Prenumerera på nyheter från Svenska Svenska FN-förbundet – En bättre värld via RSS

FN-förbundet i sommar 21 juni, 2017

I sommar hittar ni FN-förbundet dels på politikerveckan i Almedalen den 3-10 juli, där vi medverkar med flera seminarier. Det fullständiga programmet för vår medverkan kan du ta del av här.

Dessutom kommer vi, liksom tidigare år, att medverka på musikfestivalen Peace & Love i sommar. Vi kommer att hålla till på deras Budskapstorg. Festivalen äger rum i Borlänge den 6-8 juli.

Vi vill också passa på att tacka för alla intressanta samtal, möten och debatter under våren – och för alla som på olika sätt engagerat sig i förbundets frågor.

Glad sommar!

Nu söker vi en skolhandläggare! 16 november, 2017

Har du erfarenhet av att arbeta med globala frågor med lärare och/eller elever?

Sverige behöver en oberoende MR-institution 9 november, 2017

Våra folkvalda måste se till att Sverige får en institution som övervakar våra internationella MR-åtaganden, skriver Aleksander Gabelic i Jönköpings-Posten inför MR-dagarna som startar på

Ny rapport om Hammarskjölds död 27 oktober, 2017

Om fientliga handlingar ligger bakom Dag Hammarskjölds död är det av stort allmänintresse att dessa klarläggs, säger Aleksander Gabelic med anledning av en ny FN-rapport.

Tretton FN-skolor firar tio år 27 oktober, 2017

För tio år sedan, inför höstterminen 2007, startade FN-förbundet konceptet FN-skola. I år firar tretton FN-skolor jubileum.