fbpx

FN i skolan

Samarbetet med skolor är en viktig del av Svenska FN-förbundets verksamhet. Nedan kan du läsa om vad det innebär att samarbeta med oss. Du hittar också skolmaterial att använda i klassrummet.

Gymnasiet: FN-skolor

Om ni är en gymnasieskola som önskar stöd för att utveckla en tydlig global profil så är ni varmt välkomna att skicka in en intresseanmälan. Idag har vi ett långsiktigt samarbete med 36 FN-skolor runt om i landet. Gymnasieskolorna får hjälp att uppfylla läroplanens mål, och de får stöd i sitt värdegrundsarbete. FN-skola handlar mycket om att inspirera till elevengagemang för en bättre värld och att stötta eleverna i det engagemanget. Lärarna ges verktyg för att lyfta globala frågor inom ramen för den ordinarie undervisningen.

Grundskolan: Utveckling av nytt erbjudande för grundskolor

Vill ni öka kunskapen och engagemanget för globala frågor på er grundskola? Vill ni helt enkelt bli en skola med världskoll? Vi utvecklar nu ett nytt erbjudande för grundskolor som din skola kan testa under läsåret 2024-25. Genom formatet Världskoll i skolan kommer ni bland annat kunna ta del av material för undervisningen om FN, de globala målen och mänskliga rättigheter och få förslag på hur ni kan engagera er lokalt för Agenda 2030.

Portalen för FN-skolor

Inloggningssida för elever och lärare på FN-skolor.
Har du glömt ditt lösenord? Skicka ett mejl till terese.johansson@fn.se.

Läs mer

Portalen för Världskoll i skolan

Inloggningssida för lärare på skolor med världskoll.
Portalen är tillgänglig från läsårsstart 2024-25.

Läs mer

Öppet skolmaterial

Här hittar du skolmaterial som på olika sätt berör FN, mänskliga rättigheter samt fred och utveckling.

Läs mer