Stenungsund, Tjörn och Orust FN-förening

mars 8, 2017 / Uncategorized

Internationella kvinnodagen 2017

På Internationella kvinnodagen, onsdagen den 8 mars, arrangerade vi i STO FN-förening ett FN-fika på Kulturhuset Fregatten i Stenungsund. Syftet med arrangemanget var att uppmärksamma situationen för världens kvinnor och flickor och att inspirera till den fortsatta kampen för en jämlik värld.

Lea och John i STO FN-förening förbereder för FN-fika på Internationella kvinnodagen.

De ca 60-70 personer som besökte eventet hade bland annat möjlighet att se Svenska FN förbundets utställning om jämställdhet. Utställningen lyfter bland annat alla flickors rätt till skolgång, och uppmärksammar även grova kränkningar mot mänskliga rättigheter såsom barnäktenskap och kvinnlig omskärelse. Utöver utställningen visade vi även några informativa kortfilmer om kvinnors och flickors situation i världen samt berättade om vad FN gör i dessa frågor.

I vårt FN-kafé bjöd vi på saft, kaffe och tårta. De vackra tårtorna hade bakats kvällen till ära av Ensamkommandes förbund i Stenungsund och Tjörn. Som en del av arrangemanget bjöd Ensamkommandes förbund även på en dansuppvisning.

Parallellt med kvällens aktiviteter samlade vi in pengar till Svenska FN-förbundets kampanj ”Flicka”. Ge gärna ett generöst bidrag till denna viktiga verksamhet.

Tack alla som kom och bidrog till en lyckad kväll! Varmt välkomna igen till våra kommande aktiviteter.

Ensamkommandes förbund bjuder på dansuppvisning som en del av kvällens manifestation för kvinnors och flickors rättigheter och för en jämlik värld.

Senaste nytt

Seminarium om Agenda 2030 i STO-regionen

05 januari, 2019 / Uncategorized

Till seminariet ”FN:s Agenda 2030 – Vad innebär den för STO-regionen” (som hölls i den avgränsade stora salen i Kulturhuset Fregatten, lördagen 1 december 2018 kl. 14-16) så hade STO

Läs mer

Händelserik förbundskongress tog ställning för ett demokratiskt FN

30 juli, 2018 / Uncategorized

16-17 juni 2018 var ett par hundra deltagare samlade till Svenska FN-förbundets kongress som hölls på översta våningen i Örebro slott. Från STO FN-förening deltog Petter Ölmunger som ombud och

Läs mer

För ett demokratiskt FN – kommentar till förbundsstyrelsens yttrande

17 maj, 2018 / Uncategorized

Svenska FN-förbundets styrelse har lämnat yttranden till de motioner som har inkommit till förbundskongressen i Örebro 16-17 juni 2018. I det följande avser vi i STO FN-förening kommentera de olika

Läs mer

”Vi har blivit som en liten familj” – intervju med Balkangruppen

22 april, 2018 / Uncategorized

I augusti kommer ungdomar från Stenungsund göra en studieresa till bland annat Srebrenica i Bosnien. Jimmy Lövgren, styrelseledamot i STO FN-förening, har träffat och intervjuat Balkangruppen på fritidsgården Hasselgården.  Vi

Läs mer

STO FN-förening uppmärksammade Internationella kvinnodagen 2018

20 mars, 2018 / Aktiviteter

  [caption id="" align="alignright" width="232"] Lea Ek pekar på foto-utställningen om flickors rättigheter.[/caption] Torsdagen 8 mars var Sylvia Wallin och Lea Ek från STO FN-förenings styrelse på plats på Kulturhuset

Läs mer

För ett demokratiskt FN – Motion till Svenska FN-förbundets kongress 2018

24 februari, 2018 / Uncategorized

(Motionen antagen av STO FN-förenings årsmöte 6 februari 2018 och skickas vidare till kongressen i Örebro 16-17 juni.) För ett demokratiskt FN Motion till Svenska FN-förbundets kongress 16-17 juni 2018

Läs mer

Alla hjärtans dag/Alla älskade barn

24 februari, 2018 / Aktiviteter

Onsdagen 14 februari arrangerade Integrationsgruppen på Tjörn, med representanter från kommunen, Svenska kyrkan, Kvinnor på Tjörn och STO FN-förening Alla hjärtans dag/Alla älskade barn, en dag med fokus på barns rättigheter.

Läs mer

Årsmöte 2018

06 februari, 2018 / Aktiviteter

Tisdagen 6 februari 2018 höll STO FN-förening årsmöte i Kulturhuset Fregatten i Stenungsund. Årets årsmötesordförande var Göran Sändare. Göran, som sedan länge är starkt engagerad i Stenungsunds filmstudio, berättade innan

Läs mer

Sverige i FN:s säkerhetsråd – en dag med sång och föreläsning

01 januari, 2018 / Aktiviteter

Lördagen den 16 December 2017 bjöd svenska FN-förbundet in till en dag med föreläsning om Sveriges arbete i Säkerhetsrådet och körsång med sånger i fredens tecken, på Stenungsögården utanför Stenungsund.

Läs mer