FN i skolan: För grundskola och gymnasium

Samarbetet med skolor är en viktig del av Svenska FN-förbundets verksamhet. Vi erbjuder två format: FN-skolor för gymnasium och Världskoll i skolan för grundskolor. Nedan kan du läsa mer om vad de innebär samt skicka in en intresseanmälan. Det går också att ta del av och ladda ner vårt öppna skolmaterial samt underlag för att hålla FN-rollspel.

Gymnasium: FN-skolor

Om ni är en gymnasieskola som önskar stöd för att utveckla en tydlig global profil så är ni varmt välkomna att skicka in en intresseanmälan. Idag har vi ett långsiktigt samarbete med 37 FN-skolor runt om i landet. Gymnasieskolorna får hjälp att uppfylla läroplanens mål, och de får stöd i sitt värdegrundsarbete. FN-skola handlar mycket om att inspirera till elevengagemang för en bättre värld och att stötta eleverna i det engagemanget. Lärarna ges verktyg för att lyfta globala frågor inom ramen för den ordinarie undervisningen.

Läs mer och kom åt portalen för FN-skolor

Grundskola: Världskoll i skolan

Nyhet! Inför läsåret 2023-24 lanserar vi ett erbjudande för grundskolor. Med abonnemanget Världskoll i skolan kan skolorna bland annat ta del av material för undervisningen om FN, Globala målen och Mänskliga rättigheter och få förslag på hur ni kan engagera er lokalt för Agenda 2030. Redan ht 2022 går det att testa Världskoll i skolan.

Välkommen att anmäla intresse för att vara pilotskola läsåret 2022-2023

Portalen för FN-skolor

Inloggningssida för elever och lärare på FN-skolor.

Läs mer

Skolmaterial

FN och globala frågor för klassrummet.

Läs mer

FN-rollspel

Planera eller delta i FN-rollspel.

Läs mer

Nominera Årets FN-lärare

Nominera din kandidat till Årets FN-lärare!

Nominera