Våra ambassadörer för Agenda 2030, Flicka och Skolmat

Varje år utbildar vi ungdomar från rörelsen till att bli ambassadörer för Agenda 2030, Flicka och Skolmat.

Vi har sedan 2012 utbildat ungdomar med syfte att sprida information och öka engagemang för en bättre värld. Att vara ambassadör hos oss är ett hedersuppdrag som sträcker sig över ett läsår och ungdomarna genomför lokala projekt under året. Som ambassadör är du del i ett ungdomsnätverk där ni tillsammans får lära er mer om global utveckling, kommunikation och projektledning. Under året har ni god kontakt med FN-förbundets personal för att bolla idéer och få stöd i att genomföra de lokala projekten. Ambassadörerna har två olika inriktningar; Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling eller FN-förbundets projekt Flicka och Skolmat.

För att kunna bli ambassadör måste du vara medlem i Svenska FN-förbundet och vara mellan 18-26 år. Varje vår rekryteras ungdomar till kommande år och varje läsår startar med en gemensam utbildningshelg.

Kontakt med en ambassadör

Vill du att en ambassadör kommer och föreläser hos dig? Vi har flera engagerade ungdomar som erbjuder FN-föreningar, skolor och andra aktörer att lära sig mer om Agenda 2030 och FN-förbundets projekt. Hör i så fall av er till Pernilla Bergström, projekthandläggare Agenda 2030, eller Isabelle Dadvar, vik. kampanjansvarig.