Umeå FN-förening

På gång i Umeå FN-förening

I Umeå FN-förening är det alltid något på gång – allt från spännande föreläsningar till medlemsmöten.

EXTRAINSATT ÅRSMÖTE 2023

Umeå FN-förening har extrainsatt årsmöte torsdagen den 25 maj kl. 17.30 i SAM.A.337 (S310), Samhällsvetarhuset, Umeå Universitet.

Vi utlyser posterna ordförande, ungdomsansvarig samt ledamöter till styrelsen 2023 med möjlighet till förlängning.

Nominera dig genom att skicka ett mail senast torsdagen den 18:e maj 2023 kl. 23.59 till valberedning.umeafn@gmail.com. I mailet får du gärna berätta lite om dig själv och om det är någon speciell post du önskar. Ingen tidigare erfarenhet krävs!

Hoppas vi ses!

Umeå FN-förenings styrelse

WOMEN´S RIGHTS WEEK 2023

Uppmärksamma internationella kvinnodagen med oss!

Från 6 till 10 mars kommer vi tillsammans med Amnesty Umeå, UPF, FEMJUR och Somali Student Group anordna olika event för att öka kunskapen och bidra till dialog om kvinnors rättigheter.

Måndag 6 mars – pärla armband till förmån för projekt flicka 

Tisdag 7 mars – write 4 right med Amnesty Umeå

Onsdag 8 mars – lunchföreläsning med Kvinnojouren

Onsdag 8 mars – ”Nasrin” dokumentär på folkets bio

Torsdag 9 mars – lunchföreläsning med somali student group 

Fredag 10 mars – women´s rights pup på Orio

Mer info om de olika evenemangen finns på vår Facebook:)

Facebook evenemanget för veckan: https://www.facebook.com/events/728323692268270

Hoppas vi ses!

Årsmöte 2023

Umeå FN-förenings styrelse vill tacka Dig för Ditt engagemang under 2022. Det har varit ett turbulent år men tillsammans har Du bidragit till civilsamhället genom att visa intresse för FN-frågor och en bättre värld. Ingen kan göra allt men tillsammans kan vi göra skillnad! Årsmötet är ett öppet möte som kommer att ske mondagen 20 februari kl. 18.00 i SAM.A.387, Samhällsvetarhuset, Umeå Universitet.

Medlemsmöte 2023

Vällkommen till medlemsmöten 2023! Med öppet medlemsmöte menas det att alla är välkomna. Så om du har en vän eller bekant som är intresserad av föreningen är du välkommen att skicka information vidare till dem. Vi planerar ett medlemsmöte innan årsmötet för att prova på styrelsearbete. Mötet kommer att äga rum den 7 feb, UB13, kl 17.15.

women’s rights week 2022

Varmt välkomna till Womens Rights Week 2022! ✊🏽💗

Från måndagen den 7/3-13/3 kommer vi, till ära av den internationella kvinnodagen, hålla i olika aktiviteter för att uppmärksamma denna dag (-fast över en hel vecka)!! 😍❤️‍🔥

Det kommer bjudas på filmvisningar, föreläsningar och pärling av armband i förmån till flickor i Etiopien. Veckan kommer dessutom avslutas på topp med ett oförglömligt pub-häng på Origo och en loppis! 👑🌈

Mer info finns på vår Facebook 👉🏾📱

Facebook-evenemang: https://www.facebook.com/events/729634691334204?ref=newsfeed

Pärla armband för flickor i etiopien

Pärla armband för flickor i Etiopien – vi bjuder på fika! 🍪☕️

Tid: 18.00 – 20.00Plats: MIT Ljusgården, MIT-huset, Umeå Universitet

Välkommen till en kväll med Pärling av armband med förmån till Svenska FN-förbundets Projekt Flicka. Armbanden kommer ha texten FLICKA och säljas för 10 kr 😍
Kvällen inleds med ett kort föredrag av Jessica Pettersson , Svenska FN-förbundets ambassadör för globala målen 🌏

Om ni inte har möjlighet att delta är ni välkomna att bidra till insamlingen genom att swisha valfritt belopp till 900 56 38 och ange FLICKA UMEÅ 🚺

Facebook-evenemang: https://www.facebook.com/events/624565435592374?ref=newsfeed

❓Vad är Projekt Flicka❓
Tillsammans med FN:s befolkningsfond UNFPA arbetar Svenska FN-förbundet för att stoppa barnäktenskap och kvinnlig könsstympning och stärka flickors rättigheter i Etiopien. Genom ett integrerat program arbetar UNFPA för att stoppa dessa övergrepp på flickor och istället stärka flickorna genom att få utbildning och skolgång, samt stärka flickornas egenmakt. Hittills har vi räddat tiotusentals flickor från kvinnlig könsstympning.
(Information från Svenska FN-förbundet)

Läs mer om Projekt Flicka via: https://fn.se/…/vi…/flicka/flickaprojektet-i-etiopien/


Medlemsmöten 2022

Nästa medlemsmöte är ett öppet medlemsmöte tisdagen 1 februari kl. 18.00. Med öppet medlemsmöte menas det att alla är välkomna. Så om du har en vän eller bekant som är intresserad av föreningen är du välkommen att skicka mötes-länken till dem.

Är du intresserad av att bli en del av styrelsen och har frågor så är mötet en perfekt chans till det. Du kan också vara med och påverka hur vi ska lägga upp året och hjälpa oss konkretisera evenemangen. Klicka nedan för att se kallelse och dagordning.

Om allt går som önskat så kommer vi även ha två gäster från från Svenska FN-förbundet. De kommer berätta lite om sina positioner, Svenska FN-förbundet samt om de olika projekten så det ser vi fram emot om det blir av

Du går med i mötet via https://us02web.zoom.us/j/3693786787..

Om du inte är medlem kan du ordna medlemskap här.

• Protokoll från tidigare medlemsmöte, 7:e september, finner du nedan:

Övrigt

Denna sida uppdaterades 2022- 01-26.