Nyköpings FN-förening

Välkommen till Nyköpings FN-förening!

Nyköpings FN-förening startade 1965 och har ca 100 medlemmar varav ett 30-tal ungdomar.

Föreningen är partipolitiskt och religiöst obunden och är en lokalavdelning av Svenska FN-förbundet, som bistår med utbildningar, informationsmaterial och verksamhetsbidrag.

Vi samarbetar med flera lokala organisationer och nätverk i vår region vilket stimulerar oss till fler konkreta insatser kring FN:s mål om fred och säkerhet, mänskliga rättigheter och hållbar utveckling. FN:s Globala Mål för hållbar utveckling/Agenda 2030 är världens gemensamma handlingsplan och vår förening är viktig för det lokala arbetet med att uppnå dessa mål.

I vår förening satsar vi särskilt på barn- och ungdomsrättfrågor, klimatet och att bidra till ett fredligt och inkluderande samhälle i Nyköping med omnejd. Närmsta FN-förening är Eskilstunas FN-förening, som vi gärna och ofta samverkar med. Vi är också stolta och glada för att Nyköping har en certifierad FN-skola; Nyköpings Gymnasium.

För att underlätta vårt samarbete inom och utom vår förening har vi en egen Facebooksida: sök på ”Nyköpings FN-förening 2023” och ett Instagramkonto: @fn_foreningen_nykoping

FN behöver DIG och DU behöver FN!

Alla barn under 18 år blir medlemmar GRATIS i Svenska FN-förbundet. Ungdomar mellan 18-26 år kan bli medlemmar för 100kr/år. En vuxen kan blir medlem för 200kr/år och ett helt hushåll (alla som är skrivna i hushållet) kan bli familjemedlem för 350kr/år.

Är du skriven i Nyköping med omnejd kan du välja att automatiskt också bli medlem i vår lokala FN-förening (samma årsavgift). Dessutom går hälften av årsavgiften tillbaka till den lokala FN-föreningen som vi kan använda för att erbjuda fler aktiviteter för våra medlemmar och alla som bor i kommunen. Det tycker vi är extra bra!

Välkommen som medlem i vår förening!

/Malin Westin Laving, ordförande