Nyheter om Glokala Sverige

Läs våra nyheter här, och ge oss dina tips och förslag på vad vi ska skriva om, till exempel hur ni jobbar med Agenda 2030 eller aktuella händelser.  Skriv till glokalasverige@fn.se!

Nyhetsbrevet

Nyhetsbrevet omvärldsbevakar och tipsar om Agenda 2030-arbete globalt, nationellt, regionalt och lokalt. Klicka här för att läsa nyhetsbrevet och prenumerera!

Nyheter

Glokala Sverige 2020: nu är vi igång

14 februari, 2020 / Glokala Sverige

Snart är det dags att starta utbildningar för 50 nya deltagare i projektet Glokala Sverige. Arbetet med utvidgat kommunikationsstöd för alla deltagare har kommit igång, liksom planeringen av höstens kampanj.

Läs mer

Nära hälften av landets kommuner och regioner deltar i Glokala Sverige

21 januari, 2020 / Glokala Sverige

2020 går ytterligare 49 kommuner och en region med i Svenska FN-förbundets och SKR:s gemensamma projekt Glokala Sverige, som handlar om att arbeta med Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling. Därmed deltar 146 av landets 311 kommuner och regioner i projektet.
Alla sökande har nu fått besked. Samtidigt börjar vi detaljplanera årets verksamhet för såväl de nya som för er som varit med redan under 2019.

Läs mer

Glokala Sverige på väg igen!

21 oktober, 2019 / Glokala Sverige

Höstens utbildningsturné med Glokala Sverige är nu i gång på riktigt efter att ha smygstartat redan i augusti. Engagemanget är stort och det märks att Agenda 2030 verkligen är en

Läs mer

Mötesplats med massor av inspiration

30 september, 2019 / Glokala Sverige

Att FN:s globala mål för hållbarhet kan bidra till ökad samverkan och bättre livskvalitet i landets kommuner och regioner framkom när Glokala Sverige inbjöd till konferensen Mötesplats Agenda 2030 i

Läs mer

Jonas Frykman ny utbildare för Glokala Sverige

27 augusti, 2019 / Glokala Sverige

Jonas Frykman börjar som utbildare inom projektet Glokala Sverige. Han arbetade tidigare bland annat med Agenda 2030-delegationen, som nyligen lämnat sitt slutbetänkande.

Läs mer

Lägesrapport om Glokala Sveriges pilotår

19 augusti, 2019 / Glokala Sverige

En lägesrapport om det första året (pilotåret) för projektet Glokala Sverige - Agenda 2030 i kommuner och regioner.

Läs mer