Jane-Ange och Maria innan avresa.
21 februari, 2019 / Nyheter

Nu är våra praktikanter på plats i Georgien och Tanzania!

Vårens internationella praktikanter Maria Pettersson och Jane-Ange Musekura har nu påbörjat sin praktiktid hos våra systerförbund i Tanzania och Georgien. Under våren kommer de att jobba med frågor inom demokratisering och hållbar utveckling i en internationell kontext.

Varje termin erbjuder Svenska FN-förbundet internationella praktikplatser till ungdomar med en passion för utvecklingsfrågor. Under vårterminen har chansen gått till Maria Pettersson och Jane-Ange Musekura.

För Maria, som kommer att praktisera hos FN-förbundet i Georgien, kommer huvudfokus för arbetet att ligga på demokratifrågor. Jane-Ange, som praktiserar hos FN-förbundet i Tanzania, kommer att ha hållbar utveckling och de globala målen som sitt främsta arbetsområdet.

Jane-Ange är 23 år och har läst kandidatprogrammet i mänskliga rättigheter vid Lunds universitet. Hon ser fram emot att sätta sig in i hur Tanzania arbetar med att implementera de globala målen.

– Jag känner mig extremt taggad på att ta del av ungdomsaktivismen i Tanzania. Det jag brinner allra mest för är kvinnors rättigheter men jag har även fått ett ökat intresse för utbildning och miljöfrågor, säger Jane-Ange.

Maria är 26 år och har läst en kandidatexamen i statsvetenskap vid Glasgows universitet, samt en masterexamen i hållbar utveckling vid Londons universitet.

– Jag ser verkligen fram emot att få praktisk erfarenhet som knyter till mina studier och att få uppleva en helt ny kultur. Min hjärtefråga är hållbar och inkluderande utveckling och där är kunskapsutbyte mellan aktörer viktigt, säger Maria.

Praktikanterna kommer att dela med sig av sina upplevelser och nya kunskaper i vår blogg och i våra sociala medier under våren. Håll utkik i våra kanaler!

Om du är intresserad av att söka internationell praktik, eller känner någon som är det, läs gärna mer om vårt praktikantprogram.

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

Kristina Bergsten är Årets FN-lärare

22 juni, 2022 / Pressmeddelanden

Kristina Bergsten från Munkagårdsgymnasiet i Tvååker tilldelas Svenska FN-förbundets pris Årets FN-lärare för särskilt betydelsefulla insatser för globala frågor i skolan.

Läs mer

Wienmöte ger ny kraft i nedrustningsarbetet

17 juni, 2022 / Nyheter

Den 21-23 juni hålls det första statspartsmötet inom FN:s kärnvapenförbud i Wien. Under veckan samlas nedrustningsvänliga folkrörelser och stater till möten och konferenser. Svenska FN-förbundet är på plats och rapporterar. Anmäl dig till vårt webbinarium!

Läs mer

Stockholm +50, kontraster och människan

10 juni, 2022 / Blogg

Så har FN:s högnivåmöte Stockholm+50 gått av stapeln. Tillsammans med representanter för såväl den svenska FN-rörelsen som FN-förbunden från Armenien, Finland, Georgien, Tanzania och Uganda var jag på plats. 

Läs mer

Stockholm +50: Tio uppmaningar för en mer hållbar värld

08 juni, 2022 / Nyheter

FN-mötet Stockholm +50 avslutades med att de två värdnationerna Sverige och Kenya presenterade ett uttalande som går under namnet Stockholmsagendan med tio uppmaningar till omvärlden.

Läs mer

Världsmiljödagen 5 juni

05 juni, 2022 / Nyheter

Stockholmskonferensen 1972. Sverige är i år värd för världsmiljödagen tillsammans med FN:s miljöprogram UNEP.

Läs mer

Intensiv vecka för miljön

04 juni, 2022 / Nyheter

FN-mötet Stockholm +50 avslutades på fredagen. En intensiv vecka för klimatet och miljön är över – och för den svenska FN och internationella FN-rörelsen stod det egna mötet Peoples’ Perspective i centrum.

Läs mer

Rättighetsfrågor i fokus när FN:s policychef besökte FN-förbundet

03 juni, 2022 / Nyheter

FN:s undergeneralsekreterare för policyfrågor Volker Türk besökte i veckan Svenska FN-förbundet och deltog i ett rundabordssamtal med FN-förbundets nätverk för mänskliga rättigheter. Han talade om FN:s arbete med pandemin, livsmedelskrisen, miljö- och klimatkrisen samt kriget i Ukraina.

Läs mer

Klimatförslag från världens FN-förbund inför Stockholm +50

01 juni, 2022 / Nyheter

Nitton konkreta förslag för en hållbar framtid överlämnades på onsdagen till Sveriges regering inför FN-miljömötet Stockholm +50. Avsändare är FN-förbundens världsfederation WFUNA och initiativtagare är Svenska FN-förbundet.

Läs mer

Klimatförändringar i Östafrika: Allt fler tvingas fly undan extremväder

30 maj, 2022 / Världshorisont

Klimatförändringar tvingar allt fler människor på flykt. Världshorisont har djupdykt i situationen i Östafrika där extremväder gör det allt svårare att odla, hålla boskapsdjur och hitta drickbart vatten.

Läs mer