fbpx

Svenska FN-förbundet söker en projektledare med lärarkompetens

Svenska FN-förbundet är rörelsen för ett bättre och starkare FN. Vi anser att internationellt samarbete är en förutsättning för en fredligare och mer rättvis värld. FN-förbundet arbetar med påverkan, information och utbildning, internationellt utvecklingssamarbete och insamlingsverksamhet. Läs mer om oss på www.fn.se

Svenska FN-förbundet söker en projektledare för vår grundskolesatsning. FN-förbundets skolverksamhet har som övergripande mål att öka kunskap och engagemang i FN-frågor hos elever och lärare i svenska skolor. Två medarbetare jobbar sedan länge med detta gentemot gymnasieskolan, men sedan cirka ett år tillbaka har vi också lagt grunden för att utveckla ett erbjudande riktat till grundskolor. För detta projekt söker vi nu en projektledare med lärarkompetens.  

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som projektledare bär du ansvaret för genomförandet av vårt projekt gentemot grundskolor. Fokus ligger på att utveckla och driva ett nytt medlemserbjudande till grundskolor, men innebär också ett ansvar för projektets budget och återredovisning till bidragsgivare. 

Utöver att utveckla vårt erbjudande för grundskolor bidrar du till övriga aktiviteter och material runt FN-skolor. Du har också ansvar för att ta fram kommunikationsinnehåll rörande grundskolor till FN-förbundets kommunikationskanaler (fn.se, sociala medier och nyhetsbrev). 

Du nätverkar inom skolvärlden, FN-rörelsen och gentemot andra organisationer och deltar i marknadsföring av FN-förbundets skolverksamhet. Du är en resurs för FN-rörelsen och kansliet för frågor och sakkunskap inom verksamhetsområdet. 

Vem är du?

Vi söker dig som har lärarkompetens och intresse för internationella frågor. Vi tror att du har ett tydligt verksamhetsfokus och god social och kommunikativ förmåga.

Du är en lagspelare och en proaktiv person som kan växla mellan en strategisk blick och en operativ hand i det vardagliga arbetet. Du är organiserad och strukturerad och har förmåga att fånga organisationens behov och se lösningar. Dina framtida kollegor brinner för att förbättra världen och vi tror att du vill hjälpa dem i det arbetet.

Kvalifikationer

Grundläggande krav:

  • Lärarutbildning
  • Erfarenhet av arbete med målgruppen
  • Erfarenhet av projektledarskap. 

Meriterande kvalifikationer:

  • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter i medlems- eller frivilligorganisation
  • Ett intresse för – och kunskap om – internationella frågor
  • Erfarenhet från finansiering från olika myndigheter och fonder (budget och uppföljning)
  • Erfarenhet av resultatstyrning och kvalitetssäkring

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten. Vi är en idéburen organisation och förväntar oss att du delar våra värderingar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid med målstyrd arbetstid. Placeringsort Stockholm. Möjlighet att utföra en del av arbetet på distans, t ex hemifrån, finns.

Välkommen med din ansökan och personligt brev senast den 3 juli 2024. Vi tillämpar löpande rekryteringsprocess och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Du ansöker med ett personligt brev och ditt CV inlämnat via formuläret nedan.

Vid frågor kontakta tf generalsekreterare Jens Petersson (jens.petersson@fn.se) eller dina framtida kollegor Helen Huledal (helen.huledal@fn.se) och Terese Johansson (terese.johansson@fn.se).

Ansökan projektledare med lärarkompetens

Här fyller du i ansökan till tjänsten som projektledare med lärarkompetens.

*” anger obligatoriska fält

Namn*
Max filstorlek: 63 MB.
Max filstorlek: 63 MB.

  

För oss är din personliga integritet viktig. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) och endast för ändamål som rör vår verksamhet. Läs mer om Svenska FN-förbundets hantering av personuppgifter.