fbpx
10 mars, 2015 /

Syrien – en tragedi utan slut?

Folk och Försvar och Svenska FN-förbundet inbjuder till seminarium med FN:s särskilda sändebud i Syrien, svensk-italienske Staffan de Mistura, den 11 mars i Stockholm. Anmäl dig nu!

Tragedin i Syrien går snart in på sitt femte år och hittills har över 200 000 människor dödats och drygt 10 miljoner har fördrivits från sina hem. Konflikten är komplex och aktörerna många. Hittills har internationella och regionala överenskommelser inte lett någonstans och FN:s säkerhetsråd är fortsatt låst.

I juli utnämndes den svensk-italienske diplomaten Staffan de Mistura till FN:s särskilda sändebud för Syrien. Uppdraget är att få ett slut på våldet och kränkningarna av mänskliga rättigheter samt att främja en fredlig lösning på den syriska krisen.

Med anledning av Staffan de Misturas besök i Stockholm bjuder Folk och Försvar tillsammans med Svenska FN-förbundet in till ett seminarium för att öka kunskapen om situationen i Syrien, vägen framåt och det internationella samfundets roll.

Datum: Onsdagen den 11 mars kl 15.00-16.00
Plats: Folk och Försvar, Lilla Nygatan 14 (entréplan), Stockholm
Anmälan via formulär

Program
15.00 Välkomstord
Folk och Försvar

15.05 Strategi för Syrien
Staffan de Mistura, FN:s särskilda sändebud för Syrien

15.25 Reflektioner
Aleksander Gabelic, ordförande Svenska FN-förbundet

15.35 Diskussion samt frågestund med ovanstående talare

16.00 Seminariet slut

Varmt välkommen!

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

Polarisering leder till mer global stress

23 maj, 2024 / Nyheter

FN:s utvecklingsprogram UNDP höll i april en svensk lansering av den årliga rapporten Human development report. 

Läs mer

Mellanstadieelever agerar delegater vid FN-rollspel 

16 maj, 2024 / Världshorisont

FN-rollspel är ett väl beprövat koncept som länge har arrangerats på gymnasienivå. Montessori Mondial i Lund är nu första grundskolan som introducerar delegater, presidier och allt vad spelen innebär för elever i årskurs fyra och fem.

Läs mer

UNg-konferens med internationellt fokus

08 maj, 2024 / Nyheter

Svenska FN-förbundets ungdomskonferens hade i år det största internationella deltagandet någonsin. Förutom ungdomar från Sverige medverkade även deltagare från Albanien, Armenien, Danmark, Finland, Georgien och Slovenien.  

Läs mer

Svenska FN-förbundets arbete för en värld fri från krigsförbrytelser 

03 maj, 2024 / Nyheter

Ukraina, Gaza och Darfur är tre aktuella exempel på krigshärdar där det begår krigsförbrytelser. Normer, konventioner och verktyg för att hantera krigsförbrytelser och andra grova folkrättsbrott finns, men de är

Läs mer

FN-förbund diskuterade krigsbrott

29 april, 2024 / Nyheter

På inbjudan av Svenska FN-förbundet samlades nyligen sex nationella FN-förbund för att diskutera samarbete om krigsbrott, rättsskipning och de internationella domstolarna.

Läs mer

Över 100 ungdomar samlas för konferens om mångfald och inkludering

26 april, 2024 / Nyheter

I helgen går Svenska FN-förbundets årliga UNg-konferens av stapeln. Syftet är att engagera, informera och uppmuntra ungdomars globala engagemang och tro på FN som central aktör i arbetet för en

Läs mer

“Jag kämpade mot mina föräldrar för att de inte skulle gifta bort mig” 

25 april, 2024 / Nyheter

Svenska FN-förbundet bidrar genom projekt Flicka till arbetet för att förebygga barnäktenskap och kvinnlig könsstympning i Etiopien. Projektet har haft stora framsteg och flera orter har övergett de båda skadliga traditionerna. Covid-19 och konflikten i norra Etiopien har dock lett till att situationen återigen har förvärrats.  

Läs mer

Unric – europeiskt nav för FN-information 

19 april, 2024 / Nyheter

FN:s regionala informationskontor för Västeuropa, Unric, är en del av FN-sekretariatet. Arni Snaevarr är informatör för de nordiska länderna och arbetar med att sprida information om FN på olika språk.

Läs mer

Stort engagemang i Lunds FN-förening 

12 april, 2024 / Nyheter

Det finns ett stort engagemang i Lunds FN-förening som idag har över hundra medlemmar. Emiline Méry är nyvald ordförande i föreningen som jobbar med FN-frågor i fyra utskott.

Läs mer