fbpx
Några av deltagarna från tidigare UNgkonferens.
26 april, 2024 / Nyheter

Över 100 ungdomar samlas för konferens om mångfald och inkludering

I helgen går Svenska FN-förbundets årliga UNg-konferens av stapeln. Syftet är att engagera, informera och uppmuntra ungdomars globala engagemang och tro på FN som central aktör i arbetet för en bättre värld. Leymunn Farah är projektledare för konferensen.

– Så kul att få välkomna över 100 ungdomar till vår internationella konferens. Jag hoppas att konferensen bidrar till inspiration, ny kunskap och engagemang för varandra och för FN:s arbete i världen, säger hon.

UNg-konferensen har arrangerats sedan 1999 och är en mötesplats för ungdomar som får nätverka, inspireras, utbyta erfarenheter och ges ökad kunskap om olika frågor genom FN-rollspel, föreläsningar och workshops. I år kommer FN-rollspelet att fokusera på klimaträttvisa och föreläsarna under konferensen kommer bland annat från UNHCR och UN Women. Konferensen genomsyras av ett internationellt fokus och förutom deltagare från Sverige kommer unga från Albanien, Armenien, Danmark, Finland, Georgien och Slovenien.

Konferensen sammanfaller med Erasmusprojektet Ungdomsengagemang för mångfald och inkludering som Svenska FN-förbundet medarrangerar. Tasnim Marawi är deltagare i både Erasmusprojektet och UNgkonferensen nu i helgen.

– Jag ser verkligen fram emot att möta engagerade unga från hela Europa. Mina förväntningar är höga och jag ser fram emot att ta del av föreläsningar, få nya insikter och att skapa värdefulla kontakter. Jag ser också fram emot att dela idéer och erfarenheter med likasinnade och bygga starka relationer för framtida samarbeten, säger hon.

Följ ungdomskonferensen via Svenska FN-förbundets Instagram.

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

Varför har du engagerat dig i FN-rörelsen?

24 maj, 2024 / Världshorisont

Nästa vecka är det dags för kongress, en viktig helg för medlemmar i Svenska FN-förbundet. Världshorisont frågade fyra medlemmar om deras engagemang i FN-rörelsen.

Läs mer

Polarisering leder till mer global stress

23 maj, 2024 / Nyheter

FN:s utvecklingsprogram UNDP höll i april en svensk lansering av den årliga rapporten Human development report. 

Läs mer

Mellanstadieelever agerar delegater vid FN-rollspel 

16 maj, 2024 / Världshorisont

FN-rollspel är ett väl beprövat koncept som länge har arrangerats på gymnasienivå. Montessori Mondial i Lund är nu första grundskolan som introducerar delegater, presidier och allt vad spelen innebär för elever i årskurs fyra och fem.

Läs mer

UNg-konferens med internationellt fokus

08 maj, 2024 / Nyheter

Svenska FN-förbundets ungdomskonferens hade i år det största internationella deltagandet någonsin. Förutom ungdomar från Sverige medverkade även deltagare från Albanien, Armenien, Danmark, Finland, Georgien och Slovenien.  

Läs mer

Svenska FN-förbundets arbete för en värld fri från krigsförbrytelser 

03 maj, 2024 / Nyheter

Ukraina, Gaza och Darfur är tre aktuella exempel på krigshärdar där det begår krigsförbrytelser. Normer, konventioner och verktyg för att hantera krigsförbrytelser och andra grova folkrättsbrott finns, men de är

Läs mer

FN-förbund diskuterade krigsbrott

29 april, 2024 / Nyheter

På inbjudan av Svenska FN-förbundet samlades nyligen sex nationella FN-förbund för att diskutera samarbete om krigsbrott, rättsskipning och de internationella domstolarna.

Läs mer

“Jag kämpade mot mina föräldrar för att de inte skulle gifta bort mig” 

25 april, 2024 / Nyheter

Svenska FN-förbundet bidrar genom projekt Flicka till arbetet för att förebygga barnäktenskap och kvinnlig könsstympning i Etiopien. Projektet har haft stora framsteg och flera orter har övergett de båda skadliga traditionerna. Covid-19 och konflikten i norra Etiopien har dock lett till att situationen återigen har förvärrats.  

Läs mer

Unric – europeiskt nav för FN-information 

19 april, 2024 / Nyheter

FN:s regionala informationskontor för Västeuropa, Unric, är en del av FN-sekretariatet. Arni Snaevarr är informatör för de nordiska länderna och arbetar med att sprida information om FN på olika språk.

Läs mer

Stort engagemang i Lunds FN-förening 

12 april, 2024 / Nyheter

Det finns ett stort engagemang i Lunds FN-förening som idag har över hundra medlemmar. Emiline Méry är nyvald ordförande i föreningen som jobbar med FN-frågor i fyra utskott.

Läs mer