fbpx

Är du vår nästa praktikant?

Varje termin erbjuder vi på Svenska FN-förbundet praktikplatser på vårt kansli i Stockholm. Praktikplatserna omfattar 20 veckor och är förlagda på kommunikationsenheten, skolverksamheten och organisationsenheten.

Vem kan ansöka?

  • Du har ett stort intresse för utvecklingsfrågor och FN
  • Du är en öppen och positiv person som är van att arbeta både självständigt och i grupp
  • Du hanterar Officepaketet
  • Du har en känsla för textbearbetning och tycker om att skriva
  • Det är meriterande om praktiken ingår som en del av en akademisk utbildning inom exempelvis kommunikation eller samhällsvetenskap och utvecklingsfrågor
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av ideell verksamhet och informationsarbete

Hur ansöker jag?

Utlysningen av nya praktikplatser hittas under lediga tjänster. Skicka in din ansökan i form av ett personligt brev och din CV.

Dessa praktikantroller utlyser vi två gånger per år:

  • Praktikant inom kommunikationsenheten
  • Praktikant inom vår skolverksamhet
  • Praktikant inom vår organisationsenhet

Vad får jag göra som praktikant?

Som praktikant på vårt kansli kommer du att få vara med i det dagliga arbetet på FN-förbundet och utföra arbetsuppgifter och projekt tillsammans med din handledare.

kommunikationsenheten

Som praktikant på kommunikationsenheten kommer du att delta i produktionen av vår kommunikation på webben och i sociala medier och bistå i arbetet med vår tidning Världshorisont samtidigt som du kommer få delta i arbetet med vår insamlingsenhet. Du kommer att få kunskap och erfarenhet av såväl det operativa som det strategiska arbetet.

Skolverksamheten

Som praktikant på skolverksamheten kommer du att få delta i planering och arrangemang av SweMUN, vårt nationella FN-rollspel, men också assistera skolhandläggarna med t ex produktion av pedagogiskt material och arrangera elevaktiviteter och administrera utskick.

Organisationsenheten

Som praktikant på vår organisationsenhet arbetar du nära vår organisationssekreterare och ungdomssekreterare i arbetet med att stärka och utveckla vår organisation. Du får stor inblick i bredden av föreningsutveckling, kommunikation och eventplanering på en ideell medlemsbaserad organisation. Genom praktiken kommer du att få kunskap och erfarenhet av både det operativa och det strategiska arbetet.

Lydia berättar om sin praktik

Lydia praktiserade på utvecklingsenheten under hösten 2018.

Läs hela intervjun

Sofia berättar om sin praktik

Sofia praktiserade på kommunikations- och insamlingsenheten under hösten 2018.

Läs hela intervjun

Kajsa berättar om sin praktik

Kajsa praktiserade på skolverksamheten under hösten 2018.

Läs hela intervjun