Välkommen till Stockholms FN-förening!

Den 25 mars är det den internationella dagen till minne av slaveriets offer. För att uppmärksamma detta bjuder Stockholms universitets FN-förening på denna föreläsning på temat människohandel tillsammans med frälsningsarmén.

.
.
.
.
.
Föreläsningen hålls av Lovisa Landälv som är administratör inom internationell utveckling och projektledare hos frälsningsarmén.
.
Människohandel är något som fortfarande pågår i världen idag. Det är något som FN arbetar för att avskaffa och det ligger under mål 8 under de globala målen.
.
.
.
FN målet 8:7 lyder:
.
UTROTA TVÅNGSARBETE, MÄNNISKOHANDEL OCH BARNARBETE
  • Vidta omedelbara och effektiva åtgärder för att avskaffa tvångsarbete, modernt slaveri och människohandel och säkra att de värsta formerna av barnarbete, inklusive rekrytering och användning av barnsoldater, förbjuds och upphör. Avskaffa alla former av barnarbete senast 2025.
  • Vidta omedelbara och effektiva åtgärder för att avskaffa tvångsarbete, modernt slaveri och människohandel och säkra att de värsta formerna av barnarbete, inklusive rekrytering och användning av barnsoldater, förbjuds och upphör. Avskaffa alla former av barnarbete senast 2025.
Anmäl er via simplesignup för att delta i den viktiga föreläsningen här.

Senaste nytt

Spring för 17!

10 september, 2021 / Stockholms fn förening

Spring för 17! är ett lopp som anordnas av Stockholms FN-förening med syfte att sprida kunskap och höja engagemanget kring Agenda 2030 - FN:s hållbarhetsagenda med 17 mål. Loppet är

Läs mer

Att leva med hiv

30 november, 2022 / Stockholms fn förening

Världsaidsdagen 1 december högtidlighåller vi världsaidsdagen. Välkommen till webbinariet kl 13-14 för att träffa Daniel och Alexandra från PositHIVagruppen som båda lever med hiv. Organisation erbjuder mötesplatser och utbildning för

Läs mer

HÅLLBAR FRED! Hur uppnår vi det?

21 september, 2022 / Aktuellt

Nu har du chansen att närvara på Stockholms FN-förenings seminarium på Försvarshögskolan med tema fred! Vi har fyra spännande talare som med olika infallsvinklar kommer beröra ämnet. Datum: 28 september

Läs mer

WORKSHOP FÖR UNGA: GRÖNA PLATTAN 5 JUNI

25 maj, 2022 / Stockholms fn förening

STOCKHOLM+50 NÄRMAR SIG! Idag har vi glädjen att presentera ett samarbete med Stockholms stad! Den 5 juni kl 10-11:30 kommer vi att arrangera en workshop under Stockholms stads projekt Gröna

Läs mer

TRÄFF: BIOLOGISKA MÅNGFALDENS DAG

20 maj, 2022 / Stockholms fn förening

Den 22 maj 13:30-15:00 anordnar vi på Stockholms FN-förening en aktivitetsfylld dag i Biologisk mångfaldens anda! Anmäl er närvaro via följande länk: https://simplesignup.se/event/193384 Vi välkomnar alla åldrar till att delta i

Läs mer

Lunchseminarium: Fred med Naturen

29 april, 2022 / Stockholms fn förening

Den 21 april ordnade vi ett lunchseminarium på Stockholms Universitet med temat mikroplaster. Elena Gorokhova, professor på Institutionen för Miljövetenskap på Stockholms Universitet, forskar om mikroplaster och dess påverkan på

Läs mer

Workshop: Fred i Europa

20 april, 2022 / Stockholms fn förening

Den 6 april 2022 anordnade Stockholms FN-förening tillsammans med studentsektionen UNA Stockholm University en workshop med temat Fred i Europa. Fyra talare bjöds in för att föreläsa om ämnen relaterade

Läs mer

PRAKTIKPLATS KOMMUNIKATIONSANSVARIG

28 mars, 2022 / Stockholms fn förening

Under praktikperioden hos Stockholms FN-förening är målsättningen att: · ge dig kunskap om FN-rörelsen i Sverige samt förstå din roll i föreningen, praktikplatsens organisation, samt hur praktikplatsens arbetsuppgifter bidrar till

Läs mer

PRAKTIKPLATS ORGANISATIONSANSVARIG

28 mars, 2022 / Stockholms fn förening

Under praktikperioden hos Stockholms FN-förening är målet att: · ge dig kunskap om FN-rörelsen i Sverige samt förstå din roll i föreningen, praktikplatsens organisation och hur praktikplatsens arbetsuppgifter bidrar till

Läs mer

PRAKTIKPLATSER HÖSTEN 2022

28 mars, 2022 / Stockholms fn förening

Till höstterminen söker vi två praktikanter - en organisationsansvarig och en kommunikationsansvarig. Stockholms FN-förenings verksamhet syftar till att öka kunskap om och engagemang för FN:s viktiga arbete för fred och

Läs mer