fbpx
Malung-Sälens kommun är en av alla kommuner och regioner som deltar i Glokala Sverige.
13 oktober, 2022 / Nyheter

Glokala Sverige välkomnar fler kommuner och regioner

Nu öppnar möjligheten för fler av landets kommuner och regioner att ansöka till kommunikations- och utbildningsprojektet Glokala Sverige. Projektet, som i dag har 201 deltagande kommuner och regioner, syftar till att ge kunskap om och engagemang för Agenda 2030 och Globala målen för hållbar utveckling. Den nya ansökningsperioden är öppen till den 12 december 2022.

Kommunikations- och utbildningsprojektet Glokala Sverige startade 2018 och vänder sig till politiker och tjänstepersoner i kommuner och regioner. Deltagarna finns representerade över hela landet, från Gällivare i norr till Ystad i söder. Bakom projektet står Svenska FN-förbundet, Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Internationellt Centrum för Lokal Demokrati (ICLD). 

De kommuner och regioner som söker till projektet kan antingen vara i starten på eller ha kommit en bit på vägen i sitt hållbarhetsarbete. Som deltagare får kommunerna och regionerna ta del av utbildningar, konferenser, webbinarier, kommunikationsstöd, informationsmaterial samt ges möjlighet att nätverka och systematiskt dela erfarenheter och kunskap med andra projektdeltagare.

– Att en klar majoritet av Sveriges kommuner och regioner är en del av Glokala Sverige bidrar till det nationella genomförandet av Agenda 2030 och Globala målen. Nu hoppas vi på ännu fler deltagare, säger Svenska FN-förbundets ordförande Annelie Börjesson.

Den nya ansökningsperioden inleds i dag och är öppen till och med den 12 december 2022.


Kontakta oss gärna
Finns din kommun eller region inte med bland deltagarna? Vill du inspirera din kommun eller region till att bli en del av Glokala Sverige? Kontakta glokalasverige@fn.se för mer information.

Glokala Sverige

Läs mer om kommunikations- och utbildningsprojektet Glokala Sveriges arbete.

Läs mer >

Senaste nytt

FN hjälper i Gaza

29 november, 2023 / Nyheter

Tusentals människor har dödats i Hamas terrorattack den 7 oktober och Israels vedergällningskrig. Vapenvilan ger FN möjlighet att bistå skadade och behövande med humanitär hjälp.

Läs mer

”Många gravida dör i konflikter”

24 november, 2023 / Världshorisont

Flickor och kvinnor är särskilt utsatta i samband med kriser och konflikter. UNFPA, FN:s befolkningsfond, förklarar varför. FN:s befolkningsfond UNFPA arbetar med sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter och finns

Läs mer

Årets FN-vän: Från ord till handling för Ukraina

22 november, 2023 / Nyheter

Talet om ökat svenskt stöd till Ukraina måste bli verklighet och alla kan göra en insats, säger Peter Ingvarsson i aktionsgruppen Ryssland ut ur Ukraina. Möt Årets FN-vän och läs om hur du kan engagera dig för Ukraina!

Läs mer

MR-brott i Iran – Efter 35 år väntar Sima fortfarande på upprättelse 

21 november, 2023 / Världshorisont

Sima Mirzaei förlorade sju familjemedlemmar 1988 när den iranska regimen avrättade tusentals politiska fångar. Allt hon önskar idag är att de ansvariga ska ställas inför rätta.

Läs mer

Tema utbildning på nordisk ungdomskonferens

20 november, 2023 / Nyheter

FN-förbundets ungdomsambassadörer reste i början av november till Island för att delta i en nordisk ungdomskonferens med fokus på utbildning för hållbar utveckling.

Läs mer

Massflykt från Nagorno-Karabach – enklaven tömd på armenier 

13 november, 2023 / Världshorisont

I september hamnade den flera decennier långa konflikten om Nagorno-Karabach i strålkastarljuset då Azerbajdzjan genom en blixtoffensiv tog kontroll över området. Världshorisont rapporterar om massflykten som följde och om hur FN i grannlandet Armenien arbetar för att hjälpa flyktingarna. 

Läs mer

Internationella praktikantprogrammet läggs ner  

13 november, 2023 / Nyheter

På grund av nedskärningar i den svenska biståndsbudgeten har FN-förbundets internationella praktikantprogram lagts ned. En av våra praktikanter skriver om programmets betydelse för deltagarna och systerförbunden.

Läs mer

Uppdrag: Rättvisa för krigets offer

09 november, 2023 / Nyheter

För att främja rättvisa för alla som har utsatts för krigsförbrytelser under Rysslands invasionskrig i Ukraina reser Nadia Volkova från människorättsorganisationen ULAG runt i Europa. På inbjudan av Svenska FN-förbundet besökte hon i veckan Sverige.

Läs mer

Förändring på förbundskansliet

07 november, 2023 / Nyheter

FN-förbundets styrelse kommenterar förändringen i kansliledningen.

Läs mer