Är du vår nästa engagerade och serviceinriktade kontorsassistent?

Svenska FN-förbundet söker nu en engagerad och serviceinriktad kontorsassistent till vårt kansli i Stockholm. Denna spännande och varierande tjänst innefattar många olika uppgifter och innebär kontakter såväl internt såsom mot leverantörer och vår folkrörelse; medlemmar, FN-föreningar, FN-skolor med mera.

Svenska FN-förbundet är rörelsen för ett bättre och starkare FN. Vi tror att internationellt samarbete är en förutsättning för en fredligare och mer rättvis värld. FN-förbundet arbetar med påverkansarbete, granskning av hur Sverige efterlever sina åtaganden gentemot FN, information, internationellt utvecklingssamarbete och insamlingsverksamhet.

I tjänsten som kontorsassistent ingår följande uppgifter:

Växel och reception

 • Förmedla inkommande telefonsamtal över växel, besvara enklare frågor kopplat till vår verksamhet och vidarebefordra övriga till sakkunnig medarbetare
 • Ta emot besök och ansvara för administrativa uppgifter

Service till medlemmar, FN-föreningar, distrikt, Riksorganisationer, FN-skolor, givare

 • Ta emot förfrågning via telefon och mejl och antingen hantera enklare ärenden eller vidarebefordra mer avancerade förfrågningar till administratören.
 • Vara behjälplig med ytterligare stöd till administrator, organisationssekreterare och ungdomssekreterare

Posthantering

 • Ansvara för posthanteringen inklusive leveranser och bud

Kansliet

 • Ansvara för att den vardagliga driften på kansliet fungerar som den ska.
 • Hålla ordning och reda på lagret och se till att varor finns.
 • Avlasta administratör och ekonomiavdelning när behov finns.

Kvalifikationer

 • Inneha en gymnasial examen
 • Tidigare erfarenhet av att arbeta med service
 • Tidigare erfarenhet från någon form av administrativt arbete och medlemssupport är det meriterande.
 • Då du kommer att ha en viktig servicefunktion för FN-förbundets kontakter utåt kommer vi att lägga stor vikt vid din personlighet i denna process. Vi ser därför att du som person är serviceminded, social, glad och trevlig. Du har ett genuint intresse för att finnas till hand och hjälpa andra människor. Då tjänsten innefattar en hel del administration ser vi att du är mycket strukturerad i ditt arbetssätt och har en god förmåga att organisera, planera och prioritera. Vidare är du en person som har lätt att både kommunicera och samarbeta med andra.
 • Erfarenhet av arbete inom ideell organisation eller folkrörelse är meriterande.

Svenska FN-förbundet erbjuder dig en spännande och utvecklande tjänst i en internationell och engagerad miljö. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Tjänsten är en tillsvidare anställning.

Välkommen med din ansökan innehållandes CV och personligt brev, så snart som möjligt, dock senast den 21 juli 2019. Mejla din ansökan till jobb@fn.se . Skriv “kontorsassistent” i mejlets ämnesrad.

För oss är din personliga integritet viktig. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) och endast för ändamål som rör vår egen verksamhet. Läs mer om Svenska FN-förbundets hantering av personuppgifter.

Vi tillämpar en löpande rekryteringsprocess och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Vid frågor kring tjänsten vänligen kontakta ansvarig chef, biträdande generalsekreterare Eva Rundgren Forsberg, telefon 070 744 38 61.