Välkommen till Göteborgs FN-förening!

Välkommen till Göteborgs FN-förening!sfn_logopayoff_pos_right

Göteborgs FN-förening är en del av den svenska FN-rörelsen och knuten till Svenska FN-förbundet. Föreningen är partipolitiskt och religiöst obunden. All verksamhet bygger på lokala och nära krafter, vi tänker globalt men handlar nära och lokalt. I vår rörelse levandegörs visioner. Idéer formas om hur internationellt samarbete kan främjas. Det är berikande på många sätt.

Välkommen till Sveriges äldsta FN-förening!

Bli medlem!

Som medlem i Göteborgs FN-förening kan du antingen vara passiv stödmedlem och ev. komma på föreläsningar och liknande som intresserar dig, eller så kan du engagera dig i någon eller några av de fokusgrupper och verksamheter som vi aktivt bedriver. Det finns lite av varje att välja mellan och en presentation om nuvarande utbud följer här nedan. Tveka inte att kontakta oss om det är något du skulle vilja engagera dig i! Kanske är det också så att du saknar något på listan och har en idé på något aktivitet?

Vare sig du väljer att vara stödmedlem eller aktiv är du hjärtligt välkommen! Ju fler vi är som sprider FN:s budskap och arbetar för en bättre värld, desto starkare blir vi! Välkommen som medlem!

Göteborgs FN-Förening på sociala medier

Göteborgs FN-Förenings fokusgrupper

Aktuellt

I veckan var det sommaravslutning för Göteborgs FN-förenings styrelse. Vi diskuterade bland annat aktiviteter till hösten, har du en viktig fråga som du vill lyfta i höst, eller en aktivitet som du vill genomföra? Hör av dig till goteborgsfnforening@gmail.com

Vi i Göteborgs FN-förenings styrelse önskar er alla en härlig sommar!

10 MAJ

Varmt välkommen till Göteborgs FN-förenings styrelseledamot Frank Larssons föreläsning om hur det är att arbeta för FN. Frank har deltagit eller tränat FN-personal i ett flertal FN-operationer runt om i världen. Däribland förre detta Jugoslavien, Etiopien, Eritrea, Libanon, Georgien, Mali, Kongo DRC, Elfenbenskusten, Afghanistan och Sudan.

Frank kommer i sin föreläsning berätta mer om FN:s fredsbevarande operationer med betoning på den civila delen. Utöver detta kommer Frank också prata om FN:s organisation och struktur.

Föreläsningen börjar 18:00 och avslutas med en frågestund fram till klockan 19:00.

Vi kommer vara i Göteborgs FN-förenings lokaler i Viktoriahuset.

Välkomna!

Adress: Linnégatan 21.

19 APRIL