fbpx

Våra ambassadörers blogg

Ta del av ungas röster i debatten om globala frågor!

Varje år rekryterar vi ungdomar till hedersuppdraget att bli ungdomsambassadörer. Hedersuppdraget vänder sig till drivna och engagerade ungdomsmedlemmar som vill bidra till att vi når de globala målen till år 2030. Ambassadörerna är utspridda över hela landet och genomför lokala projekt tillsammans med bland annat FN-föreningar, FN-skolor och andra aktörer.

Här kan du läsa ambassadörernas blogginlägg med personliga reflektioner om Agenda 2030, klimatet, projekt Flicka, projekt Minor samt fred, säkerhet och nedrustning.

Bli medlem

Som medlem i FN-förbundet bidrar du till att vi når de globala målen till år 2030.

Bli medlem >

Läs de senaste blogginläggen här

Låt oss aldrig glömma de kvinnor som kämpat för kvinnors rättigheter genom historien

30 mars, 2023 / Ambassadörernas blogg

Svenska FN-förbundets ungdomsambassadör Tova Ståhlberg skriver om hur kampen för kvinnors rättigheter växt fram genom historien och vikten av att fortsätta göra kvinnors röster hörda.

Läs mer

Blah, blah, blah eller faktisk förändring?

14 november, 2022 / Ambassadörernas blogg

FN:s klimattoppmöte COP27 samlar världsledare och politiker för att diskutera klimatfrågan på global nivå. Vår ambassadör, Ellen Tingström, reflekterar över mötet, besluten som fattas och dess konsekvenser för dagens ungdomar.

Läs mer

Vår planet är allas ansvar!

17 november, 2021 / Ambassadörernas blogg

Klimatmötet COP 26 har just avslutats. Kamil Kon, en av våra ambassadörer för de globala målen, bloggar om hur individen kan vara med och ta arbetet vidare.

Läs mer

Vi måste prata om mens!

28 maj, 2021 / Ambassadörernas blogg

På internationella mensdagen skriver vår ambassadör Gabriella Ek Hällzon om vikten av att normalisera och uppmärksamma mensen.

Läs mer

Klimatmedvetenhet på modet

02 september, 2019 / Ambassadörernas blogg

I slutet av augusti brukar Stockholms modevecka äga rum. Men i år är modeveckan inställd. Vår ambassadör Alexander funderar över det hållbara i dagens modevärld.

Läs mer

Ett viktigt första steg

11 april, 2019 / Ambassadörernas blogg

Listan kan göras lång över hur minröjning är ett viktigt första steg och en förutsättning för att människor ska kunna leva i säkerhet. Vår ambassadör Sana reflekterar över minornas tysta hot.

Läs mer