Vi söker en praktikant till tidningen Världshorisont

Svenska FN-förbundet är folkrörelsen för ett bättre och starkare FN. Vi tycker att internationellt samarbete är en förutsättning för en fredligare och mer rättvis värld. FN-förbundet arbetar med kommunikation och utbildning, påverkansarbete, granskning av hur Sverige lever upp till sina åtaganden gentemot FN, internationellt utvecklingssamarbete samt stöd till FN:s fältarbete. Vi bedriver kampanj- och insamlingsverksamhet inom projekten Flicka, Skolmat, Minor samt en katastrofinsamling till Syrien.

Nu söker vi en praktikant med inriktning på journalistik inför höstterminen 2019, med placering på vår kommunikationsenhet i Stockholm.

Kommunikationsenheten på Svenska FN-förbundet har ansvar för produktionen av vår tidning Världshorisont, arbetet med våra sociala medier och våra webbplatser fn.se, globalis.se och varldskoll.se, planeringen av event och kampanjer samt produktionen av trycksaker och mycket annat.

Som kommunikationspraktikant med inriktning på journalistik kommer du att vara inblandad i allt kommunikationsarbete på kansliet samtidigt som du arbetar särskilt nära vår tidning Världshorisont.

Hos oss på FN-förbundet är det positiv stämning och högt tempo och som praktikant får du stor inblick i bredden av kommunikationsarbete på en organisation. Du kommer att få kunskap och erfarenhet av såväl det operativa som det strategiska arbetet och du kommer att delta i produktionen av tidningen Världshorisont från planeringsstadiet till tryckning.

Kvalifikationer

·         Du har en eftergymnasial utbildning inom journalistik och/eller kommunikation,

·         Du har erfarenhet av att skriva olika typer av texter för olika typer av kanaler,

·         Du hanterar office-paketet väl,

·         Du har erfarenhet av fotografering och att jobba med bildbehandling i Photoshop,

·         Du är en öppen och positiv person som tar egna initiativ och kan arbeta självständigt,

·         Du har ett intresse för FN och global utveckling,

·         Du har goda kunskaper i engelska.

Meriterande

·         Ytterligare utbildning inom samhällsvetenskap och utvecklingsfrågor.

·         Kännedom om och erfarenhet av internationellt utvecklingsarbete.

Språkkänsla, noggrannhet och förmåga att arbeta självständigt är egenskaper som vi söker. Arbetsspråket är svenska.

Praktiken är på heltid 20 veckor under höstterminen. Vi kan tyvärr inte ta emot praktikanter för endast en del av terminen. Svenska FN-förbundet har inte heller möjlighet att avlöna praktikanter men ger lunchersättning. Du får ett intyg efter avslutad praktiktjänstgöring.

Frågor och ansökan

Välkommen med din ansökan senast 15 maj. Skicka ditt CV och ett personligt brev till annalena.karlsson.andrews@fn.se.

Vid frågor kontakta AnnaLena Karlsson Andrews på annalena.karlsson.andrews@fn.se eller telefon 08 462 24 58.