Välkommen till Kristianstads FN-förening!

Söndag 25/8 kl 15 på nya ABF,
Blekingevägen 6, Björkhemsområdet (mellan Fredholms och Sparbanken Skåne).
Globalcafé – Maria Pettersson berättar om sin praktikperiod i Georgien, ett spännande land som politiskt befinner sig mellan Ryssland och EU. Maria berättar om landet men också om hur man skaffar sig som ung praktik i andra länder. Särskilt intressant för dig som är ung och vill ut och se dig om i världen. Det blir fika.

Lördag 14/9 – söndag 22/9 FRAMTIDSVECKAN FÖR HÅLLBAR UTVECKLING
Många spännande föreläsningar och aktiviteter på Regionmuseet, Naturum, Kulturkvarteret och andra lokaler.
Klimatfrågor, hållbar konsumtion, social hållbarhet och demokrati är teman med Agenda 2030 – FNs hållbarhetsmål som
plattform. Se hela programmet på: www.kristianstad/framtidsveckan

Torsdag 26/9. Aktiviteter kring FNs internationella dag för kärnvapens avskaffande.
Svenska FN-förbundet och vi säger Nej till Kärnvapen och driver opinionsbildning för att Sveriges Riksdag ska skriva under FNs kärnvapenförbud. Se FN-förbundets hemsida: www.fn.se

Tisdag 1/10 kl 18.30 på Regionmuseet Mellanöstern efter den arabiska våren
Situationen idag i Syrien, Hormutzsundet, Jemen, Israel/Palestina osv. Anders Persson, forskare vid Mellanösterncentrum vid Lunds universitet föreläser.

Torsdag 24/10 kl 18.30 på Söderportgymnasiet – Vi firar FN-dagen
i Ing-Britt Pettersson Nyholms anda. Musik och sång med Lasse Berg och hans band, tal av representant från Svenska FN-förbundet. Fika. Gratis inträde men vi samlar in pengar till FN-förbundets Flicka-projekt i Etiopien.

Lördag 23/11 kl 12. Filmen Tornet visas på Roxy bistro.
Den animerade vuxenfilmen Tornet handlar om palestinska flyktingar i Libanon och har fått mycket bra recensioner. Filmen visas då det den 29/11 är FNs dag för solidaritet med Palestinas folk. Inträde: 50kr

Tisdag 10 december kl 18.30 på Regionmuseet Gabriella Fredriksson, Raoul Wallenberginstitutet i Lund föreläser om Mänskliga rättigheter kopplat till Agenda 2030 – FNs globala hållbarhetsmål.
10/12 är FNs dag för Mänskliga rättigheter.