Välkommen till Stockholms FN-förening!

mars 9, 2022 / Stockholms fn förening

Internationella kvinnodagen 2022

Inför Internationella Kvinnodagen valde vi på Stockholms FN-förening att hylla kvinnor världen över och uppmana alla att ta ansvar i kampen för ett jämställt samhälle! Vi ville belysa viktiga förändringar som har skett för en mer jämställd värld, men även motivera alla att varje dag arbeta för vad som kvarstår för att uppnå för jämställdhet!

Under veckan som ledde upp mot 8 mars publicerade vi intervjuer med fem kvinnor som arbetar med kvinnors rättigheter i olika sammanhang. Deras intervjuer publicerades på vår blogg https://fnstockholm.wordpress.com samt på Facebook, Instagram, LinkedIn och Youtube. Gå gärna in och läs för att ta del av många de många bra budskap och information som diskuterades under intervjun.

Clara Berglund, generalsekreterare Sveriges Kvinnolobby: Vi diskuterade en oroväckande backlash på kvinnors rättigheter från ytterkanterna, om hur viktig en analyserad rapportering av media kring jämställdhet inför valet är samt hur kvinnor dagligen förvärvsarbetar 47 minuter utan lön 2022 – detta resulterar i, omräknat på årlig basis, en förlust av 44 000 kr!

Läs Claras intervju här: https://fnstockholm.wordpress.com/2022/03/08/internationella-kvinnodagen-2022-clara-berglund/

Amanda Björksell, klimatrepresentant för LSU: Vi pratade bland annat om vad den internationella kvinnodagen betyder för Amanda, om unga kvinnors engagemang i klimatdebatten samt hur klimatförändringar är en fråga om rättvisa och jämställdhet.


Läs Amandas intervju här: https://fnstockholm.wordpress.com/2022/03/04/internationella-kvinnodagen-2022-amanda-bjorksell/

Maria Johansson, ordförande för FQ, Forum- Kvinnor och Funktionshinder: I intervjun pratar vi om hur jämställdhetsarbetet alltid måste ha ett funktionshinderperspektiv, hur diskriminering påverkar kvinnors vardag och vad som enligt Maria bör göras för att funktionshinderperspektivet inte ska bli förbisett i den nationella debatten. 

Läs Marias intervju här: https://fnstockholm.wordpress.com/2022/03/07/internationella-kvinnodagen-2022-maria-johansson/

Celina Butali, regional genus, barn och ungdomsrådgivare Vi Agroforestry Eastern Africa: Hela intervjun finns publicerad på Youtube i videoformat (TITTA HÄR) där vi pratar om vad agroforestry har att göra med ett jämställt samhälle, hur organisationen arbetar med kvinnors rättigheter och om hur jämställt samhället i Kenya är där Celina arbetar. Intervju och text är på engelska. 

Läs Celinas intervju här: https://fnstockholm.wordpress.com/2022/03/06/internationella-kvinnodagen-2022-celina-butali/

Carolina Nordström, utredare jämställdhetsstatistik SCB: Carolina pratar bland annat om utvecklingen inom jämställdhetsområdet på arbetsmarknaden, löneskillnader mellan kvinnor och män samt vad statistiken har för betydelse för ett mer jämställt samhälle. Intervjun finner ni på vår blogg.

 Läs Carolinas intervju här: https://fnstockholm.wordpress.com/2022/03/08/internationella-kvinnodagen-2022-carolina-nordstrom/

Senaste nytt

Spring för 17!

10 september, 2021 / Stockholms fn förening

Spring för 17! är ett lopp som anordnas av Stockholms FN-förening med syfte att sprida kunskap och höja engagemanget kring Agenda 2030 - FN:s hållbarhetsagenda med 17 mål. Loppet är

Läs mer

FN DAGEN 2022: OM FN OCH VÄRLDSSITUATIONEN

31 januari, 2023 / Stockholms fn förening

Ett seminarium som kommer att fokusera på frågor som fred och konfliktlösning, fattigdomsbekämpning, kvinnors roll, klimatfrågan, demokrati och mänskliga rättigheter. Vad är Förenta Nationernas och Sveriges bidrag till lösningar?  DATUM:

Läs mer

Att leva med hiv

30 november, 2022 / Stockholms fn förening

Världsaidsdagen 1 december högtidlighåller vi världsaidsdagen. Välkommen till webbinariet kl 13-14 för att träffa Daniel och Alexandra från PositHIVagruppen som båda lever med hiv. Organisation erbjuder mötesplatser och utbildning för

Läs mer

HÅLLBAR FRED! Hur uppnår vi det?

21 september, 2022 / Aktuellt

Nu har du chansen att närvara på Stockholms FN-förenings seminarium på Försvarshögskolan med tema fred! Vi har fyra spännande talare som med olika infallsvinklar kommer beröra ämnet. Datum: 28 september

Läs mer

WORKSHOP FÖR UNGA: GRÖNA PLATTAN 5 JUNI

25 maj, 2022 / Stockholms fn förening

STOCKHOLM+50 NÄRMAR SIG! Idag har vi glädjen att presentera ett samarbete med Stockholms stad! Den 5 juni kl 10-11:30 kommer vi att arrangera en workshop under Stockholms stads projekt Gröna

Läs mer

TRÄFF: BIOLOGISKA MÅNGFALDENS DAG

20 maj, 2022 / Stockholms fn förening

Den 22 maj 13:30-15:00 anordnar vi på Stockholms FN-förening en aktivitetsfylld dag i Biologisk mångfaldens anda! Anmäl er närvaro via följande länk: https://simplesignup.se/event/193384 Vi välkomnar alla åldrar till att delta i

Läs mer

Lunchseminarium: Fred med Naturen

29 april, 2022 / Stockholms fn förening

Den 21 april ordnade vi ett lunchseminarium på Stockholms Universitet med temat mikroplaster. Elena Gorokhova, professor på Institutionen för Miljövetenskap på Stockholms Universitet, forskar om mikroplaster och dess påverkan på

Läs mer

Workshop: Fred i Europa

20 april, 2022 / Stockholms fn förening

Den 6 april 2022 anordnade Stockholms FN-förening tillsammans med studentsektionen UNA Stockholm University en workshop med temat Fred i Europa. Fyra talare bjöds in för att föreläsa om ämnen relaterade

Läs mer

PRAKTIKPLATS KOMMUNIKATIONSANSVARIG

28 mars, 2022 / Stockholms fn förening

Under praktikperioden hos Stockholms FN-förening är målsättningen att: · ge dig kunskap om FN-rörelsen i Sverige samt förstå din roll i föreningen, praktikplatsens organisation, samt hur praktikplatsens arbetsuppgifter bidrar till

Läs mer

PRAKTIKPLATS ORGANISATIONSANSVARIG

28 mars, 2022 / Stockholms fn förening

Under praktikperioden hos Stockholms FN-förening är målet att: · ge dig kunskap om FN-rörelsen i Sverige samt förstå din roll i föreningen, praktikplatsens organisation och hur praktikplatsens arbetsuppgifter bidrar till

Läs mer