Nyheter om Glokala Sverige

Ge oss dina tips och förslag på vad vi ska skriva om, till exempel hur ni jobbar med Agenda 2030 eller aktuella händelser.  Skriv till glokalasverige@fn.se!

Nyhetsbrevet

Nyhetsbrevet omvärldsbevakar och tipsar om Agenda 2030-arbete globalt, nationellt, regionalt och lokalt. Klicka här för att läsa nyhetsbrevet och prenumerera!

Nyheter

Jonas Frykman ny utbildare för Glokala Sverige

27 augusti, 2019 / Glokala Sverige

Jonas Frykman börjar som utbildare inom projektet Glokala Sverige. Han arbetade tidigare bland annat med Agenda 2030-delegationen, som nyligen lämnat sitt slutbetänkande.

Läs mer

Lägesrapport om Glokala Sveriges pilotår

19 augusti, 2019 / Glokala Sverige

En lägesrapport om det första året (pilotåret) för projektet Glokala Sverige - Agenda 2030 i kommuner och regioner.

Läs mer

Över två tusen har nåtts av Glokala Sveriges utbildningar

05 juni, 2019 / Glokala Sverige

I början av juni har Glokala Sverige genomfört nästan hälften av årets utbildningsinsatser. Vi har besökt totalt 43 av de 96 deltagarna och dessutom hållit regionala träffar i Dalarnas, Värmlands, Gävleborgs, Hallands, Jönköpings, Sörmlands och Kalmar län.

Läs mer

Almedalen: Om kommunala partnerskap

04 juni, 2019 / Glokala Sverige

Vill du veta mer om kommunala partnerskap? Kom och träffa Glokala Sverige och ICLD i Almedalen.
Tid och plats: Tisdagen den 2 juli kl 14-15 och 15-16 i aktivitetsrummet i anslutning till evenemangsplatsen Sverige i världen, granne med politikerscenen.

Läs mer

Efter påskhelgen: Örebro, Laxå, Ale och Mark

03 maj, 2019 / Glokala Sverige

Projektteamet drog västerut efter påsk och besökte Örebro län och Västra Götaland. Förutom utbildningsinsatsen och grupparbetena så frågar många efter exempel på hur andra jobbar med Agenda 2030. Och nu

Läs mer

Stort engagemang för Agenda 2030 hos deltagarna

25 april, 2019 / Glokala Sverige

Till påsk har Glokala Sverige hunnit besöka 20 av årets deltagare i projektet. Totalt har därmed drygt 800 personer nåtts av projektets utbildningsinsatser och engagemanget har varit stort.

Läs mer