Våra ambassadörers blogg

Ta del av ungas röster i debatten om globala frågor!

Varje år rekryterar vi ungdomar till hedersuppdraget att bli ambassadör för globala målen. Hedersuppdraget vänder sig till drivna och engagerade ungdomsmedlemmar som vill bidra till att vi når de globala målen till år 2030. Ambassadörerna är utspridda över hela landet och genomför lokala projekt tillsammans med bland annat FN-föreningar, FN-skolor och andra aktörer.

Här kan du läsa ambassadörernas blogginlägg med personliga reflektioner om Agenda 2030, klimatet, projekt flicka eller projekt minor.

Bli medlem

Som medlem i FN-förbundet bidrar du till att vi når de globala målen till år 2030.

Bli medlem >

Läs de sensate blogginläggen här

Blah, blah, blah eller faktisk förändring?

14 november, 2022 / Ambassadörernas blogg

FN:s klimattoppmöte COP27 samlar världsledare och politiker för att diskutera klimatfrågan på global nivå. Vår ambassadör, Ellen Tingström, reflekterar över mötet, besluten som fattas och dess konsekvenser för dagens ungdomar.

Läs mer

Vår planet är allas ansvar!

17 november, 2021 / Ambassadörernas blogg

Klimatmötet COP 26 har just avslutats. Kamil Kon, en av våra ambassadörer för de globala målen, bloggar om hur individen kan vara med och ta arbetet vidare.

Läs mer

Vi måste prata om mens!

28 maj, 2021 / Ambassadörernas blogg

På internationella mensdagen skriver vår ambassadör Gabriella Ek Hällzon om vikten av att normalisera och uppmärksamma mensen.

Läs mer

Klimatmedvetenhet på modet

02 september, 2019 / Ambassadörernas blogg

I slutet av augusti brukar Stockholms modevecka äga rum. Men i år är modeveckan inställd. Vår ambassadör Alexander funderar över det hållbara i dagens modevärld.

Läs mer

Ett viktigt första steg

11 april, 2019 / Ambassadörernas blogg

Listan kan göras lång över hur minröjning är ett viktigt första steg och en förutsättning för att människor ska kunna leva i säkerhet. Vår ambassadör Sana reflekterar över minornas tysta hot.

Läs mer

En minfri värld är alla länders ansvar

01 april, 2019 / Ambassadörernas blogg

Flera av de globala målen så som mål 16 - fredliga och inkluderande samhällen - kommer inte uppnås så länge det finns minor kvar. Det menar vår ambassadör Natalie som bloggar om vikten av att avskaffa minor.

Läs mer