Örnsköldsviks FN-förening

Välkommen till Örnsköldsviks FN-förening!sfn_logopayoff_pos_right

Örnsköldsviks FN-förening är en del av den svenska FN-rörelsen och knuten till Svenska FN-förbundet. Föreningen är partipolitiskt och religiöst obunden. All verksamhet bygger på lokala och nära krafter, vi tänker globalt men handlar nära och lokalt. Vi behöver FN! FN behöver dig!
Välkommen som medlem i vår förening!

VÅRA TRE PRIORITERADE OMRÅDEN

Kärnvapen

Flickor och kvinnors villkor

Klimatet

Mycket händer i världen  och FN’s  roll lokalt, nationellt och internationellt efterfrågas. Som medlem i lokalavdelningen är du med och bidrar till att skapa en hållbar värld och stöder 

arbetet med opinionsbildning, kunskapsspridning som gör vår värld bättre. Utmaningarna är stora och vi behöver hjälpas åt. Vi är tacksamma för ditt stöd. 

Är du ännu inte medlem kan du bli det hät – https://betalning.fn.se/pfs/memberregistration

Hösten 2023

Vi vill fylla hösten med intressanta temakvällar och aktiviteter utifrån medlemmarnas intresse. Om du har ett förslag på aktivitet som du brinner för, kontakta styrelsen – fnforeningenovik@gmail.com Vi gör det tillsammans, utnyttja ditt medlemskap.

Arrngemang under hösten: 

 • 2/9
  International Day , vi är på torget tillsammans med föreningar, organisationer, Kommunen m fl
 • 11/9
  FN-föreningen är medarrangör till Minneskväll för 50-år sedan militärkupen i Chile: film, poesi, sång, panelsamtal
 • 25/9
  Temakväll: Reseberättelse Ukraina: Hans-Åke Mårtensson.
  Minor och kärnvapen (med anledning av Förbud mot kärnvapen – dagen 26/9): Håkan Lindgren.

  Kärnvapen är ett hot mot hela mänskligheten och vår planet. De humanitära konsekvenserna av ett nytt kärnvapenkrig går inte att överblicka. Att Sverige står upp mot kärnvapen och för nedrustning är därför viktigare än någonsin. Kriget i Ukraina har medfört att kärnvapen åter diskuteras.

  Varje dag dör och skadas människor världen över av olika typer av minor och explosiva lämningar som personminor, improviserade sprängladdningar, klustervapen, samt oexploderade vapen och bomber. Kriget i Ukraina talar nu om att 250000 kvadratkilometer av landets yta nu är minerat som det kommer att ta över hundra år att röja! Minhotet är förödande!

  16/10
  Temakväll Demokrati med kommunens demokratisamordnare Camilla Larsson berättar varför kommunen ska jobba med demokrati och vikten av att arbeta med barn och ungas delaktighet och inflytande!
 • 24/10
  Uppmärksammar FN-dagen, bjud med en vän. Program under arbete.

Föreningens engagemang för Zimbabwe är inne på slutvarvet. Vi har två åtaganden: Takreparation på förskola och utveckling av ett bibliotek. Stellan Bäcklund besökte styrelsen och han planerar att besöka Zimbabwe under hösten. 

Bästa Hälsningar/Styrelsen Örnsköldsvik FN-förening gm ordf Abiodun Yusuf Ojoola

Arkiv (Äldre Temamöten i huvudsak. Här hamnar med tiden ovanstående rubriker!)