fbpx

FN i skolan: För grundskola och gymnasium

Samarbetet med skolor är en viktig del av Svenska FN-förbundets verksamhet. Vi erbjuder två format: FN-skolor för gymnasium och Världskoll i skolan för grundskolor. Nedan kan du läsa mer om vad de innebär samt skicka in en intresseanmälan. 

Gymnasium: FN-skolor

Om ni är en gymnasieskola som önskar stöd för att utveckla en tydlig global profil så är ni varmt välkomna att skicka in en intresseanmälan. Idag har vi ett långsiktigt samarbete med 36 FN-skolor runt om i landet. Gymnasieskolorna får hjälp att uppfylla läroplanens mål, och de får stöd i sitt värdegrundsarbete. FN-skola handlar mycket om att inspirera till elevengagemang för en bättre värld och att stötta eleverna i det engagemanget. Lärarna ges verktyg för att lyfta globala frågor inom ramen för den ordinarie undervisningen.

Grundskola: Världskoll i skolan

Nyhet! Inför läsåret 2023-24 lanserar vi ett erbjudande för grundskolor. Med abonnemanget Världskoll i skolan kan skolorna bland annat ta del av material för undervisningen om FN, Globala målen och Mänskliga rättigheter och få förslag på hur ni kan engagera er lokalt för Agenda 2030. Håll utkik under våren 2023 för mer information. 

Portalen för FN-skolor

Inloggningssida för elever och lärare på FN-skolor.
Har du glömt ditt lösenord? Skicka ett mejl till terese.johansson@fn.se.

Läs mer

Öppet skolmaterial

Här hittar du skolmaterial som på olika sätt berör FN, mänskliga rättigheter samt fred och utveckling.

Läs mer