Är du vår nästa praktikant?

Varje termin erbjuder vi på Svenska FN-förbundet praktikplatser till vårt kansli i Stockholm. Praktiktjänsterna är förlagda på kampanj- och insamlingsenheten, skolverksamheten, utvecklingsenheten, samt webben tillsammans med tidningen Världshorisont.

Vem kan ansöka?

  • Du har ett stort intresse och kännedom för utvecklingsfrågor och FN
  • Du är en öppen och positiv person som är van att arbeta både självständigt och i grupp
  • Du hanterar Officepaketer
  • Du har en känsla för textbearbetning och tycker om att skriva
  • Det är meriterande om praktiken ingår som en del av en akademisk utbildning inom exempelvis kommunikation eller samhällsvetenskap och utvecklingsfrågor
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av ideell verksamhet och informationsarbete

Hur ansöker jag?

Utlysningen av nya praktikplatser hittas under lediga tjänster.

Vad får jag göra som praktikant?

Som praktikant på vårt kansli kommer du att få vara med i det dagliga arbetet på FN-förbundet och utföra projekt tillsammans med din handledare.

Kampanj- och insamlingsenheten

Som praktikant här kommer du att få arbeta mycket med våra sociala mediekanaler, såsom att skriva texter och planera kampanjer. Du kommer också att få delta på utbildningar om våra projekt och hålla i egna presentationer om projekten.

Skolverksamheten

Som praktikant på skolverksamheten kommer du att få delta i planering och arrangemang av SweMUN, vårt nationella FN-rollspel, men också assistera skolhandläggarna med t ex produktion av pedagogiskt material och arrangera elevaktiviteter och administrera utskick.

Utvecklingsenheten

Din roll här att bistå och stödja FN-förbundets unga ambassadörer som genomför projekt inom ramen för Agenda 2030 och delta i planeringen och genomförandet av FN-förbundets medverkan i aktuella seminarier och arbetsgrupper inom Agenda 2030.

Världskoll

Som praktikant på Världskoll arbetar du med vårt informationsprojekt. Statistik, global utveckling och kommunikation präglar det dagliga livet som praktikant på Världskoll. Du ingår även i utvecklingsteamet och arbetar nära praktikanten på utvecklingsenheten.

Webb, sociala medier & tidningen Världshorisont

Din uppgift är att assistera vår webbredaktör och tidningsredaktör med text och bild. Du kommer att få producera och publicera text och bild på fn.se och i våra sociala mediekanaler, men också skriva artiklar och notiser till tidningen Världshorisont.