fbpx
29 oktober, 2020 / Nyheter

Medlemspris på boken ”Gåtan Hammarskjöld”

Ove Bring har skrivit en spännande bok om den förre FN-chefen Dag Hammarskjölds död. Medlemmar i Svenska FN-förbundet kan köpa boken till specialpris. Beställ boken här – och hör Ove Bring i ett samtal om Hammarskjöld.

Omständigheterna kring flygkraschen som tog den förre FN-generalsekreteraren Dag Hammarskjölds liv är ännu efter snart 60 år oklara. En av de som länge har intresserat sig för händelserna bakom Hammarskjölds död är folkrättsprofessor emeritus Ove Bring, välkänd profil för många medlemmar i FN-förbundet.

I boken ”Gåtan Hammarskjöld” redogör Ove Bring för de utredningar som gjorts liksom för sina egna efterforskningar i ämnet, bland annat under resor till England. Han går metodiskt igenom händelseförloppet under Hammarskjölds medlingsuppdrag i dåvarande Belgiska Kongo liksom förberedelserna och genomförandet av flygresan som kom att bli FN-chefens sista.

Boken innehåller också en efterskrift av ambassadör Mathias Mossberg som har haft regeringens uppdrag att säkerställa att all relevant information i svenska arkiv har nått FN-utredningen om Dag Hammarskjölds död.

Beställ till medlemspris!
Medlemmar i Svenska FN-förbundet kan beställa boken ”Gåtan Hammarskjöld” till specialpris direkt från bokförlaget. Gör så här:

Mejla din beställning till Medströms Bokförlag på info@medstromsbokforlag.se. Ange namn, adress och ditt mobiltelefonnummer för sms-avisering samt kampanjkoden ”BRING”. Ordinarie pris i internetbokhandeln är 339 kr. Du som är medlem i Svenska FN-förbundet köper boken för 250 kr inklusive moms och frakt.

Du som bor i Stockholm eller har vägarna förbi kan även köpa boken direkt från förlagets ”gårdsförsäljning” för 200 kr. Adressen är Artillerigatan 13, Östra Blockhuset, invid Armémuseums restaurang.

Ove Bring i samtal om Hammarskjöld
Ove Bring berättar om boken och utvecklar sina tankar om vad som skulle kunna ligga bakom Hammarskjölds död i ett samtal med Svenska FN-förbundets ordförande Annelie Börjesson.

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

USA la veto mot vapenvila i Gaza

09 december, 2023 / Nyheter

Trots enormt lidande i Gaza stoppades ett förslag om humanitär vapenvila i säkerhetsrådet på fredagen. Att rådet därmed går emot FN-chefens initiativ i frågan är olyckligt, säger FN-förbundet.

Läs mer

FN och mänskliga rättigheter: Jubileum med nya utmaningar 

08 december, 2023 / Nyheter

FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna fyller 75 år den 10 december 2023. I en orolig värld måste vi alla stå upp för våra rättigheter, skriver Svenska FN-förbundets ordförande Annelie Börjesson och företrädare för FN-rörelsen i hela landet.

Läs mer

MR-förklaringen 75 år – Mänskliga rättigheter hindrar krig och bygger fred 

07 december, 2023 / Världshorisont

FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna fyller 75 år i december 2023. Mot bakgrund av oron i världen är den högst aktuell. Ursprungstanken bakom dokumentet är att förhindra att kriser och konflikter uppstår.

Läs mer

Årets FN-supporter: Vi måste hjälpas åt för att förändra

05 december, 2023 / Nyheter

36 år som ordförande och desto fler som engagerad medmänniska och förespråkare för FN:s kärnfrågor. Gunilla Grunditz från Varberg är Årets FN-supporter och hon menar att vägen framåt kräver samarbete och engagemang.

Läs mer

Viktig domstol skipar rättvisa vid omfattande förbrytelser 

01 december, 2023 / Världshorisont

Internationella brottmålsdomstolen ICC får allt större betydelse när det gäller att pröva och döma individer vid grova kränkningar mot mänskliga rättigheter och humanitär rätt.

Läs mer

FN hjälper i Gaza

29 november, 2023 / Nyheter

Tusentals människor har dödats i Hamas terrorattack den 7 oktober och Israels vedergällningskrig. Vapenvilan ger FN möjlighet att bistå skadade och behövande med humanitär hjälp.

Läs mer

”Många gravida dör i konflikter”

24 november, 2023 / Världshorisont

Flickor och kvinnor är särskilt utsatta i samband med kriser och konflikter. UNFPA, FN:s befolkningsfond, förklarar varför.

Läs mer

Årets FN-vän: Från ord till handling för Ukraina

22 november, 2023 / Nyheter

Talet om ökat svenskt stöd till Ukraina måste bli verklighet och alla kan göra en insats, säger Peter Ingvarsson i aktionsgruppen Ryssland ut ur Ukraina. Möt Årets FN-vän och läs om hur du kan engagera dig för Ukraina!

Läs mer

MR-brott i Iran – Efter 35 år väntar Sima fortfarande på upprättelse 

21 november, 2023 / Världshorisont

Sima Mirzaei förlorade sju familjemedlemmar 1988 när den iranska regimen avrättade tusentals politiska fångar. Allt hon önskar idag är att de ansvariga ska ställas inför rätta.

Läs mer