fbpx

FN-förbundets ungdomsambassadörer för en bättre värld

Varje år rekryterar vi ungdomar till hedersuppdraget att bli ungdomsambassadörer. Hedersuppdraget vänder sig till drivna och engagerade ungdomsmedlemmar som vill bidra till att vi når de globala målen till år 2030.

Globala målen för hållbar utveckling är den mest ambitiösa framtidsplanen som världens länder någonsin antagit. Fram till år 2030 ska världens länder arbeta tillsammans för att avskaffa all extrem fattigdom, minska ojämlikheter och orättvisor, främja fred och rättvisa, och lösa klimatkrisen.

Nu är det bara sex år kvar tills vi ska ha uppnått de globala målen. Vi behöver gå från ord till handling och ditt engagemang räknas och gör skillnad. Som ambassadör får du en unik möjlighet att bidra till att få fler intresserade och engagerade för att vi tillsammans når målen. Du kommer även få ökad kunskap om hållbar utveckling och FN:s arbete samt utbildning i projektplanering, kommunikation, och presentationsteknik. Du kommer även att få ökad kunskap om projekt Flicka, ett projekt som vi driver för att stötta utvalda FN-projekt i fält som bidrar till att globala målen uppnås.

Ambassadörerna är utspridda över hela landet och genomför lokala projekt tillsammans med bland annat FN-föreningar, FN-skolor och andra aktörer.

Är du intresserad av en föreläsning eller workshop om de globala målen?

Vill du ha en föreläsning eller workshop av en ambassadör? Våra engagerade ambassadörer genomför gärna båda fysiska och digitala besök hos FN-föreningar, skolor, företag och andra aktörer för att hålla föreläsningar och workshops om FN och de globala målen, klimatförändringar, FN:s arbete för en värld fri från krigsförbrytelser samt om FN-förbundets projekt Flicka.

Skicka en förfrågan till oss om föreläsning eller workshop genom att använda detta formulär så hör vi av oss till dig så snart vi kan. Att vara ambassadör är ett frivilligt hedersuppdrag som utförs vid sidan av studier och arbete. Tänk därför gärna på att vara ute i god tid med er förfrågan.

Bli medlem

Som medlem i FN-förbundet bidrar du till att vi når de globala målen till år 2030.

Bli medlem idag! >

Läs våra intervjuer

Är du intresserad av att veta hur det är att vara ambassadör? Läs intervjuer med våra ambassadörer.

Läs mer

Boka en föreläsning

Föreläsningsförfrågan för 2024 är öppen! Boka en ambassadör här.

Läs mer

Portalen för ambassadörer

Här samlas viktig och relevant information för FN-förbundets ungdomsambassadörer.

Läs mer

Läs ambassadörernas blogg

Ta del av ambassadörernas blogginlägg med personliga reflektioner om Agenda 2030, klimatet och projekt flicka.

Läs mer

Presentationshäfte 2024

Läs om alla våra ungdomsambassadörer 2024 i vårt presentationshäfte.

Ladda ner