Växjö FN-förening

Arkiv

Här kan du läsa om aktiviteter vi haft tidigare.

Earth Week i Växjö

Från den 27 mars till och med den 28 mars kommer vi i styrelsen medverka på Växjös Earth Week mässa som hålls för att uppmärksamma miljö med fokus på miljö- och framtidsfrågor. Mässan äger rum i Växjös stadsbibliotek och konserthus där vi i föreningen kommer att hålla till i biblioteket med monterplats 14. Mässan varar från kl. 12-16 på fredagen och från kl. 10-15 på lördagen. Under mässan kommer vi att bidra med ett miljöquiz och en tävling som går ut på att gissa hur många liter vatten det går åt för att producera en speciell produkt.

Läs mer på: http://www.vaxjo.se/-/Invanare/Miljo–klimat/Miljotips-och-goda-exempel/Earth-Week/Om-Earth-Week-/

World Water Day

Den 22 mars är det World Water Day som uppmärksammar vikten av rent vatten och hållbar utveckling. Detta är en dag att uppmärksamma och fira vikten av rent vatten till alla världens kanter och hur vi skall hantera rent vatten i framtiden genom en hållbar utveckling så att alla kan få tillgång till rent vatten. Det är även en dag för att göra en skillnad för alla de människor av den globala befolkningen som lider av vatten relaterade frågor. Det är en dag att uppmärksamma och sprida information för hur vi skall hanterar vattenfrågan i framtiden.

Läs mer på: http://www.unwater.org/worldwaterday/about/en/#sthash.OzQ3JGVc.dpuf

Vi i Växjö FN-förening kommer att uppmärksamma denna dag genom ett främjande i frågan där vi kommer att förespråka vikten av vattenfrågan genom att sprida informationen och ha ett bokbord i Linnéuniversitetets bibliotek på söndag, den 22/3 från kl. 13.00 till 15.00. Vi kommer även att erbjuda en tävling som lyfter frågan angående vatten, samt ett miljöquiz där man kan vinna en donation till valfri FN kampanj. Vi kommer även finnas där för att sprida information om föreningen och hur just du kan engagerade dig!

Studiecirkel hösten 2012

Studiebok ; Finns det lim i Afrika av Lars Eric Berg /Martin Ehrling

Mötestid 18.00 -20.00

Datum

v 34  Måndag 20 Augusti
Kapitel /Ämne; Har dom Elspisar ? sid 70-75,
Varför finns det stammar ? sid 76-85

v 39  Måndag 24 September
Kapitel /Ämne; Har dom någon historia ? sid 86 -93

v 43  Måndag 22 Oktober
Kapitel /Ämne; Varför finns det olika språk ? sid 94-103
Finns det medicinmän ? sid 104 -115

v 48  Måndag 26 November
Kapitel /Ämne. Hudfärger sid.116-121
Hur ser gränser ut i verkligheten ? sid 122 -127