Välkommen till Kalmar/Ölands FN-förening!

Verksamhet

Vill du vara med och göra skillnad? Vill du veta mer om, eller engagera dig för, ett eller flera av Svenska FN-förbundets verksamhetsmål? Tillsammans skapar vi en bättre värld genom att varje dag arbeta för fred, utveckling och mänskliga rättigheter.

Under 2019 belyser Kalmar/Ölands FN-förening de olika verksamhetsmålen genom studiecirklar, föreläsningar och olika förändringsprojekt.

Vi kommer att driva projekt om bland annat flickors rättigheter genom projektet Flicka, vi vill öka kunskap och minskar hunger genom projektet Skolmat, vi kommer att sprida kunskap om minor dess effekter genom projektet Minor.  Vi arbetar även med kunskap om kärnvapen och verkar för nedrustning. För oss är också lokalt ägarskap för Agenda 2030 genom kommunikations- och påverkansarbete gentemot lokala politiker, ungdomar, elever, studenter, företag, nuvarande och potentiella mycket viktigt. Vi är starkt engagerade mot hatbrott och rasism och arbetar för integration. Bland annat kommer Stefan Einhorn till Kalmar på FN-dagen 24:e oktober och föreläser om ”Konsten att vara god och konsten att göra skillnad”!

Kontakta oss via e-post: kalmarolandfnforening@yahoo.com

Välkommen!

Helena Tinnert, ordförande