fbpx
19 mars, 2015 / Nyheter

Starkt att uppleva projekt på plats

 I januari 2017 flyttade Svenska FN-förbundet insamlingsverksamheten från Insamlingsstiftelsen FN-fonden till Svenska FN-förbundet. Det innebär att projekten nu stöds via 90-kontonummer: PG 90 05 63-8. I februari 2017 bytte även insamlingsverksamheten swish-nummer, nytt nummer är 9005638. 

Anna Tjäder (t h) från Body Shop på plats i Etiopien tillsammans med Valarie Browning som driver Barbara May-sjukhuset, en mödravårdsklinik som får stöd genom Flickaprojektet.

FN-förbundet är i Etiopien för att besöka de projekt som vi stödjer. Vi reser tillsammans med företagsrepresentanter som vi samarbetar med. En av dem är Anna Tjäder från The Body Shop. Så här tänker hon om resan.

– Resan hit har överträffat mina förväntningar, som ändå var höga redan innan. Det starkaste intrycket för mig är att se bevis för vad vårt bidrag verkligen har lett till. Inget slår att uppleva det med egna ögon. Möjligheten att vara med på den här resan betyder allt för vårt samarbete med FN-förbundet. Vi får en unik inblick i verkligheten och vad som händer i Afarregionen här i Etiopien. Vi har fått se en sann bild med både positivt och negativt. Genom att vara med här får vi en statusrapport för projektet som vi stödjer, vi får veta hur det ligger till just nu.

– Jag känner ett stort ansvar att förmedla upplevelserna vidare. Här och nu rapporterar vi hem till våra kunder och väl hemma kommer jag att informera vidare, både till mina närmsta kollegor och till alla våra medarbetare i butikerna som möter kunderna varje dag.

– Resan har gett mig ny förståelse för hur FN-förbundets två projekt; Skolmat blir kunskap och Flicka hänger ihop och förstärker varandra. Jag kommer att arbeta för att vi på The Body Shop ska fortsätta att stötta Flickaprojektet, det är så tätt kopplat till vårt företags värderingar.

Vill du också stötta projektet Flicka? Stöd Flicka genom insamlingsstiftelsen FN-fonden. Insamlade medel går till Insamlingsstiftelsen FN-fondens 90-konto.

Läs mer om The Body Shop

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

Mellanstadieelever agerar delegater vid FN-rollspel 

16 maj, 2024 / Världshorisont

FN-rollspel är ett väl beprövat koncept som länge har arrangerats på gymnasienivå. Montessori Mondial i Lund är nu första grundskolan som introducerar delegater, presidier och allt vad spelen innebär för elever i årskurs fyra och fem.

Läs mer

UNg-konferens med internationellt fokus

08 maj, 2024 / Nyheter

Svenska FN-förbundets ungdomskonferens hade i år det största internationella deltagandet någonsin. Förutom ungdomar från Sverige medverkade även deltagare från Albanien, Armenien, Danmark, Finland, Georgien och Slovenien.  

Läs mer

Svenska FN-förbundets arbete för en värld fri från krigsförbrytelser 

03 maj, 2024 / Nyheter

Ukraina, Gaza och Darfur är tre aktuella exempel på krigshärdar där det begår krigsförbrytelser. Normer, konventioner och verktyg för att hantera krigsförbrytelser och andra grova folkrättsbrott finns, men de är

Läs mer

FN-förbund diskuterade krigsbrott

29 april, 2024 / Nyheter

På inbjudan av Svenska FN-förbundet samlades nyligen sex nationella FN-förbund för att diskutera samarbete om krigsbrott, rättsskipning och de internationella domstolarna.

Läs mer

Över 100 ungdomar samlas för konferens om mångfald och inkludering

26 april, 2024 / Nyheter

I helgen går Svenska FN-förbundets årliga UNg-konferens av stapeln. Syftet är att engagera, informera och uppmuntra ungdomars globala engagemang och tro på FN som central aktör i arbetet för en

Läs mer

“Jag kämpade mot mina föräldrar för att de inte skulle gifta bort mig” 

25 april, 2024 / Nyheter

Svenska FN-förbundet bidrar genom projekt Flicka till arbetet för att förebygga barnäktenskap och kvinnlig könsstympning i Etiopien. Projektet har haft stora framsteg och flera orter har övergett de båda skadliga traditionerna. Covid-19 och konflikten i norra Etiopien har dock lett till att situationen återigen har förvärrats.  

Läs mer

Unric – europeiskt nav för FN-information 

19 april, 2024 / Nyheter

FN:s regionala informationskontor för Västeuropa, Unric, är en del av FN-sekretariatet. Arni Snaevarr är informatör för de nordiska länderna och arbetar med att sprida information om FN på olika språk.

Läs mer

Stort engagemang i Lunds FN-förening 

12 april, 2024 / Nyheter

Det finns ett stort engagemang i Lunds FN-förening som idag har över hundra medlemmar. Emiline Méry är nyvald ordförande i föreningen som jobbar med FN-frågor i fyra utskott.

Läs mer

Fortfarande hinder för hjälp till Gaza

11 april, 2024 / Nyheter

Trots en resolution i säkerhetsrådet nyligen fortsätter Israel att hindra tillträde till Gaza för FN:s humanitära organisationer.

Läs mer