Våra goodwill-ambassadörer

Vi är stolta över att ha ett så nära och bra samarbete med våra fantastiska goodwill-ambassadörer. De för fram våra frågor i viktiga sammanhang och utifrån nya vinklar.

Anna Bergendahl

Anna Bergendahl

Anna Bergendahl är sångerska, låtskrivare och läkarstudent.  Hon praktiserade på FN-förbundet efter gymnasiet och har varit engagerad som goodwillambassadör sedan 2011. Speciellt engagerad är hon för flickors rättigheter genom projektet Flicka.

 

Jason "Timbuktu" Diakité Jason ”Timbuktu” Diakité

Jason ”Timbuktu” Diakité är en svensk hiphop-artist. ”Jag är uppvuxen i en familj där man alltid har varit intresserad och diskuterat mycket. Jag är nyfiken och vill ta reda på hur världen fungerar. Nyfikenheten blir ett intresse.”

 

 

Carolina KlüftCarolina Klüft

Carolina Klüft är en friidrottare som nått stora framgångar inom sjukamp och längdhopp. Hon har varit goodwillambassadör för FN-förbundet sedan 2007 med särskilt fokus på Agenda 2030”Jag har verkligen känt att de här frågorna är någonting som jag är mycket intresserad av och som jag tror väldigt starkt på, och detta engagemang började långt innan jag själv var en känd person.”

 

Zinat PirzadehZinat Pirzadeh

Zinat Pirzadeh är författare och komiker. Hon har länge varit engagerad i arbetet mot barnäktenskap och bland annat skrivit boken ”Fjäril i koppel” om sina egna erfarenheter. Zinat samarbetar med Svenska FN-förbundet i projektet Flicka med fokus på att stoppa barnäktenskap och deltar i vårt opinionsbildande arbete för att barn ska få vara barn både i Sverige och i resten av världen.