fbpx
17 augusti, 2017 / Nyheter

Årets internationella praktikanter

Varje år erbjuder Svenska FN-förbundet internationell praktik för unga medlemmar med intresse för utvecklingsfrågor. Fältpraktiken görs hos våra systerförbund i Armenien, Georgien, Tanzania och Zimbabwe . Årets praktikanter gör sin fältpraktik nu under hösten och har precis anlänt till sina nya hem för de närmsta månaderna. Är du nyfiken på vilka årets praktikanter är? Lär känna dem nedan!

Jack Thornberg (t.v. i bild)

Ålder: 28 år
Praktikland: Armenien
Utbildning: Magisterexamen i statsvetenskap med inriktning säkerhetsstudier och krishantering
Hjärtefråga: Institutionsbyggande i länder som befinner sig i postkonflikt, geopolitik, diplomati.
Varför sökte du just denna praktik? Jag har intresserat mig för Armenien då det är ett land med en komplex säkerhetssituation. De geopolitiska spänningarna mellan grannländerna möts där och jag ser praktiken som ett bra tillfälle att uppleva det i fält.
Vad ser du mest fram emot med praktiken? Jag ser fram emot att interagera med så mycket folk som möjligt, eftersom det mellanmänskliga mötet är viktigt för att förstå ett land. Dessutom vill jag lära mig ännu mer om Armeniens historia och kultur.

Emma Modéer Wiking (t.v. i bild)

Ålder: 26 år
Praktikland: Georgien
Utbildning: Kandidatexamen i statsvetenskap och ekonomi
Hjärtefråga: Demokratiutveckling, barnrätts- och jämställdhetsfrågor
Varför sökte du just denna praktik? Jag är väldigt intresserad av Östeuropa och av postsovjetiska stater, varav Georgien är ett land som jag särskilt fastnat för. Georgiens historia och dess politiska utveckling efter självständigheten är otroligt spännande. Därför ville jag så gärna ta chansen att från nära håll fördjupa mig i landets demokratiseringsprocess och sätta mig in i hur landet förhåller sig till utbrytarregionerna Abchazien och Sydossetien samt till Ryssland och de kaukasiska grannländerna.
Vad ser du mest fram emot med praktiken? Jag ser verkligen fram emot att lära mig mer om denna spännande region och att få följa FN-förbundet i Georgiens arbete med att stärka civilsamhället och ungas roll i beslutsfattande processer. Dessutom ser jag verkligen fram emot den fantastiska georgiska maten!

Matilda Lund (t.h. i bild)

Ålder: 25 år
Praktikland: Zimbabwe
Utbildning: Kandidatexamina i företagsekonomi, nationalekonomi och utveckling/internationellt samarbete
Hjärtefråga: Hållbar utveckling, mänskliga rättigheter och framförallt kvinnors och flickors rättigheter
Varför sökte du denna praktik? För att den fokuserar på de globala hållbarhetsmålen, vilka ligger mig varmt om hjärtat. Detta ger mig en fantastisk möjlighet till att bidra till arbetet kring Agenda 2030! Dessutom är jag nyfiken på landet, dess utvecklingsprocess och hur andra FN-förbund i världen arbetar.
Vad ser du mest fram emot med praktiken? Jag ser fram emot att få vara med och engagera, möta nya människor, lära känna landet och lära mig mer genom denna erfarenhet! Jag hoppas på både professionell och personlig utveckling inför framtida utmaningar.

Hannes Berggren (t.h. i bild)

Ålder: 21 år
Praktikland: Tanzania
Utbildning: Politices kandidatprogrammet
Hjärtefråga: Jämlikhet, demokrati och god samhällsstyrning
Varför sökte du just denna praktik? För det första är jag väldigt intresserad av vad som händer i Tanzania, med bland annat en ny konstitution under arbete. För det andra uppfattar jag FN-förbundet i Tanzania som en stark aktör som gör ett viktigt arbete, en organisation med stor kompetens där jag kan lära mig mycket, speciellt om frågor som jag brinner för.
Vad ser du mest fram emot med praktiken? Allra mest ser jag fram emot alla nya erfarenheter och nya möten som jag kommer ta del av under praktikens gång.

Under hösten kommer du att kunna följa våra internationella praktikanter här på fn.se, där de kontinuerligt kommer att posta inlägg om sina upplevelser!

Läs mer om vårt internationella praktikantprogram

Läs mer om vårt internationella samarbete

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

Över 100 ungdomar samlas för konferens om mångfald och inkludering

26 april, 2024 / Nyheter

I helgen går Svenska FN-förbundets årliga UNg-konferens av stapeln. Syftet är att engagera, informera och uppmuntra ungdomars globala engagemang och tro på FN som central aktör i arbetet för en

Läs mer

“Jag kämpade mot mina föräldrar för att de inte skulle gifta bort mig” 

25 april, 2024 / Nyheter

Svenska FN-förbundet bidrar genom projekt Flicka till arbetet för att förebygga barnäktenskap och kvinnlig könsstympning i Etiopien. Projektet har haft stora framsteg och flera orter har övergett de båda skadliga traditionerna. Covid-19 och konflikten i norra Etiopien har dock lett till att situationen återigen har förvärrats.  

Läs mer

Unric – europeiskt nav för FN-information 

19 april, 2024 / Nyheter

FN:s regionala informationskontor för Västeuropa, Unric, är en del av FN-sekretariatet. Arni Snaevarr är informatör för de nordiska länderna och arbetar med att sprida information om FN på olika språk.

Läs mer

Stort engagemang i Lunds FN-förening 

12 april, 2024 / Nyheter

Det finns ett stort engagemang i Lunds FN-förening som idag har över hundra medlemmar. Emiline Méry är nyvald ordförande i föreningen som jobbar med FN-frågor i fyra utskott.

Läs mer

Fortfarande hinder för hjälp till Gaza

11 april, 2024 / Nyheter

Trots en resolution i säkerhetsrådet nyligen fortsätter Israel att hindra tillträde till Gaza för FN:s humanitära organisationer.

Läs mer

Ny bok om kriget: Ditt val avgör Ukrainas framtid

05 april, 2024 / Nyheter

FN-stadgan och internationell rättsskipning ges en central roll när författaren, debattören och FN-vännen Lars Jederlund skriver om kriget i Ukraina. Hans huvudbudskap: hur du och jag röstar i EU-valet den 9 juni påverkar Ukraina framtid.

Läs mer

Hopp om inkludering för barn med funktionsnedsättning 

05 april, 2024 / Världshorisont

I Tanzania är funktionshinder ofta förknippat med stora svårigheter och stigma från omgivningen. Den svenska biståndsorganisationen och en av Svenska FN-förbundets riksorganisationer MyRight samarbetar med organisationer i landet för att personer med funktionsnedsättning ska inkluderas i sina samhällen.

Läs mer

Obetald FN-praktik skapar exkludering 

28 mars, 2024 / Världshorisont

Unga med sämre ekonomiska förutsättningar missgynnas när praktikplatser inom FN tillsätts, ett faktum som kritiseras från många håll.

Läs mer

Bör Sverige införa jämlikhetsdata? 

21 mars, 2024 / Världshorisont

I dag saknas data över diskriminering och ojämlikheter mellan grupper i Sverige, något som kritiserats upprepade gånger av både FN och EU. Trots det har den svenska regeringen valt att avstå från att använda så kallad jämlikhetsdata. 

Läs mer