fbpx

Utbildning och föreläsare

Lika Unika Akademi utbildar i funktions- och rättighetsperspektiv i arbetet med de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030. Lika Unika Akademi gör tillgängliga utbildningar för att alla ska kunna deltaga.

Lika Unika Akademi erbjuder målgruppsanpassade utbildningsinsatser för att stärka kunskap och engagemang för i Agenda 2030-arbetet inom funktionshinderrörelsen, civilsamhällsorganisationer, myndigheter och för beslutsfattare i kommuner och regioner.

Lika Unika Akademi ger utbildningar på plats i olika delar av Sverige eller digitala utbildningar. Våra utbildningar består av föreläsningar och workshops och innehåller bland annat exempel på rättsfall, kortövningar med reflektionsfrågor kring våra prioriterade agendamål 4 utbildning, 8 arbete och 10 minskad ojämlikhet.

Lika Unika Akademis rättighetsskrifter ger fördjupad kunskap om hållbar utveckling och Agenda 2030 i Sverige med fokus på mål 4 utbildning, mål 8 arbete och mål 10 minskad ojämlikhet, utifrån ett funktionshinder- och rättighetsperspektiv.

Våra utbildningsfilmer visar personliga illustrationer som exempel i relation till vikten av hållbar utveckling och Agenda 2030 i Sverige erbjuder konkreta verktyg som stärker dig i ditt arbete med att främja och rättighetsperspektivet i genomförandet av Agenda 2030 inom din verksamhet.

Våra utbildningar och allt utbildningsmaterial finns tillgängliggjort i olika former för att alla ska kunna vara delaktiga enligt Agenda 2030s devis att Ingen ska lämnas utanför!

Längd: Utbildningens rekommenderande längd är tre timmar på plats eller digitalt, men kan skräddarsys för ditt särskilda behov. Lika Unika Akademi har till exempel gjort frukostseminarier och föreläsningar för kommunfullmäktigesammankomster.

Om du är intresserad av en utbildning hör av dig till

Eva Rundgren Forsberg, senior rådgivare

E-post: eva.rundgren.forsberg@fn.se

Telefon: 070 744 38 61

Möt våra föreläsare!

Bild på Johanna Söderström, föreläsare Lika Unika Akademi
Johanna Söderström, föreläsare Lika Unika Akademi:

Jag heter Johanna Söderström, är 27 år och bor i Stockholm. Till vardags arbetar jag på Sveriges Dövas Ungdomsförbund och på fritiden tycker jag om att hoppa på tåg och besöka nya platser, läsa böcker och ägna mig åt keramik.

Nu förstår jag hur vi alla omfattas av FNs mänskliga rättigheter men det fanns en tid när jag ansåg att de enbart rörde och värnade om ”de andra”, inget som riktigt omfattade min närhet. Min förståelse och insikt växte fram när jag studerade genusvetenskap och under samma period blev jag döv. Jag började se de brister som finns och som gör att personer med funktionsnedsättning inte får ha ett fullvärdigt och anständigt liv så de kan leva på samma villkor som andra. Det är viktigt att sprida den kunskapen som krävs för att vi ska lyckas med en förändring och därför är jag med och utbildar kring det.

Bild på Saman Bahram, föreläsare Lika Unika Akademi
Saman Bahram, föreläsare Lika Unika Akademi:

Mitt namn är Saman Bahram och jag är 27 år gammal. Jag är av indisk-iransk härkomst. Jag har under flera års tid arbetat som studiehandledare på en grundskola i Skutskär. Mina uppgifter bestod i att hjälpa och stötta nyanlända ungdomar från Afghanistan på persiska/dari i alla teoretiska ämnen. Jag är också ideellt engagerad i föreningen ”Unga med synnedsättning” för att göra skillnad.

Det som tilltalar mig med Agenda 2030 är att jag drivs av att människor ska vara så oberoende och självständiga som möjligt. En annan drivkraft är rättvisa, mär det kommer till arbete, utbildning och att bilda familj. Valet ska stå varje människa fritt att välja sin egen väg

Bild på Marie-Lousie Luther, föreläsare Lika Unika Akademi
Marie-Louise Luther, föreläsare Lika Unika Akademi:

Jag heter Marie-Louise Luther, är 51 år gammal, arbetar på Astma- och Allergiförbundet och bor i Råcksta i västra Stockholm. På fritiden umgås jag med familj och vänner, läser böcker, tränar jogging och är engagerad i en kyrka.

Intresset för MR-frågor har växt fram när jag deltagit i funktionshinder-rörelsens arbete med en alternativrapport om FN-konventionen för personer med funktionsnedsättning och sett de brister som finns. För mig är det viktigt att arbeta för att de som har funktionsnedsättning ska kunna leva på samma villkor som andra. Jag är utbildad miljöinspektör så jag brinner också för hälso- och hållbarhetsfrågor. Agenda 2030 kändes som ett intressant projekt att vara med i för att sprida kunskap.

Är du intresserad av att boka en utbildning?

Fyll i formuläret nedan för att skicka en bokningsförfrågan till oss. Vi återkommer med besked så fort vi kan.

Kontaktinformation:

Välj format:

Välj format för utbildningen:(Obligatoriskt)
Vid föreläsning på plats får beställaren anordna och bekosta resa.

Välj modul:

Alla moduler inkluderar introduktion om Agenda 2030 och relevanta rättighter kopplade till målet i fokus(Obligatoriskt)

Prisexempel: 1 modul: 5000 kr 2 moduler: 9000 kr 3 moduler: 13 000 kr