fbpx
Jane-Ange och Maria innan avresa.
21 februari, 2019 / Nyheter

Nu är våra praktikanter på plats i Georgien och Tanzania!

Vårens internationella praktikanter Maria Pettersson och Jane-Ange Musekura har nu påbörjat sin praktiktid hos våra systerförbund i Tanzania och Georgien. Under våren kommer de att jobba med frågor inom demokratisering och hållbar utveckling i en internationell kontext.

Varje termin erbjuder Svenska FN-förbundet internationella praktikplatser till ungdomar med en passion för utvecklingsfrågor. Under vårterminen har chansen gått till Maria Pettersson och Jane-Ange Musekura.

För Maria, som kommer att praktisera hos FN-förbundet i Georgien, kommer huvudfokus för arbetet att ligga på demokratifrågor. Jane-Ange, som praktiserar hos FN-förbundet i Tanzania, kommer att ha hållbar utveckling och de globala målen som sitt främsta arbetsområdet.

Jane-Ange är 23 år och har läst kandidatprogrammet i mänskliga rättigheter vid Lunds universitet. Hon ser fram emot att sätta sig in i hur Tanzania arbetar med att implementera de globala målen.

– Jag känner mig extremt taggad på att ta del av ungdomsaktivismen i Tanzania. Det jag brinner allra mest för är kvinnors rättigheter men jag har även fått ett ökat intresse för utbildning och miljöfrågor, säger Jane-Ange.

Maria är 26 år och har läst en kandidatexamen i statsvetenskap vid Glasgows universitet, samt en masterexamen i hållbar utveckling vid Londons universitet.

– Jag ser verkligen fram emot att få praktisk erfarenhet som knyter till mina studier och att få uppleva en helt ny kultur. Min hjärtefråga är hållbar och inkluderande utveckling och där är kunskapsutbyte mellan aktörer viktigt, säger Maria.

Praktikanterna kommer att dela med sig av sina upplevelser och nya kunskaper i vår blogg och i våra sociala medier under våren. Håll utkik i våra kanaler!

Om du är intresserad av att söka internationell praktik, eller känner någon som är det, läs gärna mer om vårt praktikantprogram.

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

Varför har du engagerat dig i FN-rörelsen?

24 maj, 2024 / Världshorisont

Nästa vecka är det dags för kongress, en viktig helg för medlemmar i Svenska FN-förbundet. Världshorisont frågade fyra medlemmar om deras engagemang i FN-rörelsen.

Läs mer

Polarisering leder till mer global stress

23 maj, 2024 / Nyheter

FN:s utvecklingsprogram UNDP höll i april en svensk lansering av den årliga rapporten Human development report. 

Läs mer

Mellanstadieelever agerar delegater vid FN-rollspel 

16 maj, 2024 / Världshorisont

FN-rollspel är ett väl beprövat koncept som länge har arrangerats på gymnasienivå. Montessori Mondial i Lund är nu första grundskolan som introducerar delegater, presidier och allt vad spelen innebär för elever i årskurs fyra och fem.

Läs mer

UNg-konferens med internationellt fokus

08 maj, 2024 / Nyheter

Svenska FN-förbundets ungdomskonferens hade i år det största internationella deltagandet någonsin. Förutom ungdomar från Sverige medverkade även deltagare från Albanien, Armenien, Danmark, Finland, Georgien och Slovenien.  

Läs mer

Svenska FN-förbundets arbete för en värld fri från krigsförbrytelser 

03 maj, 2024 / Nyheter

Ukraina, Gaza och Darfur är tre aktuella exempel på krigshärdar där det begår krigsförbrytelser. Normer, konventioner och verktyg för att hantera krigsförbrytelser och andra grova folkrättsbrott finns, men de är

Läs mer

FN-förbund diskuterade krigsbrott

29 april, 2024 / Nyheter

På inbjudan av Svenska FN-förbundet samlades nyligen sex nationella FN-förbund för att diskutera samarbete om krigsbrott, rättsskipning och de internationella domstolarna.

Läs mer

Över 100 ungdomar samlas för konferens om mångfald och inkludering

26 april, 2024 / Nyheter

I helgen går Svenska FN-förbundets årliga UNg-konferens av stapeln. Syftet är att engagera, informera och uppmuntra ungdomars globala engagemang och tro på FN som central aktör i arbetet för en

Läs mer

“Jag kämpade mot mina föräldrar för att de inte skulle gifta bort mig” 

25 april, 2024 / Nyheter

Svenska FN-förbundet bidrar genom projekt Flicka till arbetet för att förebygga barnäktenskap och kvinnlig könsstympning i Etiopien. Projektet har haft stora framsteg och flera orter har övergett de båda skadliga traditionerna. Covid-19 och konflikten i norra Etiopien har dock lett till att situationen återigen har förvärrats.  

Läs mer

Unric – europeiskt nav för FN-information 

19 april, 2024 / Nyheter

FN:s regionala informationskontor för Västeuropa, Unric, är en del av FN-sekretariatet. Arni Snaevarr är informatör för de nordiska länderna och arbetar med att sprida information om FN på olika språk.

Läs mer