fbpx

Vi söker två praktikanter till kommunikationsenheten för höstterminen 2024 

Svenska FN-förbundet söker två praktikanter med inriktning på kommunikation till höstterminen 2024, med placering på vårt kansli i Stockholm.  

Inom denna praktik får du arbeta med varierande och utmanande uppgifter och uppdrag med fokus på att skapa innehåll till våra kommunikationskanaler och vara delaktig i våra kampanjer. Du kommer att få kunskap och erfarenhet av såväl det operativa som det strategiska kommunikationsarbetet. Du tillhör enheten för kommunikation och insamling och arbetar tillsammans kommunikatör och insamlingsansvarig. Arbetsspråket är svenska.  

Vi söker dig som är noggrann, strukturerad och en riktigt god skribent. Du har god förmåga och intresse för att jobba i olika digitala verktyg för webb, epost och sociala medier. Du stimuleras av att ha varierande arbetsuppgifter i stort som smått och känner dig trygg med att ta eget ansvar och egna initiativ. Du trivs lika bra med att arbeta självständigt som du gör i grupp. Vidare är du drivande och kreativ samt trivs i snabbrörlig och omväxlande arbetsmiljö. Du är intresserad av din omvärld och vill arbeta med engagemangsskapande kommunikation.  

Huvudsakliga arbetsuppgifter  

  • Delta i det dagliga kommunikations- och insamlingsarbetet.
  • Ta fram innehåll till våra kommunikationskanaler fn.se, utskick och sociala medier, samt svara på meddelanden och kommenterar i sociala medier.
  • Delta i planering och genomförande av kampanjer och evenemang. Medverka i framtagande av material och researchunderlag.
  • Bidra till att skapa engagemang hos och öka insamling från målgrupperna.
  • Delta i utvecklingen av kommunikationen med givare, medlemmar och prospekt.  
  • Korrekturläsning, översättning (från engelska och norska), publicering och bearbetning av texter, formulär och bilder på olika webbplattformar.
  • Vara behjälplig i förbundets löpande arbete i olika system såsom CRM och e-postplattform.
  • Medverka i arbetet med text och bilder till vår medlemstidning Världshorisont. 

Kvalifikationer  
– Du är i slutfasen av dina studier inom relevant område som till exempel kommunikation, copywriting, marknadsföring, media eller liknande. 
– Du har mycket god förmåga och intresse för att uttrycka dig i skrift på svenska.  
– Du har god stilistisk förmåga.  
– Du har goda kunskaper i engelska, i tal och skrift.

Meriterande  
– God kännedom om och intresse för FN och internationella frågor
– Ytterligare utbildning inom samhällsvetenskap och/eller utvecklingsfrågor  
– Erfarenhet av ideellt arbete med koppling till globala frågor  
– Medlemskap i Svenska FN-förbundet  
– Kunskaper eller erfarenheter inom fundraising och/eller marknadsföring och kommunikation 
– Erfarenhet av / kunskap inom formgivning och design. 

Praktiken är på heltid under 20 veckor under hösten 2024. Praktiken är oavlönad och du måste vara inskriven på ett universitet under hela praktikperioden. Praktiken kan innebära arbete på kvällar och helger. Alla praktikanter får lunchersättning under sin praktikperiod och ett intyg efter avslutad praktiktjänstgöring.  

Ansökan och frågor  

Välkommen med din ansökan senast den 31 mars 2024. Vi tillämpar löpande rekrytering och praktikplatserna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.  

Skicka in din ansökan via formuläret nedan. Bifoga ditt CV och personligt brev. Vid frågor kontakta praktik@fn.se 

Praktikanter till kommunikationsenheten under höstterminen 2024

*” anger obligatoriska fält

Ex: 2001
Ange din e-postadress som vi kan kontakta dig på för eventuell tid för intervju m.m.
Ange start- och slutdatum

Bifoga CV och personligt brev

Max filstorlek: 63 MB.
Max filstorlek: 63 MB.

  

För oss är din personliga integritet viktig. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) och endast för ändamål som rör vår verksamhet. Läs mer om Svenska FN-förbundets hantering av personuppgifter.