10 mars, 2015 /

Syrien – en tragedi utan slut?

Folk och Försvar och Svenska FN-förbundet inbjuder till seminarium med FN:s särskilda sändebud i Syrien, svensk-italienske Staffan de Mistura, den 11 mars i Stockholm. Anmäl dig nu!

Tragedin i Syrien går snart in på sitt femte år och hittills har över 200 000 människor dödats och drygt 10 miljoner har fördrivits från sina hem. Konflikten är komplex och aktörerna många. Hittills har internationella och regionala överenskommelser inte lett någonstans och FN:s säkerhetsråd är fortsatt låst.

I juli utnämndes den svensk-italienske diplomaten Staffan de Mistura till FN:s särskilda sändebud för Syrien. Uppdraget är att få ett slut på våldet och kränkningarna av mänskliga rättigheter samt att främja en fredlig lösning på den syriska krisen.

Med anledning av Staffan de Misturas besök i Stockholm bjuder Folk och Försvar tillsammans med Svenska FN-förbundet in till ett seminarium för att öka kunskapen om situationen i Syrien, vägen framåt och det internationella samfundets roll.

Datum: Onsdagen den 11 mars kl 15.00-16.00
Plats: Folk och Försvar, Lilla Nygatan 14 (entréplan), Stockholm
Anmälan via formulär

Program
15.00 Välkomstord
Folk och Försvar

15.05 Strategi för Syrien
Staffan de Mistura, FN:s särskilda sändebud för Syrien

15.25 Reflektioner
Aleksander Gabelic, ordförande Svenska FN-förbundet

15.35 Diskussion samt frågestund med ovanstående talare

16.00 Seminariet slut

Varmt välkommen!

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

Kristina Bergsten är Årets FN-lärare

22 juni, 2022 / Pressmeddelanden

Kristina Bergsten från Munkagårdsgymnasiet i Tvååker tilldelas Svenska FN-förbundets pris Årets FN-lärare för särskilt betydelsefulla insatser för globala frågor i skolan.

Läs mer

Wienmöte ger ny kraft i nedrustningsarbetet

17 juni, 2022 / Nyheter

Den 21-23 juni hålls det första statspartsmötet inom FN:s kärnvapenförbud i Wien. Under veckan samlas nedrustningsvänliga folkrörelser och stater till möten och konferenser. Svenska FN-förbundet är på plats och rapporterar. Anmäl dig till vårt webbinarium!

Läs mer

Stockholm +50, kontraster och människan

10 juni, 2022 / Blogg

Så har FN:s högnivåmöte Stockholm+50 gått av stapeln. Tillsammans med representanter för såväl den svenska FN-rörelsen som FN-förbunden från Armenien, Finland, Georgien, Tanzania och Uganda var jag på plats. 

Läs mer

Stockholm +50: Tio uppmaningar för en mer hållbar värld

08 juni, 2022 / Nyheter

FN-mötet Stockholm +50 avslutades med att de två värdnationerna Sverige och Kenya presenterade ett uttalande som går under namnet Stockholmsagendan med tio uppmaningar till omvärlden.

Läs mer

Världsmiljödagen 5 juni

05 juni, 2022 / Nyheter

Stockholmskonferensen 1972. Sverige är i år värd för världsmiljödagen tillsammans med FN:s miljöprogram UNEP.

Läs mer

Intensiv vecka för miljön

04 juni, 2022 / Nyheter

FN-mötet Stockholm +50 avslutades på fredagen. En intensiv vecka för klimatet och miljön är över – och för den svenska FN och internationella FN-rörelsen stod det egna mötet Peoples’ Perspective i centrum.

Läs mer

Rättighetsfrågor i fokus när FN:s policychef besökte FN-förbundet

03 juni, 2022 / Nyheter

FN:s undergeneralsekreterare för policyfrågor Volker Türk besökte i veckan Svenska FN-förbundet och deltog i ett rundabordssamtal med FN-förbundets nätverk för mänskliga rättigheter. Han talade om FN:s arbete med pandemin, livsmedelskrisen, miljö- och klimatkrisen samt kriget i Ukraina.

Läs mer

Klimatförslag från världens FN-förbund inför Stockholm +50

01 juni, 2022 / Nyheter

Nitton konkreta förslag för en hållbar framtid överlämnades på onsdagen till Sveriges regering inför FN-miljömötet Stockholm +50. Avsändare är FN-förbundens världsfederation WFUNA och initiativtagare är Svenska FN-förbundet.

Läs mer

Klimatförändringar i Östafrika: Allt fler tvingas fly undan extremväder

30 maj, 2022 / Världshorisont

Klimatförändringar tvingar allt fler människor på flykt. Världshorisont har djupdykt i situationen i Östafrika där extremväder gör det allt svårare att odla, hålla boskapsdjur och hitta drickbart vatten.

Läs mer