Svenska FN-förbundet – En bättre värld

Välkommen till Umeå FN-förening!

Umeå FN-förening är en del av den svenska FN-rörelsenoch knuten till Svenska FN-förbundet.sfn_fo%cc%88rening_umea%cc%8a Föreningen är partipolitiskt och religiöst obunden. All verksamhet bygger på lokala och nära krafter, vi tänker globalt men handlar nära och lokalt. I vår rörelse levandegörs visioner. Idéer formas om hur internationellt samarbete kan främjas. Det är berikande på många sätt.

Umeå FN-förening fyllde 50 år under 2012 och vi såg det som ett ypperligt tillfälle att komma igång med föreningen igen efter en periods vila!
Inom Umeå FN-förening vill vi ge dig möjlighet att möta nya människor, lära dig mer om FN, arbeta med insamlingsprojekt och framförallt vara med och påverka och bidra till arbetet för en bättre värld!
Vi hoppas på att hitta fler frivilliga som vill aktivera sig inom föreningen och hoppas att just du finner intresse i att delta och stödja oss i vårt arbete!

Vi behöver FN! FN behöver dig!

 

Anmäl dig till kurs!

Svenska FN-förbundets B-kurs om mänskliga rättigheter 17 februari 2017 i Umeå

Välkommen till Svenska FN-förbundets B-kurs om FN. Kursen riktar sig till dig som är intresserad av FN och vill lära dig om hur FN arbetar för att utveckla gemensamma bestämmelser om mänskliga rättigheter och betydelsen av att följa upp ländernas nationella arbete med mänskliga rättigheter. Du behöver inte ha gått vår A-kurs för att delta i B-kursen.

Vi bjuder på för- och eftermiddagsfika och efter kursen får du ett intyg som ger dig förtur till C-kurserna i Genève och New York.

Anmälan görs via Svenska FN-förbundets hemsida. Kurskostnad 595 kr för medlemmar 895 kr för icke medlemmar,  Medlemskap kostar 100 kr för ungdomar (t.o.m. 26 år) och 200 kr för ordinarie medlemskap för ett år.

Tid: 09.30-16.00, kursen äger rum i Medborgarskolans lokaler, Östra Rådhusgatan 2, Umeå.

Vid frågor eller mer information kontakta kursansvarig Johanna Wiklund, Johanna.wiklund@fn.se eller maila Umea.fn@gmail.com

Intresserad av att anmäla dig?

besök : https://fn.se/engagera-dig/kalender/b-kurs-om-manskliga-rattigheter-2/