fbpx
17 augusti, 2017 / Nyheter

Årets internationella praktikanter

Varje år erbjuder Svenska FN-förbundet internationell praktik för unga medlemmar med intresse för utvecklingsfrågor. Fältpraktiken görs hos våra systerförbund i Armenien, Georgien, Tanzania och Zimbabwe . Årets praktikanter gör sin fältpraktik nu under hösten och har precis anlänt till sina nya hem för de närmsta månaderna. Är du nyfiken på vilka årets praktikanter är? Lär känna dem nedan!

Jack Thornberg (t.v. i bild)

Ålder: 28 år
Praktikland: Armenien
Utbildning: Magisterexamen i statsvetenskap med inriktning säkerhetsstudier och krishantering
Hjärtefråga: Institutionsbyggande i länder som befinner sig i postkonflikt, geopolitik, diplomati.
Varför sökte du just denna praktik? Jag har intresserat mig för Armenien då det är ett land med en komplex säkerhetssituation. De geopolitiska spänningarna mellan grannländerna möts där och jag ser praktiken som ett bra tillfälle att uppleva det i fält.
Vad ser du mest fram emot med praktiken? Jag ser fram emot att interagera med så mycket folk som möjligt, eftersom det mellanmänskliga mötet är viktigt för att förstå ett land. Dessutom vill jag lära mig ännu mer om Armeniens historia och kultur.

Emma Modéer Wiking (t.v. i bild)

Ålder: 26 år
Praktikland: Georgien
Utbildning: Kandidatexamen i statsvetenskap och ekonomi
Hjärtefråga: Demokratiutveckling, barnrätts- och jämställdhetsfrågor
Varför sökte du just denna praktik? Jag är väldigt intresserad av Östeuropa och av postsovjetiska stater, varav Georgien är ett land som jag särskilt fastnat för. Georgiens historia och dess politiska utveckling efter självständigheten är otroligt spännande. Därför ville jag så gärna ta chansen att från nära håll fördjupa mig i landets demokratiseringsprocess och sätta mig in i hur landet förhåller sig till utbrytarregionerna Abchazien och Sydossetien samt till Ryssland och de kaukasiska grannländerna.
Vad ser du mest fram emot med praktiken? Jag ser verkligen fram emot att lära mig mer om denna spännande region och att få följa FN-förbundet i Georgiens arbete med att stärka civilsamhället och ungas roll i beslutsfattande processer. Dessutom ser jag verkligen fram emot den fantastiska georgiska maten!

Matilda Lund (t.h. i bild)

Ålder: 25 år
Praktikland: Zimbabwe
Utbildning: Kandidatexamina i företagsekonomi, nationalekonomi och utveckling/internationellt samarbete
Hjärtefråga: Hållbar utveckling, mänskliga rättigheter och framförallt kvinnors och flickors rättigheter
Varför sökte du denna praktik? För att den fokuserar på de globala hållbarhetsmålen, vilka ligger mig varmt om hjärtat. Detta ger mig en fantastisk möjlighet till att bidra till arbetet kring Agenda 2030! Dessutom är jag nyfiken på landet, dess utvecklingsprocess och hur andra FN-förbund i världen arbetar.
Vad ser du mest fram emot med praktiken? Jag ser fram emot att få vara med och engagera, möta nya människor, lära känna landet och lära mig mer genom denna erfarenhet! Jag hoppas på både professionell och personlig utveckling inför framtida utmaningar.

Hannes Berggren (t.h. i bild)

Ålder: 21 år
Praktikland: Tanzania
Utbildning: Politices kandidatprogrammet
Hjärtefråga: Jämlikhet, demokrati och god samhällsstyrning
Varför sökte du just denna praktik? För det första är jag väldigt intresserad av vad som händer i Tanzania, med bland annat en ny konstitution under arbete. För det andra uppfattar jag FN-förbundet i Tanzania som en stark aktör som gör ett viktigt arbete, en organisation med stor kompetens där jag kan lära mig mycket, speciellt om frågor som jag brinner för.
Vad ser du mest fram emot med praktiken? Allra mest ser jag fram emot alla nya erfarenheter och nya möten som jag kommer ta del av under praktikens gång.

Under hösten kommer du att kunna följa våra internationella praktikanter här på fn.se, där de kontinuerligt kommer att posta inlägg om sina upplevelser!

Läs mer om vårt internationella praktikantprogram

Läs mer om vårt internationella samarbete

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

Unga kräver upptrappat klimatarbete

16 december, 2024 / Världshorisont

Nordiska och baltiska ungdomar har mejslat fram ett policydokument med skarpa krav inför årets klimatmöte COP 29. Under en workshop i september samlades Svenska FN-förbundets ungdomsambassadörer, ungdomsmedlemmar från de finska

Läs mer

”Vi måste slåss för den goda saken”

12 december, 2024 / Nyheter

Efter 48 år som hjälparbetare inom mänskliga rättigheter och fredsarbete har Jan Egeland ett generationsperspektiv på global utveckling. Norwegian Refugee Council:s (NRC) generalsekreterare Jan Egeland är en av årets Dag

Läs mer

Framsteg trots motgångar: Hasnas kamp mot barnäktenskap och könsstympning

12 december, 2024 / Nyheter

Hasna Inahaba Abdu tillträdde rollen som chef för Abala-distriktets kontor för kvinnor och ungdomsfrågor i Afar-regionen i norra Etiopien för fyra år sedan, mitt under covid-19-pandemin. Hon beskriver sin arbetsresa

Läs mer

Juridiken kan arbeta för miljön

06 december, 2024 / Nyheter

Kan klimatarbetet få kraft av rättsväsendet? Kan vi lära av tidigare internationella succéer inom miljöområdet? Ja, det tror Jonas Ebbesson, professor i miljörätt vid Stockholms universitet. Under de senaste åren

Läs mer

Folkvalda deltar i kamp för rättvisa

05 december, 2024 / Nyheter

Svenska FN-förbundet förde under våren samman svenska riksdagsledamöter med ordföranden för statspartsmötet till ICC, finskan Päivi Kaukoranta. Också i omvärlden finns folkvalda som intresserar dig för domstolen och dess arbete.

Läs mer

Domstol i behov av stöd

04 december, 2024 / Nyheter

Internationella brottmålsdomstolen i Haag (ICC) utreder de värsta krigsbrotten och är flera mäktiga ledare på spåren. Samtidigt utsätts domstolen och den globala rättsskipningen för återkommande hot. Flera utmaningar stod på

Läs mer

Hasna Nuru leder vägen för flickors rättigheter i Afar

03 december, 2024 / Nyheter

Mitt i konflikter och pandemier vägrade Hasna Nuru att ge upp sitt arbete mot barnäktenskap och kvinnlig könsstympning. Som ledare för en klubb för gifta flickor inom ett program som

Läs mer

För lite, för sent – otillfredsställande resultat från COP 29 

26 november, 2024 / Nyheter

Låsta positioner, svåra förhandlingar, stark polarisering och otillfredsställande resultat – så kan utfallet av COP 29 i Baku summeras.  FN:s 29:e klimatmöte COP 29 avslutades på övertid. Parterna kom till

Läs mer

FN-filuren hjälper elever att få Världskoll i skolan

21 november, 2024 / Nyheter

Svenska FN-förbundet inbjuder grundskolor i hela Sverige att delta i projektet Världskoll i skolan. Från höstterminen 2025 får landets elever hjälp av FN-filuren att öka sin kunskap om FN:s arbete med de globala målen, klimatet och mänskliga rättigheter. Nitton skolor deltar redan nu i ett inledande pilotprojekt.

Läs mer