fbpx

Våra ambassadörers blogg

Ta del av ungas röster i debatten om globala frågor!

Varje år rekryterar vi ungdomar till hedersuppdraget att bli ungdomsambassadörer. Hedersuppdraget vänder sig till drivna och engagerade ungdomsmedlemmar som vill bidra till att vi når de globala målen till år 2030. Ambassadörerna är utspridda över hela landet och genomför lokala projekt tillsammans med bland annat FN-föreningar, FN-skolor och andra aktörer.

Här kan du läsa ambassadörernas blogginlägg med personliga reflektioner om Agenda 2030, klimatet, projekt Flicka, projekt Minor samt fred, säkerhet och nedrustning.

Bli medlem

Som medlem i FN-förbundet bidrar du till att vi når de globala målen till år 2030.

Bli medlem >

Läs de senaste blogginläggen här

Nelson Mandelas arv: Förlåtelse, resiliens och strävan efter rättvisa

18 juli, 2023 / Ambassadörernas blogg

Svenska FN-förbundets ungdomsambassadör, Emma Stockvall Carlsson, skriver om hur Nelson Mandelas arv är avgörande för att forma en bättre värld för alla.

Läs mer

Sommarlov – en tid fylld av glädje och ångest

12 juni, 2023 / Ambassadörernas blogg

Svenska FN-förbundets ungdomsambassadör Felicia Andersson skriver hur sommaren utgör en av de mest kritiska tiderna på året för unga flickor när det kommer till barnäktenskap.

Läs mer

Låt oss aldrig glömma de kvinnor som kämpat för kvinnors rättigheter genom historien

30 mars, 2023 / Ambassadörernas blogg

Svenska FN-förbundets ungdomsambassadör Tova Ståhlberg skriver om hur kampen för kvinnors rättigheter växt fram genom historien och vikten av att fortsätta göra kvinnors röster hörda.

Läs mer

Blah, blah, blah eller faktisk förändring?

14 november, 2022 / Ambassadörernas blogg

FN:s klimattoppmöte COP27 samlar världsledare och politiker för att diskutera klimatfrågan på global nivå. Vår ambassadör, Ellen Tingström, reflekterar över mötet, besluten som fattas och dess konsekvenser för dagens ungdomar.

Läs mer

Vår planet är allas ansvar!

17 november, 2021 / Ambassadörernas blogg

Klimatmötet COP 26 har just avslutats. Kamil Kon, en av våra ambassadörer för de globala målen, bloggar om hur individen kan vara med och ta arbetet vidare.

Läs mer

Vi måste prata om mens!

28 maj, 2021 / Ambassadörernas blogg

På internationella mensdagen skriver vår ambassadör Gabriella Ek Hällzon om vikten av att normalisera och uppmärksamma mensen.

Läs mer