FN-förbundets ambassadörer för globala målen

Nu har ansökan för att bli ambassadör för globala målen öppnat! Hedersuppdraget vänder sig till drivna och engagerade ungdomsmedlemmar som vill bidra till att vi når de globala målen till år 2030.

Varje år rekryterar FN-förbundet ungdomar till att bli ambassadörer för globala målen. Är du mellan 16–26 år och vill göra skillnad på riktigt? Då ska du söka till ambassadörsprogrammet 2021!

Globala målen för hållbar utveckling är den mest ambitiösa framtidsplanen som världens länder någonsin antagit. Fram till år 2030 ska världens länder arbeta tillsammans för att avskaffa all extrem fattigdom, minska ojämlikheter och orättvisor, främja fred och rättvisa, och lösa klimatkrisen.

Nu är det bara tio år kvar tills vi ska ha uppnått de globala målen. Vi behöver gå från ord till handling och ditt engagemang räknas och gör skillnad. Som ambassadör får du en unik möjlighet att bidra till att få fler intresserade och engagerade för att vi tillsammans når målen. Du kommer även få ökad kunskap om hållbar utveckling och FN:s arbete samt utbildning i projektplanering, kommunikation, och presentationsteknik.

Ambassadörerna är utspridda över hela landet och genomför lokala projekt tillsammans med bland annat FN-föreningar, FN-skolor och andra aktörer.

Läs gärna mer om våra ambassadörer i vårt presentationshäfte.

Ansökan för att bli ung ambassadör för globala målen 2021 är nu öppen!

För att kunna bli ambassadör måste du vara medlem i Svenska FN-förbundet och vara mellan 16-26 år. Det är meriterande om du varit aktiv i FN-förbundet sedan tidigare, men vi söker en bred grupp med olika erfarenheter, åldrar och geografiskt läge. Vi rekryterar nya ambassadörer varje år. Årets ansökan är nu öppen. Sista dag att ansöka i år är 8 november.

Vill du bli ambassadör för globala målen 2021?

För oss är din personliga integritet viktig. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) och endast för ändamål som rör vår egen verksamhet. Läs mer om Svenska FN-förbundets hantering av personuppgifter.

Är du intresserad av en föreläsning eller workshop om de globala målen?

Vill du att en ambassadör kommer och föreläser hos dig? Våra engagerade ungdomar besöker gärna FN-föreningar, skolor, företag och andra aktörer för att hålla föreläsningar och presentationer om globala målen för hållbar utveckling och FN-förbundets projekt. Skicka en förfrågan till oss genom att använda detta formulär så hör vi av oss till dig så snart vi kan. Att vara ambassadör är ett frivilligt hedersuppdrag som ungdomarna genomför vid sidan av studier och arbete. Tänk därför gärna på att vara ute i god tid med er förfrågan.

Tveka inte att höra av er till Clara Melander för frågor.

Dela vår dröm

Bli medlem och bidra till att vi når de globala målen till år 2030.

Bli medlem idag! >

Portalen för ambassadörer

Här samlas viktig och relevant information för FN-förbundets ungdomsambassadörer.

Läs mer

Föreläsningsförfrågan

Våra engagerade ambassadörer håller gärna presentationer om de globala målen. Fyll i en intresseanmälan idag!

Mer information

Vanliga frågor

Information för dig som är nyfiken på hedersuppdraget som en av våra ambassadörer för globala målen.

Läs mer

Hamza arbetar för mänskliga rättigheter

Möt ambassadören Hamza som är ambassadör för de globala målen 2020.

Läs mer

Elin engagerar sig för klimatfrågan

Träffa Elin som varit ambassadör för Agenda 2030 och de globala målen.

Läs mer