fbpx

Våra ambassadörers blogg

Ta del av ungas röster i debatten om globala frågor!

Varje år rekryterar vi ungdomar till hedersuppdraget att bli ungdomsambassadörer. Hedersuppdraget vänder sig till drivna och engagerade ungdomsmedlemmar som vill bidra till att vi når de globala målen till år 2030. Ambassadörerna är utspridda över hela landet och genomför lokala projekt tillsammans med bland annat FN-föreningar, FN-skolor och andra aktörer.

Här kan du läsa ambassadörernas blogginlägg med personliga reflektioner om Agenda 2030, klimatet, projekt Flicka, samt fred, säkerhet och nedrustning.

Bli medlem

Som medlem i FN-förbundet bidrar du till att vi når de globala målen till år 2030.

Bli medlem >

Läs de senaste blogginläggen här

Diplomaten och poeten Dag Hammarskjöld

25 december, 2023 / Ambassadörernas blogg

Filmen om Dag Hammarskjöld har premiär under julhelgen. Här tar FN-förbundets ungdomsambassadör Linnea Hildorsson tillfälligt i akt och ger en personlig betraktelse över sin stora förebild Dag Hammarskjöld.

Läs mer

Rapport från Youth summit for young people and the future på Island

19 december, 2023 / Ambassadörernas blogg

Ungdomar diskuterade och utvecklade arbetet med utbildning om hållbar utveckling på en konferens på Island som samlade ett 50-tal nordiska ungdomar.

Läs mer

Hoppet om COP28 och hoppet om klimatet

13 december, 2023 / Ambassadörernas blogg

Inför FN:s klimatkonferens 2023 (COP28) som nu äger rum har flera miljö- och klimatrapporter publicerats. Alla talar de samma språk: klimatet kollapsar. Mobilen vibrerar och notisen informerar om en ny klimatrapport. Rubriken lyder: "Varmaste uppmätta året hittills – för nionde året i rad".

Läs mer

Hej alla,

20 november, 2023 / Ambassadörernas blogg

FN-förbundets ungdomsambassadör Nurfer Aslan skriver om sitt engagemang för barns rättigheter och uppmärksammar den internationella barndagen som firas varje år den 20 november.

Läs mer

Fira FN:s arbete på FN-DAGEN 24:e oktober med lokalföreningarna!

24 oktober, 2023 / Ambassadörernas blogg

Svenska FN-förbundets ungdomsambassadör Julia Karlsson berättar om sin tid som Svenska FN-förbundets ungdomsambassadör och uppmärksammar FN-dagsfirandet den 24:e oktober.

Läs mer

Atombombens kedjereaktion

26 september, 2023 / Ambassadörernas blogg

Svenska FN-förbundets ungdomsambassadör Emmy Slåttli uppmärksammar den internationella dagen för eliminerandet av kärnvapen, och framhäver den vikt som nedrustningen håller över den globala säkerheten.

Läs mer