fbpx
12 juni, 2014 /

Nordiskt Forum: nya krafttag för jämställdhet

I dag drar jämställdhetskonferensen Nordiskt Forum igång i Malmö. Konferensen, som arrangeras av organisationer ur den nordiska kvinnorörelsen, utgör ett gemensamt krafttag för att skapa en ny agenda för den globala jämställdhetspolitiken och för stärkandet av kvinnor och flickors rättigheter. Konferensens diskussioner grundar sig i FN:s Kvinnokonvention, Pekingdeklarationen och handlingsplanen från Peking.

Svenska FN-förbundet kommer att finnas på plats och vara med i diskussionerna, med ett fokus på att synliggöra flickors utsatta situation och vikten av att deras rättigheter stärks i den kommande jämställdhets- och utvecklingsagendan.

Svenska FN-förbundet och Finska FN-förbundet håller gemensamt seminarium på fredag klockan 16:00-17:30 i sal Brantenberg. Seminariet utreder vad som har hänt sedan Pekingkonferensen för 20 år sedan, vilken roll FN och civilsamhällesorganisationer har i det globala jämställdhetsarbetet och tar fasta på framgångar och utmaningar. Diskussionerna kommer även att fokusera på hur vi kan skapa konkreta lösningar för att öka jämställdheten i norden och i världen.

Konferensen äger rum på Malmö Arena och Malmömässan och pågår 12-15 juni. För mer information om Nordiskt Forum besök http://nf2014.org/

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

FN hjälper i Gaza

29 november, 2023 / Nyheter

Tusentals människor har dödats i Hamas terrorattack den 7 oktober och Israels vedergällningskrig. Vapenvilan ger FN möjlighet att bistå skadade och behövande med humanitär hjälp.

Läs mer

”Många gravida dör i konflikter”

24 november, 2023 / Världshorisont

Flickor och kvinnor är särskilt utsatta i samband med kriser och konflikter. UNFPA, FN:s befolkningsfond, förklarar varför.

Läs mer

Årets FN-vän: Från ord till handling för Ukraina

22 november, 2023 / Nyheter

Talet om ökat svenskt stöd till Ukraina måste bli verklighet och alla kan göra en insats, säger Peter Ingvarsson i aktionsgruppen Ryssland ut ur Ukraina. Möt Årets FN-vän och läs om hur du kan engagera dig för Ukraina!

Läs mer

MR-brott i Iran – Efter 35 år väntar Sima fortfarande på upprättelse 

21 november, 2023 / Världshorisont

Sima Mirzaei förlorade sju familjemedlemmar 1988 när den iranska regimen avrättade tusentals politiska fångar. Allt hon önskar idag är att de ansvariga ska ställas inför rätta.

Läs mer

Tema utbildning på nordisk ungdomskonferens

20 november, 2023 / Nyheter

FN-förbundets ungdomsambassadörer reste i början av november till Island för att delta i en nordisk ungdomskonferens med fokus på utbildning för hållbar utveckling.

Läs mer

Massflykt från Nagorno-Karabach – enklaven tömd på armenier 

13 november, 2023 / Världshorisont

I september hamnade den flera decennier långa konflikten om Nagorno-Karabach i strålkastarljuset då Azerbajdzjan genom en blixtoffensiv tog kontroll över området. Världshorisont rapporterar om massflykten som följde och om hur FN i grannlandet Armenien arbetar för att hjälpa flyktingarna. 

Läs mer

Internationella praktikantprogrammet läggs ner  

13 november, 2023 / Nyheter

På grund av nedskärningar i den svenska biståndsbudgeten har FN-förbundets internationella praktikantprogram lagts ned. En av våra praktikanter skriver om programmets betydelse för deltagarna och systerförbunden.

Läs mer

Uppdrag: Rättvisa för krigets offer

09 november, 2023 / Nyheter

För att främja rättvisa för alla som har utsatts för krigsförbrytelser under Rysslands invasionskrig i Ukraina reser Nadia Volkova från människorättsorganisationen ULAG runt i Europa. På inbjudan av Svenska FN-förbundet besökte hon i veckan Sverige.

Läs mer

Förändring på förbundskansliet

07 november, 2023 / Nyheter

FN-förbundets styrelse kommenterar förändringen i kansliledningen.

Läs mer