fbpx
29 oktober, 2020 / Nyheter

Medlemspris på boken ”Gåtan Hammarskjöld”

Ove Bring har skrivit en spännande bok om den förre FN-chefen Dag Hammarskjölds död. Medlemmar i Svenska FN-förbundet kan köpa boken till specialpris. Beställ boken här – och hör Ove Bring i ett samtal om Hammarskjöld.

Omständigheterna kring flygkraschen som tog den förre FN-generalsekreteraren Dag Hammarskjölds liv är ännu efter snart 60 år oklara. En av de som länge har intresserat sig för händelserna bakom Hammarskjölds död är folkrättsprofessor emeritus Ove Bring, välkänd profil för många medlemmar i FN-förbundet.

I boken ”Gåtan Hammarskjöld” redogör Ove Bring för de utredningar som gjorts liksom för sina egna efterforskningar i ämnet, bland annat under resor till England. Han går metodiskt igenom händelseförloppet under Hammarskjölds medlingsuppdrag i dåvarande Belgiska Kongo liksom förberedelserna och genomförandet av flygresan som kom att bli FN-chefens sista.

Boken innehåller också en efterskrift av ambassadör Mathias Mossberg som har haft regeringens uppdrag att säkerställa att all relevant information i svenska arkiv har nått FN-utredningen om Dag Hammarskjölds död.

Beställ till medlemspris!
Medlemmar i Svenska FN-förbundet kan beställa boken ”Gåtan Hammarskjöld” till specialpris direkt från bokförlaget. Gör så här:

Mejla din beställning till Medströms Bokförlag på info@medstromsbokforlag.se. Ange namn, adress och ditt mobiltelefonnummer för sms-avisering samt kampanjkoden ”BRING”. Ordinarie pris i internetbokhandeln är 339 kr. Du som är medlem i Svenska FN-förbundet köper boken för 250 kr inklusive moms och frakt.

Du som bor i Stockholm eller har vägarna förbi kan även köpa boken direkt från förlagets ”gårdsförsäljning” för 200 kr. Adressen är Artillerigatan 13, Östra Blockhuset, invid Armémuseums restaurang.

Ove Bring i samtal om Hammarskjöld
Ove Bring berättar om boken och utvecklar sina tankar om vad som skulle kunna ligga bakom Hammarskjölds död i ett samtal med Svenska FN-förbundets ordförande Annelie Börjesson.

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

Mellanstadieelever agerar delegater vid FN-rollspel 

16 maj, 2024 / Världshorisont

FN-rollspel är ett väl beprövat koncept som länge har arrangerats på gymnasienivå. Montessori Mondial i Lund är nu första grundskolan som introducerar delegater, presidier och allt vad spelen innebär för elever i årskurs fyra och fem.

Läs mer

UNg-konferens med internationellt fokus

08 maj, 2024 / Nyheter

Svenska FN-förbundets ungdomskonferens hade i år det största internationella deltagandet någonsin. Förutom ungdomar från Sverige medverkade även deltagare från Albanien, Armenien, Danmark, Finland, Georgien och Slovenien.  

Läs mer

Svenska FN-förbundets arbete för en värld fri från krigsförbrytelser 

03 maj, 2024 / Nyheter

Ukraina, Gaza och Darfur är tre aktuella exempel på krigshärdar där det begår krigsförbrytelser. Normer, konventioner och verktyg för att hantera krigsförbrytelser och andra grova folkrättsbrott finns, men de är

Läs mer

FN-förbund diskuterade krigsbrott

29 april, 2024 / Nyheter

På inbjudan av Svenska FN-förbundet samlades nyligen sex nationella FN-förbund för att diskutera samarbete om krigsbrott, rättsskipning och de internationella domstolarna.

Läs mer

Över 100 ungdomar samlas för konferens om mångfald och inkludering

26 april, 2024 / Nyheter

I helgen går Svenska FN-förbundets årliga UNg-konferens av stapeln. Syftet är att engagera, informera och uppmuntra ungdomars globala engagemang och tro på FN som central aktör i arbetet för en

Läs mer

“Jag kämpade mot mina föräldrar för att de inte skulle gifta bort mig” 

25 april, 2024 / Nyheter

Svenska FN-förbundet bidrar genom projekt Flicka till arbetet för att förebygga barnäktenskap och kvinnlig könsstympning i Etiopien. Projektet har haft stora framsteg och flera orter har övergett de båda skadliga traditionerna. Covid-19 och konflikten i norra Etiopien har dock lett till att situationen återigen har förvärrats.  

Läs mer

Unric – europeiskt nav för FN-information 

19 april, 2024 / Nyheter

FN:s regionala informationskontor för Västeuropa, Unric, är en del av FN-sekretariatet. Arni Snaevarr är informatör för de nordiska länderna och arbetar med att sprida information om FN på olika språk.

Läs mer

Stort engagemang i Lunds FN-förening 

12 april, 2024 / Nyheter

Det finns ett stort engagemang i Lunds FN-förening som idag har över hundra medlemmar. Emiline Méry är nyvald ordförande i föreningen som jobbar med FN-frågor i fyra utskott.

Läs mer

Fortfarande hinder för hjälp till Gaza

11 april, 2024 / Nyheter

Trots en resolution i säkerhetsrådet nyligen fortsätter Israel att hindra tillträde till Gaza för FN:s humanitära organisationer.

Läs mer