Vi söker en praktikant till vår kommunikations- och insamlingsenhet och Globalis

Vill du vara med oss i vårt arbete för en bättre värld? Nu söker vi en praktikant med inriktning på kommunikation och samhällskunskap inför höstterminen 2022, med placering på vårt kansli i Stockholm.

Hos oss på Svenska FN-förbundet är det positiv stämning och högt tempo. Som praktikant får du stor inblick i bredden av hur kommunikationsarbete sker i en ideell medlemsbaserad organisation. Du kommer att få kunskap och erfarenhet av såväl det operativa som det strategiska arbetet under din praktik.

Vi söker dig som är strukturerad, noggrann och kreativ. Du stimuleras av att ha varierande arbetsuppgifter men trivs även med att ha återkommande uppgifter som du ansvarar för. Du känner dig trygg med att ta eget ansvar och egna initiativ. Du trivs lika bra med att arbeta självständigt som du gör i grupp.

Praktiken görs inom ramen för en universitetsutbildning. Den kommer innefatta 50% med att arbeta med vår hemsida Globalis och 50% med varierande uppgifter på kommunikations- och insamlingsenheten. Det finns möjlighet att styra uppgifterna efter dina intressen men vi ser gärna att du är intresserad av marknadsföring, översättning, arbeta med sociala medier, annonsering, skriva copy och/eller bild- och videoredigering.

Arbetsuppgifter
● Delta i planeringen av vår kommunikation i digitala kanaler
● Producera innehåll till våra sociala medier
● Översätta underlag från norska och uppdatera hemsidan Globalis
● Delta i planerings- och utvecklingsarbetet av Globalis
● Enklare bild- och videoredigering
● Assistera vid annonsering i sociala medier i Business Manager

Kvalifikationer
● Praktiken görs inom ramen för en universitetsutbildning
● Relevant eftergymnasial utbildning i till exempel, tex kommunikation, statsvetenskap, eller likvärdig.
● Intresse för kommunikation, marknadsföring och globala frågor
● God kommunikatör med erfarenhet av att uttrycka sig i både tal och skrift
● God kännedom och intresse för FN och internationella frågor

Meriterande
● Erfarenhet av att arbeta med kommunikation och marknadsföring
● Är medlem i Svenska FN-förbundet
● Erfarenhet av att vara föreningsaktiv, gärna hos oss eller hos en annan organisation
● Kunskaper i norska
● Erfarenhet av att arbeta med CMS-systemet eZ Platform eller liknande

Praktiken är på heltid 20 veckor under höstterminen 2022. Praktiken kan innebära arbete på kvällar och helger. Alla praktikanter får lunchersättning under sin praktikperiod och ett intyg efter avslutad praktiktjänstgöring.

Om Svenska FN-förbundet
Svenska FN-förbundet är rörelsen för ett bättre och starkare FN. Vi menar att internationellt samarbete är en förutsättning för en fredligare och mer rättvis värld. FN-förbundet arbetar med information och utbildning, påverkansarbete, granskning av hur Sverige lever upp till sina åtaganden gentemot FN, internationellt utvecklingssamarbete och stöd till FN:s arbete i fält.

Frågor och ansökan
Välkommen med din ansökan senast 20 mars. Ansök via formuläret nedan. Vi tar emot ansökningar löpande och kan komma att tillsätta praktikplatsen så snart vi funnit rätt kandidat. Vid frågor om praktikplatsen är du välkommen att kontakta jonas.andersson@fn.se.

Sista ansökningsdag har tyvärr redan varit.

För oss är din personliga integritet viktig. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) och endast för ändamål som rör vår egen verksamhet. Läs mer om Svenska FN-förbundets hantering av personuppgifter.