26 januari, 2018

Debatt om fiske

Ett fiskeavtal mellan EU och Marocko får inte omfatta det ockuperade Västsahara, skriver Svenska FN-förbundet och en rad andra organisationer i ETC.

EU-domstolens generaladvokat Melchior Wathelets har i ett utlåtande slagit fast att EU:s fiskeavtal med Marocko inte är giltigt gällande Västsahara. Svenska FN-förbundet och en rad andra frivilligorganisationer kräver i en debattartikel i ETC att Sveriges regering och riksdagen gör sitt yttersta för att EU ska respektera utlåtandet.

Läs artikeln på ETC:s webbplats.

 

Bachelet ny MR-chef 14 augusti, 2018

Michelle Bachelet, tidigare president i Chile och chef för UN Women, utsågs på fredagen till ny högkommissarie för mänskliga rättigheter.

Minnesdagar som manar till kärnvapenförbud 6 augusti, 2018

De många offren för bomberna i Hiroshima och Nagasaki påminner om behovet av ett globalt förbud mot kärnvapen som också Sverige står bakom, skriver Svenska

”Barnsoldater tidig varning om folkmord” 20 juli, 2018

VÄRLDSHORISONT. Användningen av barn i krig visar allvaret i situationen och bör ses som ett tidigt tecken på utvecklingen i riktning mot folkmord eller andra

Rekordmånga dör i minolyckor 17 juli, 2018

VÄRLDSHORISONT. Under de två senaste åren har rekordmånga människor dött eller skadats i minolyckor. Trots det har Sveriges bistånd till minröjning halverats under senare år.