fbpx
Emelie, Anna, Nairi och Helge är årets praktikanter.
11 september, 2018 / Nyheter

Våra internationella praktikanter är på plats

Årets internationella praktikanter har nu kommit på plats i Armenien, Georgien och Tanzania. Under hösten ska de bidra till våra systerorganisationers arbete för bland annat demokrati och de globala målen. 

Varje år erbjuder Svenska FN-förbundet internationell praktik för unga medlemmar med intresse för utvecklingsfrågor. Fältpraktiken görs hos våra systerförbund i Armenien, Georgien och Tanzania. FN-förbunden i Armenien och Georgien har inkluderande demokratisering i fokus för sitt arbete. FN-förbundet i Tanzania jobbar med de globala målen som sitt huvudfokus.

Årets praktikanter gör sin fältpraktik nu under hösten och har precis anlänt till sina nya hem för de närmsta månaderna. Är du nyfiken på vilka årets praktikanter är? Lär känna dem nedan! Och håll utkik i vår blogg och på sociala medier där de kommer att rapportera från sin vistelse.

Nairi Moosakhanian är på plats i Armenien
Nairi är 23 år, läser till vardags på socionomprogrammet och brinner lite extra för frågor som rör mänskliga rättigheter.

– Med inriktning på demokratisering och med ungdomar i fokus var det en praktik som passade mig väldigt bra. Praktiken blir en perfekt balans mellan mina intressen och vad jag ville lära mig mer om. Jag ser fram emot att lära mig hur lokalt och nationellt arbete inom ett FN-förbund kan se ut i ett annat land. Jag vill se hur arbetet för demokratisering fungerar och utförs. Självklart ser jag också fram emot den resa som mina medpraktikanter och jag får chansen att göra.

Anna Foucard är på plats i Georgien
Anna är 24 år och har en pol.kand med statsvetenskaplig inriktning från Lunds universitet. Hennes hjärtefrågor är global rättvisa och miljöfrågor.

– Georgien är ett land med rik kultur och en mycket intressant historia. Att Georgien blev självständigt från Sovjetunionen så pass nyligen gör att det är intressant att följa landets demokratiseringsprocess och hur FN-förbundet arbetar för att stärka civilsamhället. Jag ser dels fram emot själva praktikuppgifterna, dels att få ta del av UNAG:s arbete för demokratiutveckling och att träffa unga som är aktiva inom civilsamhället. Dessutom ser jag jättemycket fram emot den georgiska maten och naturen!

Emelie Wendesten är på plats i Georgien
Emelie är 23 år och har en kandidatexamen i freds- och konfliktvetenskap från Lunds universitet. Hon brinner lite extra för identitetskonstruktioner och skapandet av ”vi och dom”. Även fredsbyggande och demokratiutveckling i post-konfliktuella samhällen ligger henne varmt om hjärtat.

– Jag har länge haft ett stort intresse för postsovjetiska stater och spenderade förra hösten i Ryssland där det pratades mer om Georgien än hemma i Sverige. Det ledde till ett ökat intresse för Georgien och i synnerhet för landets demokratiseringsprocess och geopolitik. Efter flera år på universitetet ser jag verkligen fram emot praktisk erfarenhet och givande lärdomar från att vara i fält. Det ska även bli otroligt intressant att få lära känna landet och lära mig mer om Georgiens politik, historia och kultur.

Helge Drebold är på plats i Tanzania
Helge är 28 år och läser till vardags en pågående master i Global Health vid Uppsala universitet. Helge brinner särskilt för hälsofrågor.

Brist på praktiskt erfarenhet och törst efter nya äventyr fick mig att söka praktik i Tanzania. Jag ser verkligen fram emot att få vara delaktig i arbetet med att uppnå Agenda 2030 i Tanzania… och evig sommar!

 

Bli medlem

Bli medlem och engagera
dig för en bättre värld

Bli medlem >

Senaste nytt

Unga kräver upptrappat klimatarbete

16 december, 2024 / Världshorisont

Nordiska och baltiska ungdomar har mejslat fram ett policydokument med skarpa krav inför årets klimatmöte COP 29. Under en workshop i september samlades Svenska FN-förbundets ungdomsambassadörer, ungdomsmedlemmar från de finska

Läs mer

”Vi måste slåss för den goda saken”

12 december, 2024 / Nyheter

Efter 48 år som hjälparbetare inom mänskliga rättigheter och fredsarbete har Jan Egeland ett generationsperspektiv på global utveckling. Norwegian Refugee Council:s (NRC) generalsekreterare Jan Egeland är en av årets Dag

Läs mer

Framsteg trots motgångar: Hasnas kamp mot barnäktenskap och könsstympning

12 december, 2024 / Nyheter

Hasna Inahaba Abdu tillträdde rollen som chef för Abala-distriktets kontor för kvinnor och ungdomsfrågor i Afar-regionen i norra Etiopien för fyra år sedan, mitt under covid-19-pandemin. Hon beskriver sin arbetsresa

Läs mer

Juridiken kan arbeta för miljön

06 december, 2024 / Nyheter

Kan klimatarbetet få kraft av rättsväsendet? Kan vi lära av tidigare internationella succéer inom miljöområdet? Ja, det tror Jonas Ebbesson, professor i miljörätt vid Stockholms universitet. Under de senaste åren

Läs mer

Folkvalda deltar i kamp för rättvisa

05 december, 2024 / Nyheter

Svenska FN-förbundet förde under våren samman svenska riksdagsledamöter med ordföranden för statspartsmötet till ICC, finskan Päivi Kaukoranta. Också i omvärlden finns folkvalda som intresserar dig för domstolen och dess arbete.

Läs mer

Domstol i behov av stöd

04 december, 2024 / Nyheter

Internationella brottmålsdomstolen i Haag (ICC) utreder de värsta krigsbrotten och är flera mäktiga ledare på spåren. Samtidigt utsätts domstolen och den globala rättsskipningen för återkommande hot. Flera utmaningar stod på

Läs mer

Hasna Nuru leder vägen för flickors rättigheter i Afar

03 december, 2024 / Nyheter

Mitt i konflikter och pandemier vägrade Hasna Nuru att ge upp sitt arbete mot barnäktenskap och kvinnlig könsstympning. Som ledare för en klubb för gifta flickor inom ett program som

Läs mer

För lite, för sent – otillfredsställande resultat från COP 29 

26 november, 2024 / Nyheter

Låsta positioner, svåra förhandlingar, stark polarisering och otillfredsställande resultat – så kan utfallet av COP 29 i Baku summeras.  FN:s 29:e klimatmöte COP 29 avslutades på övertid. Parterna kom till

Läs mer

FN-filuren hjälper elever att få Världskoll i skolan

21 november, 2024 / Nyheter

Svenska FN-förbundet inbjuder grundskolor i hela Sverige att delta i projektet Världskoll i skolan. Från höstterminen 2025 får landets elever hjälp av FN-filuren att öka sin kunskap om FN:s arbete med de globala målen, klimatet och mänskliga rättigheter. Nitton skolor deltar redan nu i ett inledande pilotprojekt.

Läs mer