fbpx
19 mars, 2015 / Nyheter

Starkt att uppleva projekt på plats

 I januari 2017 flyttade Svenska FN-förbundet insamlingsverksamheten från Insamlingsstiftelsen FN-fonden till Svenska FN-förbundet. Det innebär att projekten nu stöds via 90-kontonummer: PG 90 05 63-8. I februari 2017 bytte även insamlingsverksamheten swish-nummer, nytt nummer är 9005638. 

Anna Tjäder (t h) från Body Shop på plats i Etiopien tillsammans med Valarie Browning som driver Barbara May-sjukhuset, en mödravårdsklinik som får stöd genom Flickaprojektet.

FN-förbundet är i Etiopien för att besöka de projekt som vi stödjer. Vi reser tillsammans med företagsrepresentanter som vi samarbetar med. En av dem är Anna Tjäder från The Body Shop. Så här tänker hon om resan.

– Resan hit har överträffat mina förväntningar, som ändå var höga redan innan. Det starkaste intrycket för mig är att se bevis för vad vårt bidrag verkligen har lett till. Inget slår att uppleva det med egna ögon. Möjligheten att vara med på den här resan betyder allt för vårt samarbete med FN-förbundet. Vi får en unik inblick i verkligheten och vad som händer i Afarregionen här i Etiopien. Vi har fått se en sann bild med både positivt och negativt. Genom att vara med här får vi en statusrapport för projektet som vi stödjer, vi får veta hur det ligger till just nu.

– Jag känner ett stort ansvar att förmedla upplevelserna vidare. Här och nu rapporterar vi hem till våra kunder och väl hemma kommer jag att informera vidare, både till mina närmsta kollegor och till alla våra medarbetare i butikerna som möter kunderna varje dag.

– Resan har gett mig ny förståelse för hur FN-förbundets två projekt; Skolmat blir kunskap och Flicka hänger ihop och förstärker varandra. Jag kommer att arbeta för att vi på The Body Shop ska fortsätta att stötta Flickaprojektet, det är så tätt kopplat till vårt företags värderingar.

Vill du också stötta projektet Flicka? Stöd Flicka genom insamlingsstiftelsen FN-fonden. Insamlade medel går till Insamlingsstiftelsen FN-fondens 90-konto.

Läs mer om The Body Shop

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

USA la veto mot vapenvila i Gaza

09 december, 2023 / Nyheter

Trots enormt lidande i Gaza stoppades ett förslag om humanitär vapenvila i säkerhetsrådet på fredagen. Att rådet därmed går emot FN-chefens initiativ i frågan är olyckligt, säger FN-förbundet.

Läs mer

FN och mänskliga rättigheter: Jubileum med nya utmaningar 

08 december, 2023 / Nyheter

FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna fyller 75 år den 10 december 2023. I en orolig värld måste vi alla stå upp för våra rättigheter, skriver Svenska FN-förbundets ordförande Annelie Börjesson och företrädare för FN-rörelsen i hela landet.

Läs mer

MR-förklaringen 75 år – Mänskliga rättigheter hindrar krig och bygger fred 

07 december, 2023 / Världshorisont

FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna fyller 75 år i december 2023. Mot bakgrund av oron i världen är den högst aktuell. Ursprungstanken bakom dokumentet är att förhindra att kriser och konflikter uppstår.

Läs mer

Årets FN-supporter: Vi måste hjälpas åt för att förändra

05 december, 2023 / Nyheter

36 år som ordförande och desto fler som engagerad medmänniska och förespråkare för FN:s kärnfrågor. Gunilla Grunditz från Varberg är Årets FN-supporter och hon menar att vägen framåt kräver samarbete och engagemang.

Läs mer

Viktig domstol skipar rättvisa vid omfattande förbrytelser 

01 december, 2023 / Världshorisont

Internationella brottmålsdomstolen ICC får allt större betydelse när det gäller att pröva och döma individer vid grova kränkningar mot mänskliga rättigheter och humanitär rätt.

Läs mer

FN hjälper i Gaza

29 november, 2023 / Nyheter

Tusentals människor har dödats i Hamas terrorattack den 7 oktober och Israels vedergällningskrig. Vapenvilan ger FN möjlighet att bistå skadade och behövande med humanitär hjälp.

Läs mer

”Många gravida dör i konflikter”

24 november, 2023 / Världshorisont

Flickor och kvinnor är särskilt utsatta i samband med kriser och konflikter. UNFPA, FN:s befolkningsfond, förklarar varför.

Läs mer

Årets FN-vän: Från ord till handling för Ukraina

22 november, 2023 / Nyheter

Talet om ökat svenskt stöd till Ukraina måste bli verklighet och alla kan göra en insats, säger Peter Ingvarsson i aktionsgruppen Ryssland ut ur Ukraina. Möt Årets FN-vän och läs om hur du kan engagera dig för Ukraina!

Läs mer

MR-brott i Iran – Efter 35 år väntar Sima fortfarande på upprättelse 

21 november, 2023 / Världshorisont

Sima Mirzaei förlorade sju familjemedlemmar 1988 när den iranska regimen avrättade tusentals politiska fångar. Allt hon önskar idag är att de ansvariga ska ställas inför rätta.

Läs mer