• Debattartiklar
  • FN-rörelsen
  • Lediga tjänster
  • Övriga nyheter
  • Pressmeddelanden
  • Uttalanden
  • Världshorisont

Nyheter

Kärnvapenfrågan i fokus på händelserik kongress 18 juni, 2018

Ny förbundsordförande och fokus på kärnvapen – så kan FN-förbundets kongress 2018 i Örebro sammanfattas.

Göteneungdomar prisades vid FN-förbundets kongress 18 juni, 2018

Lovisa Åkesson och Julia Fridell, aktiva i Lidköpings FN-förening, tog emot den nya utmärkelsen Årets FN-ungdom vid vår kongress i helgen.

Annelie Börjesson ny ordförande i Svenska FN-förbundet 16 juni, 2018

Annelie Börjesson från Göteborg valdes på lördagen till ordförande i Svenska FN-förbundet vid förbundskongressen i Örebro.

Omvärlden måste skydda civila i Jemen 14 juni, 2018

FN:s humanitära samordnare i Jemen varnar för att offensiven mot hamnstaden Hodeidah kan kräva en kvarts miljon människoliv. FN-förbundet kommenterar.

Nordkoreaavtal utan respekt för mänskliga rättigheter 12 juni, 2018

Avtalet mellan USA och Nordkorea om kärnvapennedrustning är en start men avsaknaden av krav på mänskliga rättigheter är en stor besvikelse.

FN-förbundets kongress i Örebro den 16-17 juni 11 juni, 2018

Svenska FN-förbundet håller kongress i Örebro den 16-17 juni och väljer bland annat en ny ordförande. Tema är ”Tillsammans för en global framtid”.

FN behövs – mer än någonsin! 11 juni, 2018

Svenska FN-förbundet håller kongress den 16-17 juni i Örebro. Aleksander Gabelic, avgående förbundsordförande, uppmanar i en debattartikel alla att stå upp för den internationella ordningen

Smaka på Stockholm 5 juni, 2018

Matfestivalen Smaka på Stockholm samarbetar även i år med Svenska FN-förbudet. Kom till Kungsträdgården, ät och gör en insats för vårt projekt Skolmat!

Vi söker en projektledare för FN-rollspel och kommunikation 5 juni, 2018

Till kansliet i Stockholm söker vi en projektledare för FN-rollspel och kommunikation. Tjänsten är en visstidsanställning på 100 % under ett år.

Säkerhetsrådet oenigt om dödsskjutningar 4 juni, 2018

Två resolutionsförslag föll när FN:s säkerhetsråd debatterade dödsskjutningarna i Gaza nyligen. FN-förbundet kommenterar.