fbpx
6 april, 2022 / Glokala Sverige

Viktiga händelser under 2022

Miljökonferensen Stockholm +50 gick av stapeln 2-3 juni. Här kan du se vad lite av det som hände under en intensiv vår 2022.

På Glokala Sveriges webbinarium 5 april pratade vi bland annat om några av vårens ”viktiga dagar”, sådana som FN har fastställt på olika teman och som återkommer årligen. Vi tipsade också om seminarier och om Nationella samordnarens konferens Nollvision avfall. Ta hjälp av alla evenemang när ni planerar egna insatser om miljö, konsumtion och hur det globala blir lokalt!

Här är länkarna till några av vårens viktiga datum

Svenska FN-förbundet bjuder in

31 maj – 1 juni arrangerade Svenska FN-förbundet ett livesänt seminarium med rubriken Stockholm +50 – The Peoples´ Perspective. Här kan du se seminariet från den 31 maj och 1 juni med bland andra Carolina Klüft, Achim Steiner från UNDP, ungdomsrepresentanter, exempel på kommunala partnerskap och nya ekonomiska tankegångar.

Fråga och dela i Glokala Sveriges Forum

Dela era idéer och planer på dessa teman och dagar i Glokala Sveriges Forum. Eller be om inspiration och tips från andra!

#intebarasnack som resurs

Mer stöd och material för kommunikation om de olika globala målen levereras stadigt i kampanjen #intebarasnack, ända fram till midsommar. Här finns allt material.

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

Mellanstadieelever agerar delegater vid FN-rollspel 

16 maj, 2024 / Världshorisont

FN-rollspel är ett väl beprövat koncept som länge har arrangerats på gymnasienivå. Montessori Mondial i Lund är nu första grundskolan som introducerar delegater, presidier och allt vad spelen innebär för elever i årskurs fyra och fem.

Läs mer

UNg-konferens med internationellt fokus

08 maj, 2024 / Nyheter

Svenska FN-förbundets ungdomskonferens hade i år det största internationella deltagandet någonsin. Förutom ungdomar från Sverige medverkade även deltagare från Albanien, Armenien, Danmark, Finland, Georgien och Slovenien.  

Läs mer

Svenska FN-förbundets arbete för en värld fri från krigsförbrytelser 

03 maj, 2024 / Nyheter

Ukraina, Gaza och Darfur är tre aktuella exempel på krigshärdar där det begår krigsförbrytelser. Normer, konventioner och verktyg för att hantera krigsförbrytelser och andra grova folkrättsbrott finns, men de är

Läs mer

FN-förbund diskuterade krigsbrott

29 april, 2024 / Nyheter

På inbjudan av Svenska FN-förbundet samlades nyligen sex nationella FN-förbund för att diskutera samarbete om krigsbrott, rättsskipning och de internationella domstolarna.

Läs mer

Över 100 ungdomar samlas för konferens om mångfald och inkludering

26 april, 2024 / Nyheter

I helgen går Svenska FN-förbundets årliga UNg-konferens av stapeln. Syftet är att engagera, informera och uppmuntra ungdomars globala engagemang och tro på FN som central aktör i arbetet för en

Läs mer

“Jag kämpade mot mina föräldrar för att de inte skulle gifta bort mig” 

25 april, 2024 / Nyheter

Svenska FN-förbundet bidrar genom projekt Flicka till arbetet för att förebygga barnäktenskap och kvinnlig könsstympning i Etiopien. Projektet har haft stora framsteg och flera orter har övergett de båda skadliga traditionerna. Covid-19 och konflikten i norra Etiopien har dock lett till att situationen återigen har förvärrats.  

Läs mer

Unric – europeiskt nav för FN-information 

19 april, 2024 / Nyheter

FN:s regionala informationskontor för Västeuropa, Unric, är en del av FN-sekretariatet. Arni Snaevarr är informatör för de nordiska länderna och arbetar med att sprida information om FN på olika språk.

Läs mer

Stort engagemang i Lunds FN-förening 

12 april, 2024 / Nyheter

Det finns ett stort engagemang i Lunds FN-förening som idag har över hundra medlemmar. Emiline Méry är nyvald ordförande i föreningen som jobbar med FN-frågor i fyra utskott.

Läs mer

Fortfarande hinder för hjälp till Gaza

11 april, 2024 / Nyheter

Trots en resolution i säkerhetsrådet nyligen fortsätter Israel att hindra tillträde till Gaza för FN:s humanitära organisationer.

Läs mer