Våra ambassadörer för Agenda 2030, Flicka och Skolmat

Varje år utbildar vi ungdomar från rörelsen till att bli ambassadörer för Agenda 2030, Flicka och Skolmat.

Vi har sedan 2012 utbildat ungdomar med syfte att sprida information och öka engagemang för en bättre värld. Ambassadörerna har två olika inriktningar; Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling eller FN-förbundets projekt Flicka och Skolmat. Som ambassadör är du del av ett ungdomsnätverk där ni tillsammans får lära er mer om global utveckling, kommunikation och projektledning. Ambassadörerna är utspridda över hela landet och genomför lokala projekt tillsammans med FN-föreningar, FN-skolor och andra aktörer. Läs gärna vårt presentationshäfte där du får träffa samtliga ambassadörer vi har under hösten 2018.

Hur blir jag ambassadör?

För att kunna bli ambassadör måste du vara medlem i Svenska FN-förbundet och vara mellan 16-26 år. Vi rekryterar nya ambassadörer varje år och ansökan för att bli ambassadör för globala målen 2019 stängde den 5:e november. De som har blivit antagna till programmet beräknas få besked under v. 45. Du ansöker genom att fylla i ett ansökningsformulär där du berättar om varför du vill bli ambassadör. De som blir uttagna börjar sitt uppdrag med en utbildningshelg i Stockholm i början av februari. Under året kommer de fokusera på globala målen och våra projekt Flicka, Minor och Skolmat. Har du frågor? Hör gärna av dig till Pernilla Bergström.

Är du intresserad av en föreläsning eller workshop om Globala målen?

Vill du att en ambassadör eller alumn kommer och föreläser hos dig? Våra engagerade ungdomar besöker gärna FN-föreningar, skolor, företag och andra aktörer för att hålla föreläsningar och presentationer om Agenda 2030 och FN-förbundets projekt. Skicka en förfrågan till oss genom att använda detta formulär så hör vi av oss till dig så snart vi kan. Under hösten 2018 har vi färre ambassadörer än vanligt vilket gör det svårt för oss att besvara alla förfrågningar. Nästa ambassadörsprogram kommer börja i februari.

Hör av er till Pernilla Bergström för frågor om ambassadörer för Agenda 2030, och hör av er till Moa Källström för frågor om ambassadörer för Flicka och Skolmat.

Portalen för ambassadörer

Här samlas viktig och relevant information för FN-förbundets ungdomsambassadörer.

Läs mer

Föreläsningsförfrågan

Våra engagerade ambassadörer för Agenda 2030 håller gärna presentationer om de globala målen. Fyll i en intresseanmälan idag!

Mer information

Elin engagerar sig för klimatfrågan

Träffa Elin som är ambassadör för Agenda 2030 och de globala målen.

Läs mer

Vanliga frågor

Information för dig som är nyfiken på hedersuppdraget som en av våra ambassadörer för globala målen.

Läs mer