fbpx
Jane-Ange och Maria innan avresa.
21 februari, 2019 / Nyheter

Nu är våra praktikanter på plats i Georgien och Tanzania!

Vårens internationella praktikanter Maria Pettersson och Jane-Ange Musekura har nu påbörjat sin praktiktid hos våra systerförbund i Tanzania och Georgien. Under våren kommer de att jobba med frågor inom demokratisering och hållbar utveckling i en internationell kontext.

Varje termin erbjuder Svenska FN-förbundet internationella praktikplatser till ungdomar med en passion för utvecklingsfrågor. Under vårterminen har chansen gått till Maria Pettersson och Jane-Ange Musekura.

För Maria, som kommer att praktisera hos FN-förbundet i Georgien, kommer huvudfokus för arbetet att ligga på demokratifrågor. Jane-Ange, som praktiserar hos FN-förbundet i Tanzania, kommer att ha hållbar utveckling och de globala målen som sitt främsta arbetsområdet.

Jane-Ange är 23 år och har läst kandidatprogrammet i mänskliga rättigheter vid Lunds universitet. Hon ser fram emot att sätta sig in i hur Tanzania arbetar med att implementera de globala målen.

– Jag känner mig extremt taggad på att ta del av ungdomsaktivismen i Tanzania. Det jag brinner allra mest för är kvinnors rättigheter men jag har även fått ett ökat intresse för utbildning och miljöfrågor, säger Jane-Ange.

Maria är 26 år och har läst en kandidatexamen i statsvetenskap vid Glasgows universitet, samt en masterexamen i hållbar utveckling vid Londons universitet.

– Jag ser verkligen fram emot att få praktisk erfarenhet som knyter till mina studier och att få uppleva en helt ny kultur. Min hjärtefråga är hållbar och inkluderande utveckling och där är kunskapsutbyte mellan aktörer viktigt, säger Maria.

Praktikanterna kommer att dela med sig av sina upplevelser och nya kunskaper i vår blogg och i våra sociala medier under våren. Håll utkik i våra kanaler!

Om du är intresserad av att söka internationell praktik, eller känner någon som är det, läs gärna mer om vårt praktikantprogram.

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

USA la veto mot vapenvila i Gaza

09 december, 2023 / Nyheter

Trots enormt lidande i Gaza stoppades ett förslag om humanitär vapenvila i säkerhetsrådet på fredagen. Att rådet därmed går emot FN-chefens initiativ i frågan är olyckligt, säger FN-förbundet.

Läs mer

FN och mänskliga rättigheter: Jubileum med nya utmaningar 

08 december, 2023 / Nyheter

FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna fyller 75 år den 10 december 2023. I en orolig värld måste vi alla stå upp för våra rättigheter, skriver Svenska FN-förbundets ordförande Annelie Börjesson och företrädare för FN-rörelsen i hela landet.

Läs mer

MR-förklaringen 75 år – Mänskliga rättigheter hindrar krig och bygger fred 

07 december, 2023 / Världshorisont

FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna fyller 75 år i december 2023. Mot bakgrund av oron i världen är den högst aktuell. Ursprungstanken bakom dokumentet är att förhindra att kriser och konflikter uppstår.

Läs mer

Årets FN-supporter: Vi måste hjälpas åt för att förändra

05 december, 2023 / Nyheter

36 år som ordförande och desto fler som engagerad medmänniska och förespråkare för FN:s kärnfrågor. Gunilla Grunditz från Varberg är Årets FN-supporter och hon menar att vägen framåt kräver samarbete och engagemang.

Läs mer

Viktig domstol skipar rättvisa vid omfattande förbrytelser 

01 december, 2023 / Världshorisont

Internationella brottmålsdomstolen ICC får allt större betydelse när det gäller att pröva och döma individer vid grova kränkningar mot mänskliga rättigheter och humanitär rätt.

Läs mer

FN hjälper i Gaza

29 november, 2023 / Nyheter

Tusentals människor har dödats i Hamas terrorattack den 7 oktober och Israels vedergällningskrig. Vapenvilan ger FN möjlighet att bistå skadade och behövande med humanitär hjälp.

Läs mer

”Många gravida dör i konflikter”

24 november, 2023 / Världshorisont

Flickor och kvinnor är särskilt utsatta i samband med kriser och konflikter. UNFPA, FN:s befolkningsfond, förklarar varför.

Läs mer

Årets FN-vän: Från ord till handling för Ukraina

22 november, 2023 / Nyheter

Talet om ökat svenskt stöd till Ukraina måste bli verklighet och alla kan göra en insats, säger Peter Ingvarsson i aktionsgruppen Ryssland ut ur Ukraina. Möt Årets FN-vän och läs om hur du kan engagera dig för Ukraina!

Läs mer

MR-brott i Iran – Efter 35 år väntar Sima fortfarande på upprättelse 

21 november, 2023 / Världshorisont

Sima Mirzaei förlorade sju familjemedlemmar 1988 när den iranska regimen avrättade tusentals politiska fångar. Allt hon önskar idag är att de ansvariga ska ställas inför rätta.

Läs mer