8 februari, 2022 / Nyheter

Årets nya ambassadörer

15 unga personer har nu valts ut till årets ambassadörer. Under början av året har de utbildats i frågor kring de globala målen och de är nu redo att sprida kunskapen vidare runtom i Sverige.

Ambassadörsprogrammet som de nya ambassadörerna deltar i har funnits sedan 2012. Programmet riktar sig till medlemmar inom Svenska FN-förbundet med starkt intresse för hållbar utveckling och globala frågor. Alla mellan 16 till 26 år kan ansöka till att bli ambassadör. Årets 15 ambassadörer kommer nu börja sitt arbete med att öka allmänhetens kunskap och intresse för de globala målen.

– Jag tycker det är viktigt att engagera sig då det finns många frågor i dagens värld som behöver förbättras och elimineras. Ju fler vi är som engagerar oss, desto större blir vår röst, vilket gör att vi hörs och syns mer. Det är tillsammans vi kan göra den största förändringen säger ambassadören Diana Parhizgar 26 år från Stockholm.

Ambassadörerna agerar som en länk mellan Svenska FN-förbundet och rörelsen. De skapar och genomför olika informativa projekt och föreläser på bland annat skolor och organisationer. Alla årets ambassadörer är nu utbildade och redo att ta sig an nya uppdrag.

– Utbildning och kunskap är viktiga hörnstenar för att skapa en hållbar utveckling, vilket jag vill var med och bidra till, säger ambassadören Ida Andersson 17 år från Borås.

Läs mer om ambassadörsprogrammet här

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

Kristina Bergsten är Årets FN-lärare

22 juni, 2022 / Pressmeddelanden

Kristina Bergsten från Munkagårdsgymnasiet i Tvååker tilldelas Svenska FN-förbundets pris Årets FN-lärare för särskilt betydelsefulla insatser för globala frågor i skolan.

Läs mer

Wienmöte ger ny kraft i nedrustningsarbetet

17 juni, 2022 / Nyheter

Den 21-23 juni hålls det första statspartsmötet inom FN:s kärnvapenförbud i Wien. Under veckan samlas nedrustningsvänliga folkrörelser och stater till möten och konferenser. Svenska FN-förbundet är på plats och rapporterar. Anmäl dig till vårt webbinarium!

Läs mer

Stockholm +50, kontraster och människan

10 juni, 2022 / Blogg

Så har FN:s högnivåmöte Stockholm+50 gått av stapeln. Tillsammans med representanter för såväl den svenska FN-rörelsen som FN-förbunden från Armenien, Finland, Georgien, Tanzania och Uganda var jag på plats. 

Läs mer

Stockholm +50: Tio uppmaningar för en mer hållbar värld

08 juni, 2022 / Nyheter

FN-mötet Stockholm +50 avslutades med att de två värdnationerna Sverige och Kenya presenterade ett uttalande som går under namnet Stockholmsagendan med tio uppmaningar till omvärlden.

Läs mer

Världsmiljödagen 5 juni

05 juni, 2022 / Nyheter

Stockholmskonferensen 1972. Sverige är i år värd för världsmiljödagen tillsammans med FN:s miljöprogram UNEP.

Läs mer

Intensiv vecka för miljön

04 juni, 2022 / Nyheter

FN-mötet Stockholm +50 avslutades på fredagen. En intensiv vecka för klimatet och miljön är över – och för den svenska FN och internationella FN-rörelsen stod det egna mötet Peoples’ Perspective i centrum.

Läs mer

Rättighetsfrågor i fokus när FN:s policychef besökte FN-förbundet

03 juni, 2022 / Nyheter

FN:s undergeneralsekreterare för policyfrågor Volker Türk besökte i veckan Svenska FN-förbundet och deltog i ett rundabordssamtal med FN-förbundets nätverk för mänskliga rättigheter. Han talade om FN:s arbete med pandemin, livsmedelskrisen, miljö- och klimatkrisen samt kriget i Ukraina.

Läs mer

Klimatförslag från världens FN-förbund inför Stockholm +50

01 juni, 2022 / Nyheter

Nitton konkreta förslag för en hållbar framtid överlämnades på onsdagen till Sveriges regering inför FN-miljömötet Stockholm +50. Avsändare är FN-förbundens världsfederation WFUNA och initiativtagare är Svenska FN-förbundet.

Läs mer

Klimatförändringar i Östafrika: Allt fler tvingas fly undan extremväder

30 maj, 2022 / Världshorisont

Klimatförändringar tvingar allt fler människor på flykt. Världshorisont har djupdykt i situationen i Östafrika där extremväder gör det allt svårare att odla, hålla boskapsdjur och hitta drickbart vatten.

Läs mer