fbpx
En guide har tagits fram för att underlätta användandet av det nya kommunikationsmaterialet om Globala målen.
21 november, 2022 / Glokala Sverige

Ny guide till kommunikationsmaterial om Globala målen

Nu kan kommuner och regioner som deltar i Glokala Sverige ladda ner det nya kommunikationsmaterialet om Globala ­målen! Samtidigt lanseras en ny guide för att underlätta användandet av materialet.

Kommunikationsmaterialet ger stöd till kommuner och regioner i kommunikationen om Globala målen och ­Agenda 2030. Materialet beskriver de utmaningar och möjligheter som berör målen på ­global, nationell och lokal nivå. Det är enkelt att använda och är ­anpassat för olika kommunikationskanaler. Dessutom kan kommunerna och regionerna snabbt lägga till sin egen logotyp för att förtydliga avsändaren.

Intebarasnack är ett kommunikationsmaterial om Globala målen som erbjuds alla ­kommuner och regioner som deltar i Glokala Sverige. Nu har Glokala Sverige också tagit fram en guide för att underlätta användandet. Guiden innehåller bland annat förhandsvisningar av materialet och kan också användas som en intern presentation i kommunerna och regionerna.

Kommunikationsmaterialet om Globala målen hittar ni här.

Guiden om kommunikationsmaterialet laddar ni ner här.

#intebarasnack

Läs mer om kommunikationsmaterialet om Globala målen

Läs mer >

Senaste nytt

Varför har du engagerat dig i FN-rörelsen?

24 maj, 2024 / Världshorisont

Nästa vecka är det dags för kongress, en viktig helg för medlemmar i Svenska FN-förbundet. Världshorisont frågade fyra medlemmar om deras engagemang i FN-rörelsen.

Läs mer

Polarisering leder till mer global stress

23 maj, 2024 / Nyheter

FN:s utvecklingsprogram UNDP höll i april en svensk lansering av den årliga rapporten Human development report. 

Läs mer

Mellanstadieelever agerar delegater vid FN-rollspel 

16 maj, 2024 / Världshorisont

FN-rollspel är ett väl beprövat koncept som länge har arrangerats på gymnasienivå. Montessori Mondial i Lund är nu första grundskolan som introducerar delegater, presidier och allt vad spelen innebär för elever i årskurs fyra och fem.

Läs mer

UNg-konferens med internationellt fokus

08 maj, 2024 / Nyheter

Svenska FN-förbundets ungdomskonferens hade i år det största internationella deltagandet någonsin. Förutom ungdomar från Sverige medverkade även deltagare från Albanien, Armenien, Danmark, Finland, Georgien och Slovenien.  

Läs mer

Svenska FN-förbundets arbete för en värld fri från krigsförbrytelser 

03 maj, 2024 / Nyheter

Ukraina, Gaza och Darfur är tre aktuella exempel på krigshärdar där det begår krigsförbrytelser. Normer, konventioner och verktyg för att hantera krigsförbrytelser och andra grova folkrättsbrott finns, men de är

Läs mer

FN-förbund diskuterade krigsbrott

29 april, 2024 / Nyheter

På inbjudan av Svenska FN-förbundet samlades nyligen sex nationella FN-förbund för att diskutera samarbete om krigsbrott, rättsskipning och de internationella domstolarna.

Läs mer

Över 100 ungdomar samlas för konferens om mångfald och inkludering

26 april, 2024 / Nyheter

I helgen går Svenska FN-förbundets årliga UNg-konferens av stapeln. Syftet är att engagera, informera och uppmuntra ungdomars globala engagemang och tro på FN som central aktör i arbetet för en

Läs mer

“Jag kämpade mot mina föräldrar för att de inte skulle gifta bort mig” 

25 april, 2024 / Nyheter

Svenska FN-förbundet bidrar genom projekt Flicka till arbetet för att förebygga barnäktenskap och kvinnlig könsstympning i Etiopien. Projektet har haft stora framsteg och flera orter har övergett de båda skadliga traditionerna. Covid-19 och konflikten i norra Etiopien har dock lett till att situationen återigen har förvärrats.  

Läs mer

Unric – europeiskt nav för FN-information 

19 april, 2024 / Nyheter

FN:s regionala informationskontor för Västeuropa, Unric, är en del av FN-sekretariatet. Arni Snaevarr är informatör för de nordiska länderna och arbetar med att sprida information om FN på olika språk.

Läs mer