19 mars, 2015 / Nyheter

Starkt att uppleva projekt på plats

 I januari 2017 flyttade Svenska FN-förbundet insamlingsverksamheten från Insamlingsstiftelsen FN-fonden till Svenska FN-förbundet. Det innebär att projekten nu stöds via 90-kontonummer: PG 90 05 63-8. I februari 2017 bytte även insamlingsverksamheten swish-nummer, nytt nummer är 9005638. 

Anna Tjäder (t h) från Body Shop på plats i Etiopien tillsammans med Valarie Browning som driver Barbara May-sjukhuset, en mödravårdsklinik som får stöd genom Flickaprojektet.

FN-förbundet är i Etiopien för att besöka de projekt som vi stödjer. Vi reser tillsammans med företagsrepresentanter som vi samarbetar med. En av dem är Anna Tjäder från The Body Shop. Så här tänker hon om resan.

– Resan hit har överträffat mina förväntningar, som ändå var höga redan innan. Det starkaste intrycket för mig är att se bevis för vad vårt bidrag verkligen har lett till. Inget slår att uppleva det med egna ögon. Möjligheten att vara med på den här resan betyder allt för vårt samarbete med FN-förbundet. Vi får en unik inblick i verkligheten och vad som händer i Afarregionen här i Etiopien. Vi har fått se en sann bild med både positivt och negativt. Genom att vara med här får vi en statusrapport för projektet som vi stödjer, vi får veta hur det ligger till just nu.

– Jag känner ett stort ansvar att förmedla upplevelserna vidare. Här och nu rapporterar vi hem till våra kunder och väl hemma kommer jag att informera vidare, både till mina närmsta kollegor och till alla våra medarbetare i butikerna som möter kunderna varje dag.

– Resan har gett mig ny förståelse för hur FN-förbundets två projekt; Skolmat blir kunskap och Flicka hänger ihop och förstärker varandra. Jag kommer att arbeta för att vi på The Body Shop ska fortsätta att stötta Flickaprojektet, det är så tätt kopplat till vårt företags värderingar.

Vill du också stötta projektet Flicka? Stöd Flicka genom insamlingsstiftelsen FN-fonden. Insamlade medel går till Insamlingsstiftelsen FN-fondens 90-konto.

Läs mer om The Body Shop

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

Värme, vinter och viktiga val

28 juni, 2022 / Blogg

Det har varit en vecka full av intryck, kunskap och känslor. För första gången arrangerades ett statspartsmöte för FN:s kärnvapenförbud TPNW (the Treaty on the Prohibition of Nuclear Weapons). Det hölls i Wien där flera av FN:s kärnrelaterade organisationer har sitt säte.

Läs mer

Kristina Bergsten är Årets FN-lärare

22 juni, 2022 / Pressmeddelanden

Kristina Bergsten från Munkagårdsgymnasiet i Tvååker tilldelas Svenska FN-förbundets pris Årets FN-lärare för särskilt betydelsefulla insatser för globala frågor i skolan.

Läs mer

Wienmöte ger ny kraft i nedrustningsarbetet

17 juni, 2022 / Nyheter

Den 21-23 juni hålls det första statspartsmötet inom FN:s kärnvapenförbud i Wien. Under veckan samlas nedrustningsvänliga folkrörelser och stater till möten och konferenser. Svenska FN-förbundet är på plats och rapporterar. Anmäl dig till vårt webbinarium!

Läs mer

Stockholm +50, kontraster och människan

10 juni, 2022 / Blogg

Så har FN:s högnivåmöte Stockholm+50 gått av stapeln. Tillsammans med representanter för såväl den svenska FN-rörelsen som FN-förbunden från Armenien, Finland, Georgien, Tanzania och Uganda var jag på plats. 

Läs mer

Stockholm +50: Tio uppmaningar för en mer hållbar värld

08 juni, 2022 / Nyheter

FN-mötet Stockholm +50 avslutades med att de två värdnationerna Sverige och Kenya presenterade ett uttalande som går under namnet Stockholmsagendan med tio uppmaningar till omvärlden.

Läs mer

Världsmiljödagen 5 juni

05 juni, 2022 / Nyheter

Stockholmskonferensen 1972. Sverige är i år värd för världsmiljödagen tillsammans med FN:s miljöprogram UNEP.

Läs mer

Intensiv vecka för miljön

04 juni, 2022 / Nyheter

FN-mötet Stockholm +50 avslutades på fredagen. En intensiv vecka för klimatet och miljön är över – och för den svenska FN och internationella FN-rörelsen stod det egna mötet Peoples’ Perspective i centrum.

Läs mer

Rättighetsfrågor i fokus när FN:s policychef besökte FN-förbundet

03 juni, 2022 / Nyheter

FN:s undergeneralsekreterare för policyfrågor Volker Türk besökte i veckan Svenska FN-förbundet och deltog i ett rundabordssamtal med FN-förbundets nätverk för mänskliga rättigheter. Han talade om FN:s arbete med pandemin, livsmedelskrisen, miljö- och klimatkrisen samt kriget i Ukraina.

Läs mer

Klimatförslag från världens FN-förbund inför Stockholm +50

01 juni, 2022 / Nyheter

Nitton konkreta förslag för en hållbar framtid överlämnades på onsdagen till Sveriges regering inför FN-miljömötet Stockholm +50. Avsändare är FN-förbundens världsfederation WFUNA och initiativtagare är Svenska FN-förbundet.

Läs mer