Det är dags för ett nytt läsår och därmed också dags att välkomna sex nya FN skolor. Välkomna Midgårdsskolan, Högbergsskolan, Mikael Elias gymnasium i Sollentuna, Kungsholmens västra gymnasium, Fria Läroverken i Linköping och NTI i Göteborg!
Midgårdsskolan Umeå
Midgårdsskolan är en kommunal skola i Umeå med ca 800 elever. Gymnasiet erbjuder både högskole- och yrkesförberedande program, men är främst inriktad på kultur och mediestudier så som dans, teater och film och media. Midgårdsskolan arbetar även med språkintroduktion för nyanlända.
Kontaktperson: Lisa Olofsson, lisa.olofsson@umeå.se, 0722112422
Högbergsskolan Tierp
Högbergsskolan är en kommunal skola belägen i Tierp med ca 600 elever. På skolan erbjuds både yrkesförberedande och teoretiska program, t.ex. fordons- och transportprogrammet eller samhällsvetarprogrammet. Skolan ger möjlighet att specialisera sig inom idrott och ingår i Teknikcollege Uppland som är ett regionalt samarbete.
Kontaktperson: Isabella Bexell, isabella.bexell@utb.tierp.se
Mikael Elias Sollentuna
Mikael Elias teoretiska gymnasium i Sollentuna är en skola med högskoleförberedande program med inriktning på ekonomi, natur- och samhällsvetenskap . FN:s globala mål är ett genomgående tema i undervisningen och skolan har även ett internationellt utbytesprojekt med Japan och Polen.
Kontaktperson: Carin Segerström, carin.Segerstrom@mikaelelias.se, 0858575585 eller 0706104122
Kungsholmens västra gymnasium Stockholm
Kungsholmens västra gymnasium är en relativt nystartad skola (2012) med ca 850 elever. Gymnasiet har en internationell profil med samarbeten i flera länder och erbjuder bland annat ett vård och omsorgsprogram med globalt fokus.
Kontaktperson: Malin Eriksson, ae46483@stockholm.se, 0708715861
Fria Läroverken Linköping
Fria läroverken i Linköping är en skola med drygt 350 elever som kan läsa allt från naturvetenskap, ekonomi, till barn och fritid. Skolan har även en idrottsprofil som gör det möjligt för elever att kombinera sina idrottsintressen med studierna.
Kontaktperson: Martin Jacobsson, martin.jakobsson@laroverken.se,
NTI Mediegymnasiet Göteborg
NTI Mediegymnasiet i Göteborg startades 2002 och var då en av de första NTI skolorna i Sverige. Idag rymmer skolan ungefär 360 elever som läser allt från ekonomi till handel och IT. Entreprenörskap, humanism och teknik är tre huvudområden som kännetecknar gymnasiet.
Kontaktperson: Johan Svärd, johan.svard@ntig.se
Arlandagymnasiet (Märsta)
Carlforsska gymnasiet (Västerås)
Hulebäcksgymnasiet (Mölnycke)
Ingrid Segerstedts gymnasium (Göteborg)
Nyköpings gymnasium (Nyköping)
Per Brahegy gymnasium(Jönköping)
Polhemsgymnasiet (Göteborg)
St. Eskils gymnasiet (Eskilstuna)
Spyken (Lund)
Stagneliusskolan (Kalmar)
Söderportgymnasiet (Kristianstad)
Söderslättsgymnasiet (Trelleborg)
Voxnadalens gymnasium (Edsbyn)
28 juni, 2022 / Blogg
Det har varit en vecka full av intryck, kunskap och känslor. För första gången arrangerades ett statspartsmöte för FN:s kärnvapenförbud TPNW (the Treaty on the Prohibition of Nuclear Weapons). Det hölls i Wien där flera av FN:s kärnrelaterade organisationer har sitt säte.
Läs mer22 juni, 2022 / Pressmeddelanden
Kristina Bergsten från Munkagårdsgymnasiet i Tvååker tilldelas Svenska FN-förbundets pris Årets FN-lärare för särskilt betydelsefulla insatser för globala frågor i skolan.
Läs mer17 juni, 2022 / Nyheter
Den 21-23 juni hålls det första statspartsmötet inom FN:s kärnvapenförbud i Wien. Under veckan samlas nedrustningsvänliga folkrörelser och stater till möten och konferenser. Svenska FN-förbundet är på plats och rapporterar. Anmäl dig till vårt webbinarium!
Läs mer10 juni, 2022 / Blogg
Så har FN:s högnivåmöte Stockholm+50 gått av stapeln. Tillsammans med representanter för såväl den svenska FN-rörelsen som FN-förbunden från Armenien, Finland, Georgien, Tanzania och Uganda var jag på plats.
Läs mer08 juni, 2022 / Nyheter
FN-mötet Stockholm +50 avslutades med att de två värdnationerna Sverige och Kenya presenterade ett uttalande som går under namnet Stockholmsagendan med tio uppmaningar till omvärlden.
Läs mer05 juni, 2022 / Nyheter
Stockholmskonferensen 1972. Sverige är i år värd för världsmiljödagen tillsammans med FN:s miljöprogram UNEP.
Läs mer04 juni, 2022 / Nyheter
FN-mötet Stockholm +50 avslutades på fredagen. En intensiv vecka för klimatet och miljön är över – och för den svenska FN och internationella FN-rörelsen stod det egna mötet Peoples’ Perspective i centrum.
03 juni, 2022 / Nyheter
FN:s undergeneralsekreterare för policyfrågor Volker Türk besökte i veckan Svenska FN-förbundet och deltog i ett rundabordssamtal med FN-förbundets nätverk för mänskliga rättigheter. Han talade om FN:s arbete med pandemin, livsmedelskrisen, miljö- och klimatkrisen samt kriget i Ukraina.
Läs mer01 juni, 2022 / Nyheter
Nitton konkreta förslag för en hållbar framtid överlämnades på onsdagen till Sveriges regering inför FN-miljömötet Stockholm +50. Avsändare är FN-förbundens världsfederation WFUNA och initiativtagare är Svenska FN-förbundet.
Läs mer