Våra ambassadörer för globala målen för hållbar utveckling

Varje år utbildar vi ungdomar från rörelsen till att bli unga ambassadörer för de globala målen. Hedersuppdraget vänder sig till drivna och engagerade ungdomsmedlemmar som vill bidra till att vi når de globala målen till år 2030.

Vi har sedan 2012 utbildat ungdomar med syfte att sprida information och öka engagemang för en bättre värld. Ambassadörerna har sedan 2019 inriktning på de globala målen för hållbar utveckling, men är även utbildade i FN-förbundets projekt FlickaMinor och Skolmat. Som ambassadör är du del av ett ungdomsnätverk där ni tillsammans får lära er mer om global utveckling, kommunikation och projektledning. Ambassadörerna är utspridda över hela landet och genomför lokala projekt tillsammans med bland annat FN-föreningar, FN-skolor och andra aktörer.

Läs gärna mer om våra ambassadörer i vårt presentationshäfte.

Hur blir jag ambassadör?

För att kunna bli ambassadör måste du vara medlem i Svenska FN-förbundet och vara mellan 16-26 år. Det är meriterande om du varit aktiv i FN-förbundet sedan tidigare, men vi söker en bred grupp med olika erfarenheter, åldrar och geografiskt läge. Vi rekryterar nya ambassadörer varje år. Ansökan för att bli ung ambassadör för globala målen 2020 är nu stängd.

Är du intresserad av en föreläsning eller workshop om de globala målen?

Vill du att en ambassadör kommer och föreläser hos dig? Våra engagerade ungdomar besöker gärna FN-föreningar, skolor, företag och andra aktörer för att hålla föreläsningar och presentationer om globala målen för hållbar utveckling och FN-förbundets projekt. Skicka en förfrågan till oss genom att använda detta formulär så hör vi av oss till dig så snart vi kan. Att vara ambassadör är ett frivilligt hedersuppdrag som ungdomarna genomför vid sidan av studier och arbete. Tänk därför gärna på att vara ute i god tid med er förfrågan.

Tveka inte att höra av er till Clara Melander för frågor.

Dela vår dröm

Bli medlem och bidra till att vi når de globala målen till år 2030.

Bli medlem idag! >

Portalen för ambassadörer

Här samlas viktig och relevant information för FN-förbundets ungdomsambassadörer.

Läs mer

Föreläsningsförfrågan

Våra engagerade ambassadörer håller gärna presentationer om de globala målen. Fyll i en intresseanmälan idag!

Mer information

Vanliga frågor

Information för dig som är nyfiken på hedersuppdraget som en av våra ambassadörer för globala målen.

Läs mer

Anita vill få unga att engagera sig

Möt ambassadören Anita som är ambassadör för de globala målen 2019.

Läs mer

Elin engagerar sig för klimatfrågan

Träffa Elin som varit ambassadör för Agenda 2030 och de globala målen.

Läs mer