Glokala Sverige – Agenda 2030 i kommuner och regioner

Efter webbinarium 11 maj

Varmt tack, alla som deltog i webbinariet Planera, analysera och implementera med Glokala Sverige den 11 maj! Vi spelade in det och kommer att publicera det inom kort, under Kommunikationsstöd och verktygslåda (se nedan).

Vad händer?

Information om aktuella konferenser, webbinarier, rapportsläpp med mera hittar du här.
Tipsa oss gärna om fler evenemang på adressen glokalasverige@fn.se!

#intebarasnack Nu kan du hämta material om Mål 12 och 13

Vi har uppdaterat kommunikationsmaterialet för Globala målen med paket för Mål 12 och Mål 13. Du hittar materialpaketen via ”puffen” Kommunikationsstöd och verktygslåda här nedanför.

Mötesplats Agenda 2030: textad inspelning klar

Nu kan ni ta del av inspelningen och övrigt material från Glokala Sveriges konferens som ägde rum den 26 november 2021. Läs mer här.

#intebarasnack Nu kan du hämta material om Mål 3

Äntligen! Den 4 februari tog vi nästa steg i kommunikationskampanjen #intebarasnack om Globala målen, med ett paket för Mål 3. Du hittar det via ”puffen” Kommunikation och verktygslåda här nedanför.
(Har du glömt lösenordet? Det kommer i mejl nästa vecka – kan du inte vänta, så mejla oss!)

Nya deltagare från och med 2022

Nu är det klart! Glokala Sverige välkomnar 18 nya kommuner och två regioner inför 2022 – från Haparanda i norr till Region Skåne i söder. Läs mer här om de nya deltagarna. Läs mer om oss och vad det innebär att delta, under Det här är Glokala Sverige – se längre ner på sidan.

Årets kickoff 1-2 februari

Tack alla Glokala Sveriges deltagare som följde vår Kickoff och starten för årets arbete 1 och 2 februari. Kickofferna har spelats in och ska nu textas. Det kommer att ta ett par veckor och vi skickar ut länk när det är klart.

Mötesplats Agenda 2030 den 26 november – Tack!

Årets konferens för er som leder arbetet med Agenda 2030 i de 181 kommuner och regioner som deltar i Glokala Sverige 2021 genomfördes den 26 november. Tack alla som deltog! Nu kan ni ta del av inspelningen och övrigt material från konferensen! Läs mer här.

Kunskaps- och metodstöd

Nu kan du hämta och läsa Världens agenda – vår agenda!, det nya kunskaps- och metodstödet för Glokala Sveriges deltagare. Vi hoppas det kan bidra till både kunskaper. analys och praktiskt arbete, och du hittar det här.

På webbplatsen

Fler tips

Så här når du oss och andra deltagare

Skriv till oss på glokalasverige@fn.se
Karta, lista och kontakter för alla deltagare hittar du nu under Det här är Glokala Sverige

Det här är Glokala Sverige

Glokala Sverige är ett kommunikation- och utbildningsprojekt med syfte att stärka kunskap och engagemang för Agenda 2030 bland politiker och tjänstepersoner i kommuner och regioner. Svenska FN-förbundet, Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Internationellt Centrum för Lokal Demokrati (ICLD) samarbetar i Glokala Sverige, som finansieras av Sida. Totalt deltar 181 kommuner och 20 regioner i Glokala Sverige.

Nyheter

Nyheter om Glokala Sverige

Se nyheterna >

Det här är Glokala Sverige

Läs mer

Nyheter och nyhetsbrev

Läs mer och prenumerera

Kommunikationsstöd och verktygslåda

Läs mer

Webbutbildning om Agenda 2030

Till utbildningen

Arbetsmaterial, fakta och fördjupning

Läs mer