fbpx
10 mars, 2015 /

Syrien – en tragedi utan slut?

Folk och Försvar och Svenska FN-förbundet inbjuder till seminarium med FN:s särskilda sändebud i Syrien, svensk-italienske Staffan de Mistura, den 11 mars i Stockholm. Anmäl dig nu!

Tragedin i Syrien går snart in på sitt femte år och hittills har över 200 000 människor dödats och drygt 10 miljoner har fördrivits från sina hem. Konflikten är komplex och aktörerna många. Hittills har internationella och regionala överenskommelser inte lett någonstans och FN:s säkerhetsråd är fortsatt låst.

I juli utnämndes den svensk-italienske diplomaten Staffan de Mistura till FN:s särskilda sändebud för Syrien. Uppdraget är att få ett slut på våldet och kränkningarna av mänskliga rättigheter samt att främja en fredlig lösning på den syriska krisen.

Med anledning av Staffan de Misturas besök i Stockholm bjuder Folk och Försvar tillsammans med Svenska FN-förbundet in till ett seminarium för att öka kunskapen om situationen i Syrien, vägen framåt och det internationella samfundets roll.

Datum: Onsdagen den 11 mars kl 15.00-16.00
Plats: Folk och Försvar, Lilla Nygatan 14 (entréplan), Stockholm
Anmälan via formulär

Program
15.00 Välkomstord
Folk och Försvar

15.05 Strategi för Syrien
Staffan de Mistura, FN:s särskilda sändebud för Syrien

15.25 Reflektioner
Aleksander Gabelic, ordförande Svenska FN-förbundet

15.35 Diskussion samt frågestund med ovanstående talare

16.00 Seminariet slut

Varmt välkommen!

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

USA la veto mot vapenvila i Gaza

09 december, 2023 / Nyheter

Trots enormt lidande i Gaza stoppades ett förslag om humanitär vapenvila i säkerhetsrådet på fredagen. Att rådet därmed går emot FN-chefens initiativ i frågan är olyckligt, säger FN-förbundet.

Läs mer

FN och mänskliga rättigheter: Jubileum med nya utmaningar 

08 december, 2023 / Nyheter

FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna fyller 75 år den 10 december 2023. I en orolig värld måste vi alla stå upp för våra rättigheter, skriver Svenska FN-förbundets ordförande Annelie Börjesson och företrädare för FN-rörelsen i hela landet.

Läs mer

MR-förklaringen 75 år – Mänskliga rättigheter hindrar krig och bygger fred 

07 december, 2023 / Världshorisont

FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna fyller 75 år i december 2023. Mot bakgrund av oron i världen är den högst aktuell. Ursprungstanken bakom dokumentet är att förhindra att kriser och konflikter uppstår.

Läs mer

Årets FN-supporter: Vi måste hjälpas åt för att förändra

05 december, 2023 / Nyheter

36 år som ordförande och desto fler som engagerad medmänniska och förespråkare för FN:s kärnfrågor. Gunilla Grunditz från Varberg är Årets FN-supporter och hon menar att vägen framåt kräver samarbete och engagemang.

Läs mer

Viktig domstol skipar rättvisa vid omfattande förbrytelser 

01 december, 2023 / Världshorisont

Internationella brottmålsdomstolen ICC får allt större betydelse när det gäller att pröva och döma individer vid grova kränkningar mot mänskliga rättigheter och humanitär rätt.

Läs mer

FN hjälper i Gaza

29 november, 2023 / Nyheter

Tusentals människor har dödats i Hamas terrorattack den 7 oktober och Israels vedergällningskrig. Vapenvilan ger FN möjlighet att bistå skadade och behövande med humanitär hjälp.

Läs mer

”Många gravida dör i konflikter”

24 november, 2023 / Världshorisont

Flickor och kvinnor är särskilt utsatta i samband med kriser och konflikter. UNFPA, FN:s befolkningsfond, förklarar varför.

Läs mer

Årets FN-vän: Från ord till handling för Ukraina

22 november, 2023 / Nyheter

Talet om ökat svenskt stöd till Ukraina måste bli verklighet och alla kan göra en insats, säger Peter Ingvarsson i aktionsgruppen Ryssland ut ur Ukraina. Möt Årets FN-vän och läs om hur du kan engagera dig för Ukraina!

Läs mer

MR-brott i Iran – Efter 35 år väntar Sima fortfarande på upprättelse 

21 november, 2023 / Världshorisont

Sima Mirzaei förlorade sju familjemedlemmar 1988 när den iranska regimen avrättade tusentals politiska fångar. Allt hon önskar idag är att de ansvariga ska ställas inför rätta.

Läs mer