Umeå FN-förening

Internationella kvinnodagen

I samband med internationella kvinnodagen (8 mars) uppmärksammar föreningen internationella kvinnodagen genom att ha evenemang för att uppmärksamma, öka medvetenheten och främja diskussioner om kvinnors rättigheter.

Women’s rights week 2020

Föreningen organiserade och projektledde en Women’s rights week i samarbete med Amnesty Umeå Universitet, Utrikespolitiska föreningen Umeå, Folkuniversitet Umeå och Feministiska juriststudenter Umeå. Detta gjorde vi genom en Human rights pub, demonstration för kvinnors rättigheter, en föreläsning av Parul Sharma, ett panelsamtal om kön inom olika kulturer och synvinklar samt en filmvisning av Desert flower med workshop.

 

 

Kvinnoveckan 2019

Kvinnoveckan 2019 gjorde vi genom tre lunchföreläsningar, monterarbete, en filmvisning samt en workshop. Lunchföreläsningarna fokuserade på att uppmärksamma hållbarhetsmål 5 genom bland annat panelsamtal där diskussioner om mål 5 lyftes fram. En filmvisning hölls gällande Projekt Flicka och därefter hölls ett diskussionsforum om Projekt Flicka kopplat till filmen.

Denna sida uppdaterades 2020-12-08.