Jan Eliasson talar i FN i New York. Foto: UN Photo/Manuel Elias
3 mars, 2020 / Nyheter

Jan Eliasson och FN-förbundet möter företag på NextM

FN:s tidigare vice generalsekreterare Jan Eliasson och FN-förbundets ordförande Annelie Börjesson inledningstalar vid teknik- och marknadsföringsmässan NextM den 24-25 mars.

OBS! På grund av coronaviruset skjuts evenemanget upp till den 14-15 september.

NextM genomförs i Stockholm under två dagar med start den 24 mars. Årets tema är syfte och företagens ansvar för hållbar utveckling med särskild inriktning på Agenda 2030 och de globala målen. GroupM som arrangerar NextM räknar med att över 1 500 marknadsförare och chefer i teknikbranschen besöker evenemanget.

– Vi har arrangerat NextM fem år i rad nu och växt till den största marknadsförings- och teknikeventet i Norden, säger Martin Hugosson som är vd för GroupM. Det ger oss ett ansvar som vi vill ta. Årets tema blir därmed just ansvar och hållbar utveckling inom vår bransch där vi stolt kan presentera Jan Eliasson som talare.

FN:s tidigare vice generalsekreterare Jan Eliasson medverkar under mässans första dag den 24 mars. Då samtalar han också på stora scenen med Annelie Börjesson, ordförande i medlemsorganisationen Svenska FN-förbundet som verkar för de globala målens genomförande. Jan Eliasson var som vice FN-chef en av arkitekterna bakom Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling som antogs av medlemsländerna vid ett toppmöte i New York 2015.

– Regeringar, organisationer, företag och enskilda bör på nationell nivå se till att de globala målen nås i ett gemensamt åtagande. Även teknikföretag, forskare, media och annonsörer har ett ansvar att bidra till hållbar utveckling och genomförandet av de globala målen, inte bara i ord utan också i handling, säger Jan Eliasson.

Bland de frågor som kommer att lyftas på NextM är hur företagen ska sätta stopp för greenwashing och i stället ta ett verkligt ansvar för vår gemensamma framtid utifrån Agenda 2030 och de globala målen.

FN-förbundet är på plats med en monter under hela NextM dit besökarna inbjuds för att tala om FN, de globala målen och arbetet för hållbar utveckling. Förbundet arrangerar också ett miniseminarium om utmaningen att förena hållbar konsumtion med ekonomisk tillväxt.

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

Almedalen: Håll löftena om svenskt FN-stöd!

01 juli, 2022 / Nyheter

Alla riksdagspartier står bakom FN-samarbetet och sex av åtta partier stödjer enprocentsmålet för biståndet, enligt en enkät i Svenska FN-förbundets tidning Världshorisont. I en osäker värld med konflikter, pandemi och klimathot måste politikerna hålla sina löften om stöd till världsorganisationen, säger FN-förbundet som medverkar under Almedalsveckan.

Läs mer

Värme, vinter och viktiga val

28 juni, 2022 / Blogg

Det har varit en vecka full av intryck, kunskap och känslor. För första gången arrangerades ett statspartsmöte för FN:s kärnvapenförbud TPNW (the Treaty on the Prohibition of Nuclear Weapons). Det hölls i Wien där flera av FN:s kärnrelaterade organisationer har sitt säte.

Läs mer

Kristina Bergsten är Årets FN-lärare

22 juni, 2022 / Pressmeddelanden

Kristina Bergsten från Munkagårdsgymnasiet i Tvååker tilldelas Svenska FN-förbundets pris Årets FN-lärare för särskilt betydelsefulla insatser för globala frågor i skolan.

Läs mer

Wienmöte ger ny kraft i nedrustningsarbetet

17 juni, 2022 / Nyheter

Den 21-23 juni hålls det första statspartsmötet inom FN:s kärnvapenförbud i Wien. Under veckan samlas nedrustningsvänliga folkrörelser och stater till möten och konferenser. Svenska FN-förbundet är på plats och rapporterar. Anmäl dig till vårt webbinarium!

Läs mer

Stockholm +50, kontraster och människan

10 juni, 2022 / Blogg

Så har FN:s högnivåmöte Stockholm+50 gått av stapeln. Tillsammans med representanter för såväl den svenska FN-rörelsen som FN-förbunden från Armenien, Finland, Georgien, Tanzania och Uganda var jag på plats. 

Läs mer

Stockholm +50: Tio uppmaningar för en mer hållbar värld

08 juni, 2022 / Nyheter

FN-mötet Stockholm +50 avslutades med att de två värdnationerna Sverige och Kenya presenterade ett uttalande som går under namnet Stockholmsagendan med tio uppmaningar till omvärlden.

Läs mer

Världsmiljödagen 5 juni

05 juni, 2022 / Nyheter

Stockholmskonferensen 1972. Sverige är i år värd för världsmiljödagen tillsammans med FN:s miljöprogram UNEP.

Läs mer

Intensiv vecka för miljön

04 juni, 2022 / Nyheter

FN-mötet Stockholm +50 avslutades på fredagen. En intensiv vecka för klimatet och miljön är över – och för den svenska FN och internationella FN-rörelsen stod det egna mötet Peoples’ Perspective i centrum.

Läs mer

Rättighetsfrågor i fokus när FN:s policychef besökte FN-förbundet

03 juni, 2022 / Nyheter

FN:s undergeneralsekreterare för policyfrågor Volker Türk besökte i veckan Svenska FN-förbundet och deltog i ett rundabordssamtal med FN-förbundets nätverk för mänskliga rättigheter. Han talade om FN:s arbete med pandemin, livsmedelskrisen, miljö- och klimatkrisen samt kriget i Ukraina.

Läs mer