Lunds FN-förening

Välkommen till Lunds FN-förening!

Lunds FN-förening är en del av den svenska FN-rörelsen och är knuten till Svenska FN-förbundet. Föreningen är partipolitiskt och religiöst obunden. All verksamhet bygger på lokala och nära krafter – vi tänker globalt och agerar lokalt.

Föreningen bildades 1977 och hade då 15 medlemmar. Under årens lopp har medlemsantalet stadigt ökat och idag har vi ett drygt hundratal medlemmar.

Lunds FN-förening har ett nära samarbete med Svenska FN-förbundet, men också med lokala FN-föreningar samt andra partipolitiskt och religiöst obundna föreningar främst i lundaområdet. Vi arrangerar ofta, eller står som medarrangörer till, aktiviteter och föreläsningar som berör olika FN-relaterade frågor.

Sedan starten har Lunds FN-förening hunnit engagera sig i en rad olika projekt tack vare våra fyra utskott: Mänskliga rättighetsutskottet, Fred- och Säkerhetsutskottet, Klimatutskottet samt Skol- och ungdomsutskottet.

Som medlem i Lunds FN-förening får du inte bara möjlighet att möta engagerade och likasinnade medlemmar, utan du får även lära dig mer om FN och internationella frågor samt arbeta med våra projekt. Men framförallt får du möjligheten att påverka och bidra till en tryggare, fredligare och mer hållbar omvärld.

Att vara medlem i Lunds FN-förening är viktigt, konstruktivt och kul! Du bestämmer själv hur aktiv du vill vara i föreningsarbetet. Allt vi gör bygger på lokala, frivilliga krafter, så ju fler vi är desto mer kan vi göra.

Är du nyfiken på att engagera dig? Släng iväg ett mail till ordforande@lundsfnforening.org eller något av våra utskott. Annars kan du hålla utkik på våra evenemang på sociala medier – vi finns på facebook och instagram.

Facebook

Instagram

Världens folk behöver FN och vi behöver dig! Varmt välkommen som medlem i vår förening!