Våra ambassadörer för Agenda 2030, Flicka och Skolmat

Varje år utbildar vi ungdomar från rörelsen till att bli ambassadörer för Agenda 2030, Flicka och Skolmat.

Vi har sedan 2012 utbildat ungdomar med syfte att sprida information och öka engagemang för en bättre värld. Ambassadörerna har två olika inriktningar; Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling eller FN-förbundets projekt Flicka och Skolmat. Att vara ambassadör hos oss är ett hedersuppdrag som sträcker sig över ett läsår. Som ambassadör är du del av ett ungdomsnätverk där ni tillsammans får lära er mer om global utveckling, kommunikation och projektledning. Ambassadörerna är utspridda över hela landet och genomför lokala projekt tillsammans med FN-föreningar, FN-skolor och andra aktörer. Läs gärna vårt presentationshäfte där du får träffa samtliga ambassadörer för 2017-18.

För att kunna bli ambassadör måste du vara medlem i Svenska FN-förbundet och vara mellan 18-26 år. Vi rekryterar nya ambassadörer varje år och nästa ansökningsperiod öppnar i höst. Har du frågor? Hör gärna av dig till Pernilla Bergström.

Alumnprogrammet

2017 lanserades ett alumnprogram för de ungdomar som precis avslutat sitt ambassadörskap hos oss. Alumnerna driver dels egna projekt, föreläser om Agenda 2030 och våra projekt Flicka och Skolmat, samt är mentorer för våra nuvarande ambassadörer. Läs gärna vårt presentationshäfte där du får träffa samtliga alumner för läsåret 2017-18.

Är du intresserad av en föreläsning eller workshop om Globala målen?

Vill du att en ambassadör eller alumn kommer och föreläser hos dig? Våra engagerade ungdomar besöker gärna FN-föreningar, skolor, företag och andra aktörer för att hålla föreläsningar och presentationer om Agenda 2030 och FN-förbundets projekt. Skicka en förfrågan till oss genom att använda detta formulär så hör vi av oss till dig så snart vi kan.

Hör av er till Pernilla Bergström för frågor om ambassadörer för Agenda 2030, och hör av er till Moa Källström för frågor om ambassadörer för Flicka och Skolmat.

Portalen för Ambassadörer

Här samlas viktig och relevant information för FN-förbundets ungdomsambassadörer.

Bahaa vill engagera ungdomar

Träffa Bahaa som är ambassadör för projekten Flicka och Skolmat.

Elin engagerar sig för klimatfrågan

Träffa Elin som är ambassadör för Agenda 2030 och de globala målen.