Prenumerera på nyheter från Svenska Svenska FN-förbundet – En bättre värld via RSS

Warda är ambassadör för de globala målen 19 maj, 2017

Möt Warda Fatih, en av våra ambassadörer för Agenda 2030. Under året har hon skapat en podcast, föreläst samt drivit innovationstävlingen Global Goal Entrepreneur. Till vardags läser hon medicin vid Lunds Universitet och sitter även som ordförande i Lunds FN-förening. ”Jag har alltid varit intresserad av frågor rörande FN, utveckling och mänskliga rättigheter. Jag ville samla mitt engagemang i kreativitet och praktiskt arbete, därför blev jag ambassadör för Svenska FN-förbundet” berättar Warda.

Berätta om ditt projekt ” Global Goal Entrepreneur”, vad var syftet och hur utvecklade det sig?

– Med innovationstävlingen har jag försökt hitta nya målgrupper som inte alltid har en självklar koppling till FN och utvecklingsfrågor. Tanken var att unga entreprenörer med ett hållbart företag skulle få en chans till att utvecklas. Tävlingen krävde mycket samarbete och finansiering av sponsorer. Ett tag var det inte säkert att det skulle gå vägen, men så till slut föll allt på plats! Vinnaren presenteras på Lunds Hållbarhetsfestival den 20 maj. Vinsten är 25 000 kr i startkapital för att förverkliga de unga entreprenörernas idé.

Vad hoppas du att projektet leder fram till?

– Jag hoppas på att tävlingen blir ett långvarigt projekt och att och vi finner fler partners som vill sponsra. Jag är en idérik person, men ingen människa kan driva såhär stora projekt ensam. Jag tror på samarbeten och förhoppningsvis kommer jag tillsammans med Lunds FN-förening, Lunds kommun och Malmöstad inleda flera projekt inom hållbarhet och ungt engagemang.

Hur ser du på ditt engagemang?

– Global Goal Entrepreneur och ambassadörskapet har gett mig kraft i att organisera och engagera projekt. I framtiden vill jag fortsätta att arbeta med Agenda 2030-utskottet inom Lunds FN-förening. Jag vill sprida kunskap om Agenda 2030 och arbetet med de globala målen, både nationellt, internationellt och lokalt.

Vill du också bli en av Svenska FN-förbundets ambassadörer? Vi behöver fler unga, starka röster som vill vara med och bidra till att sprida information och öka engagemang för en bättre värld! Ansök och läs mer

 

Foto: Marcus Järvinen

Vi söker en internationell programhandläggare (tillsvidaretjänst)! 18 oktober, 2017

Svenska FN-förbundet är rörelsen för ett bättre och starkare FN. Vi tror att internationellt samarbete är en förutsättning för en fredligare och mer rättvis värld.

Brett stöd för totalförbud mot barnäktenskap i Sverige 9 oktober, 2017

Fyra av fem svenskar stödjer tanken att äktenskap som ingåtts utomlands med personer under 18 år inte ska erkännas i Sverige, skriver Aleksander Gabelic på

Projektledare för ”Agenda 2030 i kommuner, landsting och regioner” 6 oktober, 2017

Vi söker nu en projektledare för nya projektet "Agenda 2030 i kommuner, landsting och regioner". Välkommen med din ansökan!

Natalia Kanem ny chef för UNFPA 5 oktober, 2017

Natalia Kanem utnämndes den 3 oktober till ny verkställande direktör för FN:s befolkningsfond UNFPA.