FN-förbundets ambassadörer för globala målen

Varje år rekryterar vi ungdomar till hedersuppdraget att bli ambassadör för globala målen.  Hedersuppdraget vänder sig till drivna och engagerade ungdomsmedlemmar som vill bidra till att vi når de globala målen till år 2030.

Globala målen för hållbar utveckling är den mest ambitiösa framtidsplanen som världens länder någonsin antagit. Fram till år 2030 ska världens länder arbeta tillsammans för att avskaffa all extrem fattigdom, minska ojämlikheter och orättvisor, främja fred och rättvisa, och lösa klimatkrisen.

Nu är det bara nio år kvar tills vi ska ha uppnått de globala målen. Vi behöver gå från ord till handling och ditt engagemang räknas och gör skillnad. Som ambassadör får du en unik möjlighet att bidra till att få fler intresserade och engagerade för att vi tillsammans når målen. Du kommer även få ökad kunskap om hållbar utveckling och FN:s arbete samt utbildning i projektplanering, kommunikation, och presentationsteknik. Du kommer även att få ökad kunskap om Flicka, Minor och Skolmat, projekt som FN-förbundet driver för att stötta utvalda FN-projekt i fält som bidrar till att globala målen uppnås.

Ambassadörerna är utspridda över hela landet och genomför lokala projekt tillsammans med bland annat FN-föreningar, FN-skolor och andra aktörer. Under 2021 kommer fokus för ambassadörerna vara digitala föreläsningar och workshops med anledning av det rådande läget.

Läs gärna mer om våra ambassadörer 2021 i vårt presentationshäfte. 

Är du intresserad av en digital föreläsning eller workshop om de globala målen?

Vill du ha en digital föreläsning eller workshop av en ambassadör? Våra engagerade ungdomar genomför gärna digitala besök hos FN-föreningar, skolor, företag och andra aktörer för att hålla föreläsningar och presentationer om globala målen för hållbar utveckling och FN-förbundets projekt Flicka, Minor och Skolmat.

Skicka en förfrågan till oss om digital föreläsning eller workshop genom att använda detta formulär så hör vi av oss till dig så snart vi kan. Att vara ambassadör är ett frivilligt hedersuppdrag som ungdomarna genomför vid sidan av studier och arbete. Tänk därför gärna på att vara ute i god tid med er förfrågan.

Dela vår dröm

Bli medlem och bidra till att vi når de globala målen till år 2030.

Bli medlem idag! >

Portalen för ambassadörer

Här samlas viktig och relevant information för FN-förbundets ungdomsambassadörer.

Läs mer

Föreläsningsförfrågan

Våra engagerade ambassadörer håller gärna presentationer om de globala målen. Fyll i en intresseanmälan idag!

Mer information

Vanliga frågor

Information för dig som är nyfiken på hedersuppdraget som en av våra ambassadörer för globala målen.

Läs mer

Hamza arbetar för mänskliga rättigheter

Möt ambassadören Hamza som är ambassadör för de globala målen 2020.

Läs mer

Elin engagerar sig för klimatfrågan

Träffa Elin som varit ambassadör för Agenda 2030 och de globala målen.

Läs mer