fbpx
Jan Eliasson talar i FN i New York. Foto: UN Photo/Manuel Elias
3 mars, 2020 / Nyheter

Jan Eliasson och FN-förbundet möter företag på NextM

FN:s tidigare vice generalsekreterare Jan Eliasson och FN-förbundets ordförande Annelie Börjesson inledningstalar vid teknik- och marknadsföringsmässan NextM den 24-25 mars.

OBS! På grund av coronaviruset skjuts evenemanget upp till den 14-15 september.

NextM genomförs i Stockholm under två dagar med start den 24 mars. Årets tema är syfte och företagens ansvar för hållbar utveckling med särskild inriktning på Agenda 2030 och de globala målen. GroupM som arrangerar NextM räknar med att över 1 500 marknadsförare och chefer i teknikbranschen besöker evenemanget.

– Vi har arrangerat NextM fem år i rad nu och växt till den största marknadsförings- och teknikeventet i Norden, säger Martin Hugosson som är vd för GroupM. Det ger oss ett ansvar som vi vill ta. Årets tema blir därmed just ansvar och hållbar utveckling inom vår bransch där vi stolt kan presentera Jan Eliasson som talare.

FN:s tidigare vice
generalsekreterare Jan Eliasson medverkar under mässans första dag den 24 mars.
Då samtalar han också på stora scenen med Annelie Börjesson, ordförande i medlemsorganisationen
Svenska FN-förbundet som verkar för de globala målens genomförande. Jan
Eliasson var som vice FN-chef en av arkitekterna bakom Agenda 2030 och de
globala målen för hållbar utveckling som antogs av medlemsländerna vid ett
toppmöte i New York 2015.

– Regeringar, organisationer, företag och enskilda bör på nationell nivå se till att de globala målen nås i ett gemensamt åtagande. Även teknikföretag, forskare, media och annonsörer har ett ansvar att bidra till hållbar utveckling och genomförandet av de globala målen, inte bara i ord utan också i handling, säger Jan Eliasson.

Bland de frågor som kommer att lyftas på NextM är hur företagen ska sätta stopp för greenwashing och i stället ta ett verkligt ansvar för vår gemensamma framtid utifrån Agenda 2030 och de globala målen.

FN-förbundet är på plats med en monter under hela NextM dit besökarna inbjuds för att tala om FN, de globala målen och arbetet för hållbar utveckling. Förbundet arrangerar också ett miniseminarium om utmaningen att förena hållbar konsumtion med ekonomisk tillväxt.

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

USA la veto mot vapenvila i Gaza

09 december, 2023 / Nyheter

Trots enormt lidande i Gaza stoppades ett förslag om humanitär vapenvila i säkerhetsrådet på fredagen. Att rådet därmed går emot FN-chefens initiativ i frågan är olyckligt, säger FN-förbundet.

Läs mer

FN och mänskliga rättigheter: Jubileum med nya utmaningar 

08 december, 2023 / Nyheter

FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna fyller 75 år den 10 december 2023. I en orolig värld måste vi alla stå upp för våra rättigheter, skriver Svenska FN-förbundets ordförande Annelie Börjesson och företrädare för FN-rörelsen i hela landet.

Läs mer

MR-förklaringen 75 år – Mänskliga rättigheter hindrar krig och bygger fred 

07 december, 2023 / Världshorisont

FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna fyller 75 år i december 2023. Mot bakgrund av oron i världen är den högst aktuell. Ursprungstanken bakom dokumentet är att förhindra att kriser och konflikter uppstår.

Läs mer

Årets FN-supporter: Vi måste hjälpas åt för att förändra

05 december, 2023 / Nyheter

36 år som ordförande och desto fler som engagerad medmänniska och förespråkare för FN:s kärnfrågor. Gunilla Grunditz från Varberg är Årets FN-supporter och hon menar att vägen framåt kräver samarbete och engagemang.

Läs mer

Viktig domstol skipar rättvisa vid omfattande förbrytelser 

01 december, 2023 / Världshorisont

Internationella brottmålsdomstolen ICC får allt större betydelse när det gäller att pröva och döma individer vid grova kränkningar mot mänskliga rättigheter och humanitär rätt.

Läs mer

FN hjälper i Gaza

29 november, 2023 / Nyheter

Tusentals människor har dödats i Hamas terrorattack den 7 oktober och Israels vedergällningskrig. Vapenvilan ger FN möjlighet att bistå skadade och behövande med humanitär hjälp.

Läs mer

”Många gravida dör i konflikter”

24 november, 2023 / Världshorisont

Flickor och kvinnor är särskilt utsatta i samband med kriser och konflikter. UNFPA, FN:s befolkningsfond, förklarar varför.

Läs mer

Årets FN-vän: Från ord till handling för Ukraina

22 november, 2023 / Nyheter

Talet om ökat svenskt stöd till Ukraina måste bli verklighet och alla kan göra en insats, säger Peter Ingvarsson i aktionsgruppen Ryssland ut ur Ukraina. Möt Årets FN-vän och läs om hur du kan engagera dig för Ukraina!

Läs mer

MR-brott i Iran – Efter 35 år väntar Sima fortfarande på upprättelse 

21 november, 2023 / Världshorisont

Sima Mirzaei förlorade sju familjemedlemmar 1988 när den iranska regimen avrättade tusentals politiska fångar. Allt hon önskar idag är att de ansvariga ska ställas inför rätta.

Läs mer