Våra goodwill-ambassadörer

Vi är stolta över att ha ett så nära och bra samarbete med våra fantastiska goodwill-ambassadörer. De för fram våra frågor i viktiga sammanhang och utifrån nya vinklar.

Porträtt Paul Svensson

Paul Svensson

Paul Svensson är kock och hållbarhetsaktivist. Han driver Fotografiskas prisbelönta restaurang i Stockholm och är särskilt engagerad i Projekt Skolmat. ”Jag vill vara med och bidra till insatser som har ett värde också på sikt. FN-förbundets projekt Skolmat uppfyller alla dessa kriterier.”

 

Happy JankellHappy Jankell

Happy Jankell är en svensk skådespelare och influencer. Hon är Svenska FN-förbundets senaste goodwill-ambassadörer och är särskilt engagerad i Projekt Flicka. ”Jag delar Svenska FN-förbundets värderingar och visioner om hur världen bör se ut och vill vara med på resan att nå dit.”

 

 

Anna Bergendahl

Anna Bergendahl

Anna Bergendahl är sångerska, låtskrivare och läkarstudent.  Hon praktiserade på FN-förbundet efter gymnasiet och har varit engagerad som goodwillambassadör sedan 2011. Speciellt engagerad är hon för flickors rättigheter genom Projekt Flicka.

 

Jason "Timbuktu" Diakité Jason ”Timbuktu” Diakité

Jason ”Timbuktu” Diakité är en svensk hiphop-artist. ”Jag är uppvuxen i en familj där man alltid har varit intresserad och diskuterat mycket. Jag är nyfiken och vill ta reda på hur världen fungerar. Nyfikenheten blir ett intresse.”

 

 

Carolina KlüftCarolina Klüft

Carolina Klüft är en friidrottare som nått stora framgångar inom sjukamp och längdhopp. Hon har varit goodwillambassadör för FN-förbundet sedan 2007 med särskilt fokus på Agenda 2030”Jag har verkligen känt att de här frågorna är någonting som jag är mycket intresserad av och som jag tror väldigt starkt på, och detta engagemang började långt innan jag själv var en känd person.”

 

Zinat PirzadehZinat Pirzadeh

Zinat Pirzadeh är författare och komiker. Hon har länge varit engagerad i arbetet mot barnäktenskap och bland annat skrivit boken ”Fjäril i koppel” om sina egna erfarenheter. Zinat samarbetar med Svenska FN-förbundet i Projekt Flicka med fokus på att stoppa barnäktenskap och deltar i vårt opinionsbildande arbete för att barn ska få vara barn både i Sverige och i resten av världen.