fbpx
Jan Eliasson talar i FN i New York. Foto: UN Photo/Manuel Elias
3 mars, 2020 / Nyheter

Jan Eliasson och FN-förbundet möter företag på NextM

FN:s tidigare vice generalsekreterare Jan Eliasson och FN-förbundets ordförande Annelie Börjesson inledningstalar vid teknik- och marknadsföringsmässan NextM den 24-25 mars.

OBS! På grund av coronaviruset skjuts evenemanget upp till den 14-15 september.

NextM genomförs i Stockholm under två dagar med start den 24 mars. Årets tema är syfte och företagens ansvar för hållbar utveckling med särskild inriktning på Agenda 2030 och de globala målen. GroupM som arrangerar NextM räknar med att över 1 500 marknadsförare och chefer i teknikbranschen besöker evenemanget.

– Vi har arrangerat NextM fem år i rad nu och växt till den största marknadsförings- och teknikeventet i Norden, säger Martin Hugosson som är vd för GroupM. Det ger oss ett ansvar som vi vill ta. Årets tema blir därmed just ansvar och hållbar utveckling inom vår bransch där vi stolt kan presentera Jan Eliasson som talare.

FN:s tidigare vice generalsekreterare Jan Eliasson medverkar under mässans första dag den 24 mars. Då samtalar han också på stora scenen med Annelie Börjesson, ordförande i medlemsorganisationen Svenska FN-förbundet som verkar för de globala målens genomförande. Jan Eliasson var som vice FN-chef en av arkitekterna bakom Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling som antogs av medlemsländerna vid ett toppmöte i New York 2015.

– Regeringar, organisationer, företag och enskilda bör på nationell nivå se till att de globala målen nås i ett gemensamt åtagande. Även teknikföretag, forskare, media och annonsörer har ett ansvar att bidra till hållbar utveckling och genomförandet av de globala målen, inte bara i ord utan också i handling, säger Jan Eliasson.

Bland de frågor som kommer att lyftas på NextM är hur företagen ska sätta stopp för greenwashing och i stället ta ett verkligt ansvar för vår gemensamma framtid utifrån Agenda 2030 och de globala målen.

FN-förbundet är på plats med en monter under hela NextM dit besökarna inbjuds för att tala om FN, de globala målen och arbetet för hållbar utveckling. Förbundet arrangerar också ett miniseminarium om utmaningen att förena hållbar konsumtion med ekonomisk tillväxt.

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

Varför har du engagerat dig i FN-rörelsen?

24 maj, 2024 / Världshorisont

Nästa vecka är det dags för kongress, en viktig helg för medlemmar i Svenska FN-förbundet. Världshorisont frågade fyra medlemmar om deras engagemang i FN-rörelsen.

Läs mer

Polarisering leder till mer global stress

23 maj, 2024 / Nyheter

FN:s utvecklingsprogram UNDP höll i april en svensk lansering av den årliga rapporten Human development report. 

Läs mer

Mellanstadieelever agerar delegater vid FN-rollspel 

16 maj, 2024 / Världshorisont

FN-rollspel är ett väl beprövat koncept som länge har arrangerats på gymnasienivå. Montessori Mondial i Lund är nu första grundskolan som introducerar delegater, presidier och allt vad spelen innebär för elever i årskurs fyra och fem.

Läs mer

UNg-konferens med internationellt fokus

08 maj, 2024 / Nyheter

Svenska FN-förbundets ungdomskonferens hade i år det största internationella deltagandet någonsin. Förutom ungdomar från Sverige medverkade även deltagare från Albanien, Armenien, Danmark, Finland, Georgien och Slovenien.  

Läs mer

Svenska FN-förbundets arbete för en värld fri från krigsförbrytelser 

03 maj, 2024 / Nyheter

Ukraina, Gaza och Darfur är tre aktuella exempel på krigshärdar där det begår krigsförbrytelser. Normer, konventioner och verktyg för att hantera krigsförbrytelser och andra grova folkrättsbrott finns, men de är

Läs mer

FN-förbund diskuterade krigsbrott

29 april, 2024 / Nyheter

På inbjudan av Svenska FN-förbundet samlades nyligen sex nationella FN-förbund för att diskutera samarbete om krigsbrott, rättsskipning och de internationella domstolarna.

Läs mer

Över 100 ungdomar samlas för konferens om mångfald och inkludering

26 april, 2024 / Nyheter

I helgen går Svenska FN-förbundets årliga UNg-konferens av stapeln. Syftet är att engagera, informera och uppmuntra ungdomars globala engagemang och tro på FN som central aktör i arbetet för en

Läs mer

“Jag kämpade mot mina föräldrar för att de inte skulle gifta bort mig” 

25 april, 2024 / Nyheter

Svenska FN-förbundet bidrar genom projekt Flicka till arbetet för att förebygga barnäktenskap och kvinnlig könsstympning i Etiopien. Projektet har haft stora framsteg och flera orter har övergett de båda skadliga traditionerna. Covid-19 och konflikten i norra Etiopien har dock lett till att situationen återigen har förvärrats.  

Läs mer

Unric – europeiskt nav för FN-information 

19 april, 2024 / Nyheter

FN:s regionala informationskontor för Västeuropa, Unric, är en del av FN-sekretariatet. Arni Snaevarr är informatör för de nordiska länderna och arbetar med att sprida information om FN på olika språk.

Läs mer