fbpx

Bli månadsgivare för en bättre värld

Som månadsgivare är du med oss varje dag och skapar långsiktig förändring, ger hopp och räddar liv. Du bidrar med så mycket du vill, så länge du vill. Tillsammans kämpar vi för en bättre värld!

Du bidrar till att påverka makthavare i Sverige och internationellt, att Sverige ska arbeta mer aktivt med de globala målen för hållbar utveckling, att viktiga FN-projekt uppmärksammas och mycket, mycket mer! Som månadsgivare bidrar du till en positiv kraft för fred, hållbar utveckling och mänskliga rättigheter. Nu och i framtiden.

Vilken värld vill du se? Bli månadsgivare idag och ta ställning för en fredligare och säkrare värld. För klimatkampen och en hållbar utveckling. Och för ökad respekt för mänskliga rättigheter och demokrati. 

Frågor och svar om månadsgivande

Vad kostar det?

Minsta belopp är 20 kr i månaden. I övrigt bestämmer du själv! De flesta månadsgivarna ger mellan 100 och 200 kr i månaden.

Kan jag ändra belopp?

Ja! Du kan ändra ditt belopp när du vill, kontakta oss på 08-462 25 40 eller givarservice@fn.se så hjälper vi dig. Eller höj ditt månadsbelopp här, enkelt och snabbt.

Varför ska jag bli månadsgivare?

Som månadsgivare ger du regelbundet via autogiro vilket blir smidigare för dig och för oss. Det är mer kostnadseffektivt och gör att vi kan arbeta långsiktigt och mer hållbart: vi kan bygga en stabil verksamhet och planera långsiktigt. Vi använder din månadsgåva där behoven är som störst och gör mest nytta.

Autogiro är kostnadseffektivt och kräver minimalt med administration vilket resulterar i att mer pengar går direkt till arbetet för fred, säkerhet och nedrustning; hållbar utveckling och fattigdomsbekämpning; samt mänskliga rättigheter och demokrati.

Hur använder ni insamlade medel?

Det primära syftet med vårt insamlingsarbete är att ge ett långsiktigt stöd till humanitära FN-projekt som saknar resurser. Vår insamling stöttar arbetet för FN:s så kallade tre pelare:

  • Fred, säkerhet och nedrustning;
  • Hållbar utveckling och fattigdomsbekämpning;
  • Mänskliga rättigheter och demokrati.

Svenska FN-förbundet bedriver insamling till  FN:s befolkningsfond Unfpa genom projekt Flicka. Vi bedriver även insamling till vårt arbete med att sprida information och kunskap om FN och FN:s viktiga roll.

Läs mer här.

Varför ska jag stödja FN-förbundet och FN:s arbete?

Vi gör skillnad. Vi skapar en bättre värld genom att varje dag arbeta för fred, utveckling och mänskliga rättigheter. Vårt arbete sker både lokalt i Sverige, och globalt på olika platser runt om i världen. Vi driver projekt inom flickors rättigheter genom projektet Flicka och vi röjer minor och sprider kunskap om dess effekter genom projektet Minor. All insamling går via Svenska FN-förbundets 90-konto, PG 90 05 63-8, och granskas av Svensk Insamlingskontroll.

Vi är en ideell organisation och en svensk folkrörelse som arbetar med att föra samman individer och organisationer i ett gemensamt arbete för en bättre värld och för ett starkare och bättre Förenta Nationerna. Vi har tusentals medlemmar som är organiserade i lokalföreningar och distrikt. Vi är dessutom en paraplyorganisation för 72 riksorganisationer som är anslutna till oss som ett stöd för FN-tanken. Genom vår skolverksamhet finns idag även 37 FN-skolor runt om i landet.