fbpx

Kurs- och föreläsningsprogram

Svenska FN-förbundets kurs- och föreläsningsprogram är igång!
Höstens sista föreläsning ”FN:s arbete mot krigsbrott” hölls den 4 december, och vi startade kurs- och föreläsningsprogrammet 2024 den 3 februari med kursen ”Tillsammans för ett starkare FN”.

Om FN-förbundets kurs- och föreläsningsprogram
Kurserna och föreläsningarna är endast för medlemmar och är kostnadsfria. Alla kurser har begränsat antal platser och kräver anmälan. Meddela om du får förhinder så att någon annan kan ta din plats.

Har du frågor kring kurs- och föreläsningsprogrammet? Svar på vanliga frågor finner du längst ner på den här sidan.

Vårprogram 2024


Tillsammans för ett starkare FN
Lördag 3 februari
Tid: 9:00-12:00 Digital halvdagskurs på Teams.

Det globala klimatnödläget: Backlash för klimatomställningen
Måndag  4 mars
Tid: 18:00-19:30 Digital föreläsning på Teams.
Anmälan stängd.

Flickors rättigheter 
Måndag 8 april
Tid: 18:00-19:30  Digital föreläsning på Teams. 
Läs mer. Anmälan stängd.

Den globala FN-rörelsen: internationella programmet  
Måndag  20 maj
Tid: 18:00-19:30 Digital föreläsning på Teams. 
Mer information kommer

Hur anmäler jag mig och när?

Länk till respektive kurs- och föreläsningstillfälles anmälningsformulär läggs ut ca en månad innan det är dags. Sista anmälningsdag kommer att vara ca 3-5 dagar innan respektive kurs-/föreläsningstillfälle. Det framgår när mer information går ut om respektive kurs/föreläsning. Alla kurs- och föreläsningstillfällen kräver anmälan. De fysiska kurstillfällena har begränsat antal platser – först till kvarn gäller.

Vem kan delta på kurserna och föreläsningarna?

Alla Svenska FN-förbundets medlemmar: enskilda medlemmar, och FN-grundskolor (lärare) och FN-gymnasieskolor (lärare och elever) kan delta. Oavsett vilken grupp man tillhör så behöver alla deltagare anmäla sig separat.

Kan jag bjuda med en vän eller kollega?

Om din vän eller kollega är medlem hos Svenska FN-förbundet går det fint att vidarebefordra information och tipsa om kursen/föreläsningen. Icke medlemmar kan ej bjudas in eller delta – såvida de inte blir medlemmar. Här blir man medlem: https://fn.se/medlem/

Vem riktar sig kurs- och föreläsningstillfällena till?

Alla delar i kurs- och föreläsningsprogrammet är fristående. Man behöver inte ha gått en kurs eller föreläsning för att kunna gå en annan.

Alla delar riktar sig till alla medlemmar. Även en ny medlem ska kunna gå på de föreläsningstillfällen som bjuds även innan man har gått halvdagskursen. På så sätt behöver man inte missa något oavsett när under året man har blivit medlem.

Får jag något intyg på att jag har gått kursen/föreläsningen?

Meddela kursledaren om du vill ha ett intyg på att du har deltagit på kursen/föreläsningen, så mejlar vi det i pdf-form till dig 1-2 veckor efter kursen/föreläsningen.

Kostar det att delta?

Alla föreläsningar och kurser är kostnadsfria. De är din medlemsbonus!

Hur genomförs de fysiska kurstillfällena?

De fysiska halvdagskurserna (en i oktober och en i februari) hålls i Svenska FN-förbundets lokaler på Södermalm i Stockholm, Alsnögatan 7. Te/kaffe ingår. Lunch ingår inte.
Det finns ett begränsat antal platser – först till kvarn gäller. Så fort mer information och länk till anmälningsformulär har lagts ut (ca en månad före kurstillfället) så går det bra att anmäla sig. Det går inte att föranmäla sig innan dess.

Hur genomförs de digitala kurserna och föreläsningarna?

De digitala tillfällena hålls i Teams. Alla som har anmält sig får en länk via mejl till Teams-mötet ett par dagar innan föreläsningen eller kursen. Alla digitala kurs- och föreläsningstillfällen spelas in.

Kommer kurserna och föreläsningarna att spelas in? När och var läggs de ut?

En del av de digitala kurserna och föreläsningarna kommer att spelas in. De läggs ut inom en månad efter kurs- eller föreläsningstillfället på samma plats som den här informationen. Inspelningarna kommer att vara låsta och enbart tillgängliga för medlemmar.

Vad händer med A- och B-kurserna?

A-kursen ersätts av halvdagskursen ”Tillsammans för ett starkare FN”.
B-kurserna ersätts av de sju föreläsningarna.

Vilken skillnad är det mellan de här kurserna och föreläsningarna jämfört med de tidigare A- och B-kurserna?

Under halvdagskursen ”Tillsammans för ett starkare FN” ska ännu mer tid kunna läggas på information om FN, med bara ett kort block med medlemsinformation. Har man som erfaren medlem redan gått den tidigare A-kursen kan det ändå vara av värde att gå på ”Tillsammans för ett starkare FN” – eftersom FN-delen får lite mer tid än tidigare. Och det är alltid värdefullt med repetition!

Föreläsningsserien kan ses som de tidigare B-kurserna men skillnaden är att det nu är sju stycken föreläsningar, med möjligheten att fokusera på ett tema i taget. För att alla nya medlemmar ska kunna ta del av hela föreläsningsprogrammet, oavsett när på året de blir medlemmar och utan att vänta på att ha gått ”Tillsammans för ett starkare FN”, så är alla föreläsningstillfällen öppna för alla medlemmar.

Har du fler frågor?

Välkommen att kontakta Helena Jönsson, helena.jonsson@fn.se.