29 oktober, 2020 / Nyheter

Medlemspris på boken ”Gåtan Hammarskjöld”

Ove Bring har skrivit en spännande bok om den förre FN-chefen Dag Hammarskjölds död. Medlemmar i Svenska FN-förbundet kan köpa boken till specialpris. Beställ boken här – och hör Ove Bring i ett samtal om Hammarskjöld.

Omständigheterna kring flygkraschen som tog den förre FN-generalsekreteraren Dag Hammarskjölds liv är ännu efter snart 60 år oklara. En av de som länge har intresserat sig för händelserna bakom Hammarskjölds död är folkrättsprofessor emeritus Ove Bring, välkänd profil för många medlemmar i FN-förbundet.

I boken ”Gåtan Hammarskjöld” redogör Ove Bring för de utredningar som gjorts liksom för sina egna efterforskningar i ämnet, bland annat under resor till England. Han går metodiskt igenom händelseförloppet under Hammarskjölds medlingsuppdrag i dåvarande Belgiska Kongo liksom förberedelserna och genomförandet av flygresan som kom att bli FN-chefens sista.

Boken innehåller också en efterskrift av ambassadör Mathias Mossberg som har haft regeringens uppdrag att säkerställa att all relevant information i svenska arkiv har nått FN-utredningen om Dag Hammarskjölds död.

Beställ till medlemspris!
Medlemmar i Svenska FN-förbundet kan beställa boken ”Gåtan Hammarskjöld” till specialpris direkt från bokförlaget. Gör så här:

Mejla din beställning till Medströms Bokförlag på info@medstromsbokforlag.se. Ange namn, adress och ditt mobiltelefonnummer för sms-avisering samt kampanjkoden ”BRING”. Ordinarie pris i internetbokhandeln är 339 kr. Du som är medlem i Svenska FN-förbundet köper boken för 250 kr inklusive moms och frakt.

Du som bor i Stockholm eller har vägarna förbi kan även köpa boken direkt från förlagets ”gårdsförsäljning” för 200 kr. Adressen är Artillerigatan 13, Östra Blockhuset, invid Armémuseums restaurang.

Ove Bring i samtal om Hammarskjöld
Ove Bring berättar om boken och utvecklar sina tankar om vad som skulle kunna ligga bakom Hammarskjölds död i ett samtal med Svenska FN-förbundets ordförande Annelie Börjesson.

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

Kristina Bergsten är Årets FN-lärare

22 juni, 2022 / Pressmeddelanden

Kristina Bergsten från Munkagårdsgymnasiet i Tvååker tilldelas Svenska FN-förbundets pris Årets FN-lärare för särskilt betydelsefulla insatser för globala frågor i skolan.

Läs mer

Wienmöte ger ny kraft i nedrustningsarbetet

17 juni, 2022 / Nyheter

Den 21-23 juni hålls det första statspartsmötet inom FN:s kärnvapenförbud i Wien. Under veckan samlas nedrustningsvänliga folkrörelser och stater till möten och konferenser. Svenska FN-förbundet är på plats och rapporterar. Anmäl dig till vårt webbinarium!

Läs mer

Stockholm +50, kontraster och människan

10 juni, 2022 / Blogg

Så har FN:s högnivåmöte Stockholm+50 gått av stapeln. Tillsammans med representanter för såväl den svenska FN-rörelsen som FN-förbunden från Armenien, Finland, Georgien, Tanzania och Uganda var jag på plats. 

Läs mer

Stockholm +50: Tio uppmaningar för en mer hållbar värld

08 juni, 2022 / Nyheter

FN-mötet Stockholm +50 avslutades med att de två värdnationerna Sverige och Kenya presenterade ett uttalande som går under namnet Stockholmsagendan med tio uppmaningar till omvärlden.

Läs mer

Världsmiljödagen 5 juni

05 juni, 2022 / Nyheter

Stockholmskonferensen 1972. Sverige är i år värd för världsmiljödagen tillsammans med FN:s miljöprogram UNEP.

Läs mer

Intensiv vecka för miljön

04 juni, 2022 / Nyheter

FN-mötet Stockholm +50 avslutades på fredagen. En intensiv vecka för klimatet och miljön är över – och för den svenska FN och internationella FN-rörelsen stod det egna mötet Peoples’ Perspective i centrum.

Läs mer

Rättighetsfrågor i fokus när FN:s policychef besökte FN-förbundet

03 juni, 2022 / Nyheter

FN:s undergeneralsekreterare för policyfrågor Volker Türk besökte i veckan Svenska FN-förbundet och deltog i ett rundabordssamtal med FN-förbundets nätverk för mänskliga rättigheter. Han talade om FN:s arbete med pandemin, livsmedelskrisen, miljö- och klimatkrisen samt kriget i Ukraina.

Läs mer

Klimatförslag från världens FN-förbund inför Stockholm +50

01 juni, 2022 / Nyheter

Nitton konkreta förslag för en hållbar framtid överlämnades på onsdagen till Sveriges regering inför FN-miljömötet Stockholm +50. Avsändare är FN-förbundens världsfederation WFUNA och initiativtagare är Svenska FN-förbundet.

Läs mer

Klimatförändringar i Östafrika: Allt fler tvingas fly undan extremväder

30 maj, 2022 / Världshorisont

Klimatförändringar tvingar allt fler människor på flykt. Världshorisont har djupdykt i situationen i Östafrika där extremväder gör det allt svårare att odla, hålla boskapsdjur och hitta drickbart vatten.

Läs mer