-förbundet. Såväl den positiva utvecklingen på utvecklingsområdet med Agenda 2030, som flyktingkriser och humanitära katastrofer kräver en stark FN-rörelse med vakna och engagerade medlemmar, säger Aleksander Gabelic, ordförande i Svenska FN-förbundet.

FN-förbundet samlar aktiva i omkring 100 lokalföreningar i hela landet. Dessutom är omkring 90 riksorganisationer medlemmar i förbundet.

Vill du lära dig mer om FN och arbeta för en bättre och starkare världsorganisation? Bli medlem i Svenska FN-förbundet!

 

Kommunikationsansvarig till nytt projekt om Agenda 2030 12 december, 2017

Nu söker vi en Kommunikationsansvarig till FN-förbundets kommunikationsprojekt Agenda 2030 i kommun, landsting och region.

Organisationer kräver vapenembargo och sanktioner mot Myanmar 12 december, 2017

FN:s säkerhetsråd måste stoppa etnisk rensning mot folkgruppen rohingya, skriver 69 organisationer, bland dem Svenska FN-förbundet, inför ett rådsmöte om Myanmar på tisdagen.

Så kan Sverige få en oberoende institution för mänskliga rättigheter 10 december, 2017

Sverige bör följa Tysklands och Danmarks exempel för hur man kan inrätta en oberoende institution för mänskliga rättigheter, skriver Svenska FN-förbundet och sex andra organisationer

”Integrerat arbete krävs för att nå globala mål” 8 december, 2017

Sofia Herrström besökte FN-förbundets seminarium om mänskliga rättigheter och Agenda 2030 på fredagen. För att nå de globala målen krävs mer integration mellan olika aktörer,