Prenumerera på nyheter från Svenska Svenska FN-förbundet via RSS

FN-förbundet i sommar 21 juni, 2017

I sommar hittar ni FN-förbundet dels på politikerveckan i Almedalen den 3-10 juli, där vi medverkar med flera seminarier. Det fullständiga programmet för vår medverkan kan du ta del av här.

Dessutom kommer vi, liksom tidigare år, att medverka på musikfestivalen Peace & Love i sommar. Vi kommer att hålla till på deras Budskapstorg. Festivalen äger rum i Borlänge den 6-8 juli.

Vi vill också passa på att tacka för alla intressanta samtal, möten och debatter under våren – och för alla som på olika sätt engagerat sig i förbundets frågor.

Glad sommar!

Samla splittrat FN-råd är Guterres viktigaste uppgift 19 april, 2018

Att få ett dysfunktionellt säkerhetsråd att fungera är António Guterres viktigaste uppgift, säger Svenska FN-förbundet inför generalsekreterarens Sverigebesök i helgen.

Sex frågor och svar inför FN-chefens Sverigebesök 19 april, 2018

Det är för första gången någonsin som FN:s säkerhetsråd håller sitt årliga informella arbetsmöte utanför New York.

Banbrytande FN-princip för mänsklig säkerhet vid ett vägskäl 19 april, 2018

FN:s medlemsstater sviker den folkrättsliga principen skyldighet att skydda. Säkerhetsrådet måste göra mer för att skydda utsatta civila i konflikt, skriver Aleksander Gabelic inför FN-chefen

Situationen i Syrien 17 april, 2018

Utvecklingen i Syrien är ett resultat av säkerhetsrådets långvariga oförmåga att hantera konflikten, säger FN-förbundets ordförande Aleksander Gabelic som efterlyser en tydlig FN-strategi för att